Huskeytocht in Lapland huskeys in bos

Huskeytocht in Lapland | Reisverhaal van VrouwWatBenJeMooi

Huskeytocht in Lapland

Omdat vanuit Ranua geen huskeytours te reserveren waren, ben ik gaan zoeken in Rovaniemi. We waren daar tenslotte de 1e en 2e dag. Ik vond Parpalandia. Daar was nog plek om op zaterdag de huskeytocht in Lapland te reserveren.

Huskeytocht in Lapland huskeys in bos

Hoe reserveer je de huskeytocht in Rovaniemi?

Het reserveren ging heel gemakkelijk via de website van Parpalandia. We kregen heel snel bericht dat de aanvraag goedgekeurd was. Tijdens het reserveren moesten we de straat van ons appartement via booking.Com opgeven. De chauffeur van Parpalandia kwam ons stipt om 10 uur op halen.

Hoe lang is de reis naar de huskeyfarm

Vanuit Rovaniemi ben je een uur met het busje onderweg. De omgeving is adembenedemend mooi maar het is 1 rechte weg. Als de chauffeur op een gegeven moment van de doorgaande weg gaat, weet je dat je er bijna bent.

Huskeytocht in Lapland sneeuwvlakte

Hoe gaat de huskeytocht?

Je wordt welkom geheten in een Finse berghut. De eigenaar woont er zelf ook (dat is ook te zien;-). Je krijgt pakken en laarzen en als je geen goede handschoenen of muts hebt dan krijg je deze daar ook. Je hoeft er niets voor bij te betalen. Als je op de slee zit, word je nog toegestopt met een warme deken.

Buiten zie je de huskeys al staan. 4 Honden met daarachter een soort platte slee. De grootste verrassing was dat je de slee zelf mag besturen. Wij waren met 4 sleetjes en 32 honden. Je krijgt een korte uitleg en dan ga je snel door de bossen. Voorop een sneeuwscooter met 2 stagiaires van de huskeyfarm. Zij hielden iedereen echt super goed in de gaten. De eerste momenten weet je niet waar je moet kijken. Zo adembenemend mooi is het als je op de slee zit en door de bossen gereden wordt. De honden zijn uitgelaten en vinden het geweldig dat ze door de bossen mogen rennen. Als je last hebt van je rug dan zou ik deze tocht niet adviseren. Het pad is op sommige plekken best heuvelachtig en je zit dus echt op de grond.

Terugkomst bij de huskeyfarm

Op de helft stop je en mag je wisselen. De bestuurder gaat dan in de slee zitten en jij mag de huskeys dor het bos leiden. Wij denken dat de tocht ongeveer 14 km is. Deze duurt ruim een uur. Na terugkomst gaat de reisleidster al jullie vragen beantwoorden in een houten huisje waar een lekker vuurtje brandt. Het ruikt heerlijk en je krijgt warm bessensap en een heerlijk worstje. Na afloop ga je terug naar het huis waar je de kleding hebt aangetrokken en de chauffeur brengt je in een uur tijd terug naar Rovaniemi. 

Al met al zouden wij de huskeytocht in Lapland zeker boeken als je in Lapland bent. Het is echt een geweldige ervaring.

Huskeytocht in Lapland BBQ

Lees hier verder en je vindt hieronder alle links naar ons reisverhaal over Lapland:

Ben je blij met dit artikel? Dan vinden wij het heel fijn als je dit deelt op social media.

Lapland in de winter. Lees alles over onze magische reis: Klik hier

Algemene tips als je naar Lapland in de winter reist: Klik hier

Overnachten op het allermooiste plekje van de wereld: Klik hier

De allerleukste excursie in Lapland: Klik hier

Onze bizarre sneeuwschootertocht: Klik hier

Überromantisch is de toch met rendieren. Klik hier

Hoe heb ik de sneeuwschoenwandeling ervaren? Klik hier

Is Rovaniemi nu echt de moeite waard om te bezoeken? Klik hier

Overnachten in een iglo. Klik hier

IJsvissen in Lapland. Klik hier 

Op KusTerug hebben we altijd superacties met naamcadeaus. Bekijk hier alle gave producten.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Wil je meer artikelen lezen op onze blogpagina’s?. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van Vrouwwatbenjemooi.

Op Pinterest delen wij dagelijks de meest geweldige tips. Volg jij ons hier al?

pinterest logo

 

Staat een huskeytocht in Lapland ook op jouw bucketlist ? Laat dan hieronder een reactie achter