corpus dagjeweg met kinderen

CORPUS – dagjeweg met kinderen en tips van KusTerug

In het Zuiden is de zomervakantie al begonnen. Wij gingen gisteren een dagjeweg naar Corpus in Leiden. Dat stond al langer op ons verlanglijstje maar eerst moest Tijn oud genoeg zijn om het bij Corpus ook te kunnen snappen. Hij is nu 9 jaar oud en dat is een perfecte leeftijd.

de ondernemende vrouw

Goedkope kortingskaartjes voor Corpus

Wij bestelden een week van tevoren de kaartjes met korting op deze site. Je hebt dan een aanzienlijke korting en dat scheelt toch altijd maar weer mooi. Let er wel op dat je bij Corpus nog een reservering dient te maken. Je wordt nl. in een groep ingedeeld en moet ook al exact weten hoe laat je aankomt bij Corpus.

De treinreis naar Corpus

Onze kids vinden het altijd leuk om met de trein te gaan. En wij zelf vinden dat eigenlijk ook wel een chille manier om te reizen. Wij zitten allebei voor ons werk al veel in de auto en dan is het ook wel eens lekker om in de trein rustig een tijdschrift te kunnen lezen. We kochten allebei een kortingskaartje via De Spoordeelwinkel. Je betaalt dan € 20 voor een retour naar een stad naar keuze met koffie en appeltaart. Voor € 5 kun je de treinreis upgraden naar een eerste klas ticket. En dan met je 3 railrunners meenemen. Dat hebben we dus maar meteen gedaan. Voor € 25 eersteklas van Deurne naar Leiden. Het was niet druk in de trein dus we hadden voldoende plek in de eersteklas. Onze kids waren stil met het ontbijt dat we meegenomen hadden en de telefoons met spelletjes erop. Zo konden wij ook lekker in onze tijdschriften en vakliteratuur bladeren.

corpus met de trein

In Leiden op het station aangekomen, neem je de uitgang aan de Noordzijde. Je neemt bus 30, 31 of 38 en je ziet Corpus al liggen als je uitstapt. Het is ongeveer 5 minuutjes lopen naar Corpus.

Overnachten bij Corpus

Wil je een aantal dagen naar Leiden of Katwijk aan Zee gaan, dan is het hotel dat naast Corpus ligt een perfecte optie. Het heet Hilton Garden Inn. Je vindt het hotel hier.

hilton garden inn leiden

Lunchen bij Corpus

Buiten bij Corpus staan een aantal picknickbanken waar je lekker je broodje kan opeten. Wij hadden lekkere lunchpakketjes van thuis meegenomen en deze lekker opgegeten.

corpus picknicken

De reis door Corpus

Je mag je ongeveer 20 minuten van tevoren melden aan de balie. Daar scannen ze je barcode en dan krijg je te horen in welke groep je zit. Ga van tevoren wel even naar het toilet. Het eerste uur kan dat namelijk niet meer. Laat de reis maar beginnen. Je loopt door het menselijk lichaam en elke 7 minuten is er een medewerker die een filmpje laat zien. De meeste filmpjes met een 3D-bril. Sommige stukken is het wel erg donker. Neem je opa of oma mee, geef hem of haar dan een armpje. De reis vinden onze kids heel erg leuk en leerzaam. Na het eerste uur kom je in een klein restaurantje waar je een waanzinnig uitzicht hebt en tot het strand van Katwijk weg kunt kijken. Hier kun je ook weer even plassen. Dan begint je 2e reis door het menselijk lichaam. Je loopt per verdieping naar beneden en treft daar overal interactieve spellen aan. Ook dat vonden onze kids leerzaam. Een kleine 2 uur later sta je dus weer buiten.

corpus ingang balie

corpus toilet

corpus tour door de mens

corpus met uitzicht op zee

Naar het strand in Katwijk aan Zee

Omdat wij het strand allemaal heel erg lekker vinden, namen wij bij het Transferium (een paar minuten van Corpus vandaan) de bus naar Katwijk aan Zee. Kinderen reizen gratis met Ariva en wij mochten ook gratis omdat geen enkele chauffeur eigenlijk wist of wij met de dagkaart van de NS ook gratis toegang hadden. Na een kwartiertje stop je midden in Katwijk aan Zee. Wij hebben heerlijk gelegen bij Beachclub Key West. Ik vind het strand altijd heel erg chill. Een coffee-to-go halen in de beachclub en dan lekker luisteren naar de zee, de meeuwen en de strandgeluiden. Omdat we aan het einde van de dag geen zin meer hadden om uitgebreid te eten, zijn we lekker een frietje met gaan eten in de cafetaria in het dorp. Met de bus en trein waren we 3 uur later weer thuis. Al met al een perfect dagjeweg met de kinderen naar Corpus.

dagje uit met kids aan zee

Wil je meer blogartikelen lezen:

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Ben jij op zoek naar een hele gave kinderkamer? Kijk dan eens op Zomerzoen. Zomerzoen heeft altijd geweldige aanbeidingen. Je vindt deze aanbiedingen hier.

zeaumer boomhutbed

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

moederdag tips

Onze bestseller afgelopen weken. Deze armband Cute Balls met bedel. Je kunt deze hier bekijken.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.