leuke dingen om thuis te doen

Leuke dingen om thuis te doen | hoe komen wij onze tijd door

Leuke dingen om thuis te doen

En dan ineens zit je thuis. Met je kinderen, misschien met je partner. Met zijn allen in 1 huis en we mogen nauwelijks nog naar buiten. Als je me 3 maanden geleden dit had verteld, dan had ik waarschijnlijk gelachen. Het was zo ver van mijn bed nog. Zo onwerkelijk. Maar nu we toch samen thuis zitten, en in de weekenden met ons samengestelde gezin, zocht ik naar leuke dingen om thuis te doen.

 

Weekend & leuke dingen om thuis te doen

In het weekend mag iedereen om de beurt kiezen wat we eten. En ja dan mag er ook gekozen worden voor gourmet, pizzarette en we hebben zelfs vorig week de BBQ aan gehad. Gezellig met zijn allen aan tafel. En achteraf vond iedereen ons BBQ-feestje in de tuin het meest gezellige moment van het weekend.

 

shoppingtips:

 

Wat we nog meer deden en nu eindelijk tijd voor hadden

Eindelijk hebben we onze achtertuin opgeknapt. Dat zouden we eigenlijk al in de herfst doen maar toen kwam het er niet van. En nu hebben we de tijd om het wel te doen. Een ander voordeel is ook dat nu de Corona-maatregelen steeds strenger worden, wij heerlijk buiten kunnen zitten in onze eigen achtertuin. Wij bestelden heel veel bij AVH Outlet.  Dat is de grootste outlet in Nederland met tuinmeubelen. Zo ontzettend blij met onze nieuwe tuin. Als we nergens naartoe mogen, voelt dit wel heel erg lekker.

Shoppingtips

leuke dingen om thuis te doen

 

leuke dingen om thuis te doen

 

Matrassen | leuke dingen om thuis te doen

Vorig weekend mochten de matrassen voor de tv en mocht iedereen daar slapen. ’s Morgens samen wakker worden met een warm worstenbroodje was ook een moment waar iedereen met heel veel plezier op terugkeek.

 

Tent in de woonkamer

Gisteren vroeg mijn jongste: “mama weet je nog dat we ooit een tent in de woonkamer opzetten?”. Ja inderdaad dat herinner ik me nog. Toen ik pas alleenstaande moeder werd met 2 jonge kinderen, kocht ik een pop-up tentje waar we met zijn 3-en in konden slapen. Als het mooi weer was, deden we dat in de tuin. Bij slecht weer (in de kerstvakantie) zette ik de tent gewoon binnen op. Lekker de hele dag boekjes lezen, tekenen en natuurlijk pannenkoeken eten in het tentje. Mooi dat zo’n herinnering ze dan toch is bijgebleven. Het tentje is van zolder gehaald en wij gaan dit weekend weer binnen in de woonkamer in de tent slapen.

 

shoppingtips:

 

Manlief maakte ik ook blij

En ook manlief maakte ik blij met leuke dingen om thuis te doen. Ik sloot een proefabonnement af bij Disney+. Het kost je niets en je kunt een week gratis kijken. En aangezien hij een ontzettende fan van Star Wars is, was hij ook helemaal in zijn nopjes.

 

shoppingtips:

 

Samen een weekendje weg in een coronaproof huisje

Na wekenlang met onze kinderen op elkaars lip te hebben gezeten, was dit tiny house op de Veluwe een verademing. Heerlijk samen cocoonen, midden in het bos. Het huisje is Scandinavisch ingericht. Zo mooi.

shoppingtips:

 

tiny house huren

 

tiny house huren

Iets voor mezelf

Ook voor mezelf ben ik gaan zoeken naar iets waar ik op dit moment heel blij van wordt. Ken jij de geweldige tassen van Alltime Favorites? super handig zijn ze. Wij doen er alles mee. We nemen deze mee op vakantie naar Ibiza, doen er boodschappen mee. Het is een hele sterke tas. En toen zag ik dat deze tas nu als welkomstcadeautje bij een abonnement op Viva of Flair zit. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap. Dus ik heb een abonnement op Viva genomen en de tas is onderweg. Beetje de omgekeerde wereld om een abonnement te nemen omdat het welkomstcadeau zo gaaf is. Maar deze tas is net zoveel waard als dat het abonnement kost.

 

shoppingtips:

 

Me-time met tijdschriften en koffie

Elke middag om 15 uur sluiten wij onze werk- en schooldag af. De kids gaan daarna lekker iets voor zichzelf doen. Ik mag elke dag een tijdschrift uitzoeken om te lezen. Nu hoor ik je denken? elke dag een tijdschrift is toch mega duur? Maar niet met deze app. Je kunt dan online kiezen uit meer dan 60 tijdschriften.

shoppingtips:

 

Goede tip van een vriendinnetje

Eén van mijn beste vriendinnetjes wilde al heel erg lang iets gaan doen met haar interieurpassie. Ze kreeg regelmatig opdrachten van familie en vrienden maar nooit nam ze de tijd om een officieel diploma te halen. En toen kwam er een periode dat ze heel veel thuis was. Haar zoon is al iets ouder en kan de schooltaakjes zelf maken. Wat ben ik trots op haar dat ze over enkele maanden officieel interieurstyliste is. Ze heeft hele goede ervaringen met NHA thuisstudies. Volgens haar is de begeleiding heel erg fijn met snelle reacties op vragen. Je kunt hier ook een studie volgen voor gewichtsconsulente, budgetcoach, schuldhulpverlening. Gebruik de tijd dat je nu thuis zit, om een nieuwe weg in te slaan en te werken aan jouw toekomst.

 

Wil jij zien wat mijn vriendinnetje aan het doen is:

shoppingtips:

 

Iedereen mocht ook nog iets uitzoeken

Mijn kinderen vinden lezen erg leuk. Komend weekend ga ik ze blij maken met een nieuw boek. Dat mogen ze morgen ieder eentje uitzoeken bij Bol. Het wordt de volgende dag al thuisbezorgd. Kunnen we op onze nieuwe tuinbank heerlijk lezen met zijn allen.

shoppingtips:

 

 

Heb jij nog Leuke dingen om thuis te doen tips? Laat het ons in een reactie weten. We nemen ze graag op.