Koolhydraatarm recept met mozzarella

Koolhydraatarm recept met mozzarella

Koolhydraatarm recept met mozzarella

Soms heb ik zin in een voorgerecht of in iets lekkers bij de lunch in het weekend. Dit vind ik echt zo’n typisch voorgerechtje waarvan ik de ingrediënten altijd wel in huis heb. Het is echt super gemakkelijk te maken en door de manier van serveren ziet dit koolhydraatarm recept met mozzarella er heel feestelijk uit.

 

Koolhydraatarm recept met mozzarella

 

Ingrediënten van dit koolhydraatarm recept met mozzarella

Laag met avocado:

1.5 eetlepel pesto

1 avocado

wat citroensap

Laag met mozzarella

1 bol mozzarella

150 ml slagroom

wat versgemalen peper en zout

Laag met tomaat

1 grote vleestomaat (heb je wat anders in huis dan kan dat ook)

peper en zout

5 druppels tabasco

 

 

 

Hoe maak je dit koolhydraatarm recept tomaat mozzarella

Je begint met de onderste laag met avocado. Je snijdt de avocado in kleine dobbelsteentjes. Je roert er 1.5 eetlepel pesto doorheen en knijpt er wat citroensap overheen. Hiermee vul je een mooi glas. Je drukt de laag avocado even aan met een klein lepeltje.

Daarna ga je de mozzarellalaag maken. Hiervoor snijd je de mozzarella in kleine stukjes en deze doe je in een maatbeker. Dan de slagroom erbij en wat peper en zout. Ik zet er dan even de staafmixer in totdat je een egale massa krijgt. Deze mozzarellalaag doe je bovenop de avocadolaag in het glas.

Als laatste ga je de tomatenlaag maken. Je spoelt de maatbeker om en snijd de tomaat in 4 stukken. Deze gaat in de maatbeker samen met de tabasco en peper en zout. Daarna gaat ook hier de staafmixer er doorheen totdat de tomaat schuimig wordt. Dit schenk je heel voorzicht in je mooie serveerglas.

Bovenop komt nog een klein lepeltje pesto. Je serveert het met mooie lange lepels en het is de bedoeling dat je door alle lagen heen eet.

Ook onze kinderen vinden dit vreselijk lekker. Vaak maak ik de groene en witte laag al een paar uur van tevoren en de tomatenlaag pas op het allerlaatste moment. Dan zijn de smaken lekker door elkaar getrokken.

 

Shoppingtips

  1. Kleine springvorm
  2. Mooie serveerschalen
  3. Wil jij een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het 30 dagen inspiratiemenu koolhydraatarm eten.

 

Meer lezen over koolhydaatarme gerechten

  1. koolhydraatarm worstenbroodje snel te maken
  2. koolhydraatarme sushi in een kommetje
  3. welke koolhydraatarme tussendoortjes kun je maken
  4. boeken met koolhydraatarme recepten