koolhydraatarm worstenbroodje

Koolhydraatarm Worstenbroodje

Koolhydraatarm worstenbroodje

Misschien had je het al door maar ik ben een Brabander. Of een Brabo zoals jullie ons, geloof ik, noemen. Prima hoor. Geen probleem. Onze lekkernij is een worstenbroodje. Al sinds jaar en dag en mijn oma bakt ze heel veel veel jaar geleden al. Zolang ik leef, eet ik worstenbroodjes en daar geniet ik intens van. Vooral als ze lekker vers zijn en het gehakt lekker gekruid is. Maar sinds ik koolhydraatarm eet, ben ik op zoek naar een recept voor een koolhydraatarm worstenbroodje. Want als je diabetes hebt, zorgen een aantal gerechten voor pieken in mijn suikerwaarde: pizza, patat, pannenkoeken, poffertjes en wit brood. En laat het deeg van een worstenbroodje nu ook voor een piek in mijn suikerspiegel zorgen. Laatst was ik bij een slager die een koolhydraatarm worstenbroodje had bedacht. Hij had het worstje voor de helft vervangen door paddenstoelen, wit deeg eromheen en voila. Hij dacht dus iets bijzonders te hebben gemaakt. Waarop ik antwoordde: het worstje zorgt niet voor de koolhydraten maar het deeg. Maar nu heb ik wel zelf een heerlijk recept voor deze Brabantse lekkernij.

 

koolhydraatarm worstenbroodje

 

Ik gebruikte voor dit koolhydraatarm worstenbroodje:

pak broodmix van Sukrin (ik gebruikte de fiberbrød-mix)

Engelse ontbijtworstjes van de slager (je kunt ook zelf een worstje maken van gekruid gehakt)

mosterd

eitje

koolhydraatarm worstenbroodje worst

 

Hoe maak je dit heerlijke broodje:

Het fijne van deze broodmix is dat je alleen water hoeft toe te voegen dus het deeg is lekker snel klaar. Je maakt een bal van het deeg en zorgt er dan voor dat je deze zo plat mogelijk maakt. Heel gemakkelijk gaat dit op een snijplank met een deegroller. Ik deed het overigens met mijn handen op ons betonnen aanrechtblad. Als je een rechthoekige deeglap hebt, leg je het worstje op het deeg. Vervolgens strijk je een beetje mosterd over het worstje. De deeglamp dichtklappen en de randen heb ik even geplet met een klein vorkje. Dan blijven ze tijdens het bakken goed zitten. Vervolgens bestrijk je het broodje met eigeel. Ik scheid mijn eigeel van het eiwit in een klein zeefje. Super gemakkelijk (tip;-). Je bakt het broodje zoals op de verpakking van de broodmix staat. Ik heb een stoomoven en heb wat stoom toegevoegd (heb een bakoven en stoomoven in 1 apparaat) zodat het worstje goed gaar wordt. Maar dat hoef je natuurlijk niet te doen als je geen stoomoven hebt.

Smakelijk eten.

 

koolhydraatarm worstenbroodje

 

Shopping tips:

broodmix van Oahn (zie hierboven)

  1. bakmix van Sukrin
  2. klein zeefje
  3. mooie servetten

 

 

Lees meer

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *