ijsvissen in lapland

IJsvissen in Lapland | Tips van VrouwWatBenJeMooi

IJsvissen in Lapland

Manlief is een fervent visser. Nou ja… ik moet eigenlijk eerlijk bekennen voordat wij elkaar leerden kennen was hij een fanatiek beoefenaar van de vissport. Ik zie de lol niet in van de vissport maar hij vond het na een drukke werkweek heerlijk om aan de waterkant te vertoeven en naar een dobber te staren. Toen wij onze reis naar Lapland aan het samenstellen waren, zag hij dat ijsvissen in Lapland hier erg populair is en hij wilde dat ook gaan doen. Wij zagen bij het excursiesaanbod van Ranua Zoo een tocht op een sneeuwscooter gecombineerd met ijsvissen. Dat leek ons wel iets.

ijsvissen in lapland

Hoe gaat het ijsvissen in Lapland

Je gaat ijsvissen op één van de grote meren die Ranua omsluiten. Wij gingen dus met een sneeuwscooter richting het meer, dwars door het wildpark van Ranua. Lees hier over onze sneeuwscootertocht. Aangekomen bij het meer legde de excursieleider uit hoe je met een boor een gat in het ijs maakt. Daarna kreeg iedereen een koffertje met een kort hengeltje en aas. Je gaat staan of zitten op je koffertje en dan is het wachten geblazen. Heel lang wachten. En nog eens wachten.

Hoeveel kans is er dat je vis vangt tijdens het ijsvissen in Lapland?

De excursieleider vertelde dat er kans van 2 op de 10 is dat je iets vangt tijdens deze ijsvistocht. Dat is natuurlijk niet zo heel erg veel maar het gaat vooral om de spanning die je hebt of jij één van de 2 bent. Omdat ik niet zo lang wilde vissen, had ik een boekje meegenomen alleen er was niets om even op te zitten om het boekje te lezen.

ijsvissen in lapland bessensap

Tips voor het ijsvissen

Mijn tip is dat je vooral heel warm gekleed moet zijn. Ik had alle kleding aan die ik in mijn koffer kon vinden. Vooral veel laagjes. Je rijdt eerst een stuk door het bos en daarna sta je 1.5 uur op het ijs en je moet natuurlijk ook nog terug op de sneeuwscooter. Ik kocht in Nederland handwarmers voor in mijn handschoenen. Doe deze vooral in je tas. Ze zijn heerlijk als het -20 graden is.

Het allerleukste van ijsvissen in Lapland

Het allerleukste moment vond ik toch wel het roosteren van de worstjes en het drinken van het warme bessensap. Tijdens het vissen heeft de reisleider een vuurtje gemaakt bij de sneeuwscooter en het bessensap al lekker opgewarmd.

Ik vond het echt een vette ervaring maar was toch wel heel erg blij dat we weer terug waren. De rest van de dag hebben we in ons huis opgewarmd in de sauna.

ijsvissen in lapland worstje roosteren

 

Lees hier verder en je vindt hieronder alle links naar ons reisverhaal over Lapland:

Ben je blij met dit artikel? Dan vinden wij het heel fijn als je dit deelt op social media.

Lapland in de winter. Lees alles over onze magische reis: Klik hier

Algemene tips als je naar Lapland in de winter reist: Klik hier

Overnachten op het allermooiste plekje van de wereld: Klik hier

De allerleukste excursie in Lapland: Klik hier

Onze bizarre sneeuwschootertocht: Klik hier

Überromantisch is de toch met rendieren. Klik hier

Hoe heb ik de sneeuwschoenwandeling ervaren? Klik hier

Is Rovaniemi nu echt de moeite waard om te bezoeken? Klik hier

Overnachten in een iglo. Klik hier

IJsvissen in Lapland. Klik hier 

Op KusTerug hebben we altijd superacties met naamcadeaus. Bekijk hier alle gave producten.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Wil je meer artikelen lezen op onze blogpagina’s?. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van Vrouwwatbenjemooi.

Op Pinterest delen wij dagelijks de meest geweldige tips. Volg jij ons hier al?

pinterest logo

 

Wil jij ook meepraten over ijsvissen in Lapland ? Laat hieronder een reactie achter.