Dagje Den Bosch met kinderen rondvaart

Dagje Den Bosch met kinderen – tips van KusTerug

Dagje Den Bosch met kinderen

Al een tijdland stond een dagje Den Bosch met kinderen op de planning. Wij komen uit Brabant en ik wilde mijn kinderen laten zien waarom ik verliefd ben op Den Bosch. We gingen met de trein en komt aan op het station in Den Bosch. Ik vind dat station zo mooi.

dagje den bosch met kinderen station

#tip 1 Dagje Den Bosch met kinderen: ontbijt bij Zoetelief

Zoetelief stond ook al lange tijd op mijn wishlist. Ik hoorde altijd dat ze hier heerlijke high teas hebben maar wij gingen ontbijten. Dat leek me gezellig om de dag in de stad te beginnen. Ik had gebeld of we buiten mochten zitten en dat was geen probleem. Wij hebben het Zoetelief Continental ontbijt. Dochterlief de mini continental en zoonlief een sandwich met zalm. Dat vindt hij altijd zo lekker. Een versgeperste jus maakte ons ontbijtje compleet. Zoetelief zit in de Korte Putstraat. Ik noem het de straat waar altijd een vakantiegevoel is.

Dagje Den Bosch met kinderen Zoetelief sandwich

 

#tip 2 Dagje Den Bosch met kinderen: Terrasje in de Korenbrugstraat

Tussendoor gingen we even wat drinken in de Korenbrugstraat.

dagje den bosch met kinderen cafeetjes

#tip 3: dagje Den Bosch met kinderen: snoepwinkel Tum Tum

Tussen de Korte Putstraat en de Korenbrugstaat (tip 1 en tip 2) zit het schattige straatje waar Tum Tum gevestigd is.

Dagje Den Bosch met kinderen snoepwinkel

 

#tip 4: dagje Den Bosch met kinderen rondvaart

We boekten een rondvaart door de Binnendieze. Dat had ik jaren geleden (heel veel jaren geleden;-) gedaan met schoolreisje en dat vond ik erg leuk. Boek dit op tijd. Wij zijn daarna nog een aantal keer in Den Bosch geweest en telkens was het volgeboekt. Je kunt hier de kaartjes boeken. Het was super om de verhalen van vroeger te horen. De opstapplaats is in de Molenstraat.

Dagje Den Bosch met kinderen rondvaart

#tip 5: dagje Den Bosch met kinderen Bossche bollen

Natuurlijk is een dagje uit in Den Bosch niet compleet zonder een Bossche bol te hebben gegeten. De enige echte Bossche Bollen bakker is natuurlijk Jan de Groot. Je kunt er niet alleen Bossche bollen eten maar ook andere heerlijke gebakjes of een Brabants worstenbroodjes. Schrik niet van de lange rij die je al van veraf op straat ziet staan. Meestal komen deze mensen een Bossche Bol halen om mee te nemen en kun je langs deze rij af sneaken om beneden of boven heerlijk te geniet van koffie en wat lekkers. Het adres van Jan de Groot is Stationsweg 24.

Dagje Den Bosch met kinderen Bossche bol

#tip 6: dagje Den Bosch met kinderen speurtocht

Op Socialdeal had ik een speurtocht gevonden van CityGoose Stadsspellen. We zouden de moord van de Bossche bollen bakker in Den Bosch op gaan lossen. Het zag er leuk uit en zou 2-3 uur in beslag nemen. Helaas was het bijbehorende kaartje zo slecht dat de aanwijzigingen voor een redelijk goede Den Bosch-kenner zelfs niet te doen waren. We hebben heerlijk door prachtige straatjes geslenterd maar na 2 uur waren we nog niet eens op de helft en waren onze kinderen het beu.

Dagje Den Bosch met kinderen Uilenburg

#tip 7: Dagje Den Bosch met kinderen frietje met

Wij hebben de dag afgesloten met een heerlijk frietje met van FF Frietje (adres is Molenstraat 1) tegenover de opstapplaats voor de rondvaartboot.

Onze kinderen vonden het een geweldige dag en we hebben echt leuke plekjes ontdekt die we nog niet eerder gezien hadden. We komen heel snel weer terug.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Kom jij regelmatig in deze prachtige Brabantse plaats en heb je nog tips voor een Dagje Den Bosch met kinderen? Laat ze onder dit artikel achter en dan nemen wij ze graag op.