Cinque Terre met kids

Ons tweede verblijf in Toscane

Cinque Terre stond al jaren op mijn verlanglijstje. De kleurige huisje midden in een natuurpark aan zee. Deze huisjes zie je ook altijd op kaarten staan van Italië. Ik had vooraf goed het internet afgestruind. Cinque Terre bestaat uit 5 dorpjes aan zee. Je kunt de dorpjes niet in met een auto. De stad La Spezia is de laatste stad voor Cinque Terre waar je met de auto kunt komen. Daar besloot ik via Airbenb een appartement te boeken voor ons vieren. We kwamen via Booking.com uit bij Appartement Di Angelica in La Spezia. Ik zou er zo weer naartoe willen. Het appartement ligt echt midden in de stad. De eigenaar, een jong gezin, heeft een huis in de bergen en ze hebben dit als investering gekocht. Super netjes, de eigenaar geeft fijne uitleg in het Engels en we hadden geluk. Er was dat weekend een muziekfestival in de stad met overal foodtruckjes, podia en gezelligheid. Oh ja en heel mooi vuurwerk. Je parkeert in de buurt van het appartement overal gratis. De eigenaar legt je dat uit. Het appartement is echt heerlijk en super schoon. Een klein kookplaatje en een koelkast zodat je ook zelf kunt koken. Alleen had vriendlief tijdens het parkeren van de auto een geweldig Italiaans restaurant gevonden Bella Napoli. Dit is het adres Via Antonio Gramsci, 175, 19122 La Spezia SP, Italië. We aten en dronken 2 avonden daar en waren dan rond de € 40 kwijt en het is midden in de stad om de hoek van het appartement.

Cinque Terre met kids

Ik had op blogs gelezen dat Cinque Terre maar een bepaald aantal bezoekers per dag toelaat in het hoogseizoen. Wij hebben deze hier geboekt. Vanuit het appartement dat ik hierboven noem, loop je naar het station in een kleine 10 minuten. Ideaal dus. Je neemt de stoptrein naar Cinque Terre.

Riomaggiore

Het eerste dorpje is Riomaggiore. Het is een heel smal dorpje en heeft 1700 inwoners. Als je wilt zonnen ben je hier vooral op de rotsen aangewezen want het dorpje heeft een heel klein strandje.

cinque terre met kids riomaggiore

Manarola

Het tweede dorpje is Manarola. Als je aankomt in dit dorpje dan loop je tussen de bootjes. Super leuk. Het dorpje zelf is wel steil. Wij zijn een stuk naar boven gelopen maar vonden het ook erg warm. Er zit een Italiaanse ijssalon direct rechts als je met de boot aankomt. De ijskoffie op het terras is daar heerlijk. Helaas kun je deze niet meenemen.

Corniglia

Dit dorpje hebben wij niet bezocht omdat het hoger in de bergen ligt en er geen aanlegsteiger voor boten is.

Vernazza

Wij lazen op veel blogs dat Vernazza het leukste dorpje is. Wij vonden echter Monterosso leuker. Vernazza heeft een strandje waar je lekker even met je voeten in de zee kunt afkoelen. De straatjes zijn heel gezellig met veel restaurantjes en souvenirwinkeltjes. Wij hebben een broodje gekocht en hebben dit gegeten aan het strand. Als je het dorpje inloopt heb je aan de rechterkant een rots waar je onderdoor kunt lopen. Heerlijk plekje voor je lunch.

Monterosso

Dit dorpje heeft het grootste strand van alle 5 de dorpjes. Als je aankomt met de trein dan kom je aan de linkerkant van het dorp binnen. Kom je met de boot dan kom je aan de rechterkant binnen. Links en rechts zijn verbonden met een tunnel. Een gitarist wachtte ons op aan het einde van de tunnel. Heel gezellig.

Eten met kids in Cinque Terre

In alle dorpjes zijn voldoende eetgelegenheden te vinden en er is voor ieder wat wils. Natuurlijk zijn er veel gerechten met vis zoals de puntzakken patat mayo met daarop inktvisringetjes of de pasta met schelpdiertjes. Overal tref je voldoende broodjeszaken aan waardoor je ook voor wat minder geld lekker kunt eten. Flesjes water zijn er in overvloed en ze kosten overal € 1. Koop een lekker broodje, een flesje drinken en fruit en ga lekker zitten op 1 van de muurtjes of bankjes en geniet van je lunch.

Strand Cinque Terre

Boot naar Cinque Terre

 

Let op dat de laatste boot al vrij vroeg gaat. Volgens mij rond 19.00 uur. Wil je de zonsondergang bekijken dan moet je de trein nemen.

Topdrukte in Cinque Terre