met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie – waar moet je rekening mee houden?

Met de auto op vakantie? Waar moet je rekening mee houden?

Als je veel autorijdt in Nederland, ken je de meeste verkeersregels wel. De belangrijke verkeersregels zitten in ieder geval goed in je hoofd: deze zal niet per ongeluk overtreden.

Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland, voor een ontspannen vakantie met het gezin? Dan moet je er rekening mee houden dat er hier enkele andere verkeersregels kunnen gelden. We zetten de belangrijkste afwijkende verkeersregels in Frankrijk, België, Duitsland, Spanje en Italië voor je op een rijtje. Door dit artikel door te lezen, kun je de verkeersregels in deze landen in ieder geval niet per ongeluk overtreden. Met de auto op vakantie? Let hierop:

 

Afwijkende verkeersregels in Frankrijk

Het is goed om te weten dat je voor veel wegen in Frankrijk tol moet betalen. Op deze website kun je uitrekenen hoeveel tol je in totaal kwijt bent voor jouw reis door Frankrijk. Ook goed om te weten: op B-wegen in Frankrijk mag je sinds 1 juli 2018 nog maar 80 kilometer per uur rijden. En ga je naar Parijs? Dan heb je een milieusticker nodig. Deze heb je ook nodig in Lyon, Lille en Grenoble als er sprake is van smog.

Zit je achter het stuur, dan mag je geen oordopjes dragen. Ook kun je beter dichte schoenen aantrekken, want je aansprakelijkheid bij een ongeluk kan worden vergroot als je teenslippers draagt achter het stuur.

Verder moet je bepaalde dingen meenemen in je auto, als je door Frankrijk wilt rijden zonder de verkeersregels te overtreden. Het gaat om de gevarendriehoek, een veiligheidshesje, een brandblusser, een reservelampje, een verbanddoos en een alcoholtest. Flink wat extra bagage dus!

 

Afwijkende verkeersregels in België

In België betaal je enkel tol bij de Liefkenshoektunnel. Betaal je met een creditcard, dan betaal je 4,95 euro. Heb je alleen contant geld, dan moet je 6 euro betalen. Verder is het handig om een verbanddoos, een gevarendriehoek en een veiligheidshesje mee te nemen in de auto. Ook een brandblusser moet je verplicht in de auto hebben liggen als je door België rijdt.

 

Afwijkende verkeersregels in Duitsland

In Duitsland zijn geen tolwegen. Wel heb je in bepaalde gebieden in het land een milieusticker nodig. Dit zijn gebieden in de Umweltzone. Heb je ergens een milieusticker nodig, dan kun je dit zien op de verkeersborden. Heb je geen milieusticker? Dan kun je een boete van 80 euro krijgen. Zonde van dat vakantiegeld!

Verder hoef je geen extra bagage mee te nemen als je door Duitsland rijdt. Alleen als je een auto huurt in het land, heb je een gevarendriehoek, een veiligheidshesje en een verbanddoos nodig.

 

Afwijkende verkeersregels in Spanje

De meeste wegen in Spanje zijn tolwegen. Dit betekent dat je regelmatig tol moet betalen. Dit kun je cash doen, maar ook met een pinpas of met een creditcard. Ook goed om te weten: in een auto met Spaans kenteken heb je twee gevarendriehoeken nodig. Ook moet je een veiligheidshesje meenemen. Let op: dit is dus alleen het geval bij een auto met een Spaans kenteken, ofwel een huurauto.

 

Afwijkende verkeersregels in Italië

Ook in Italië gelden er enkele regels die we in Nederland niet kennen. Je moet hier bijvoorbeeld altijd een gevarendriehoek en een veiligheidshesje meenemen in de auto. Ook zijn er diverse milieuzones te vinden in het land. Deze zijn voornamelijk van kracht in de grote steden, maar ook op een aantal eilanden. De ANWB adviseert Nederlandse toeristen hun auto aan de rand van de stad te parkeren. Zo voorkom je dat je een hoge boete krijgt.

Verder is het goed om te weten dat er ook in Italië diverse tolwegen te vinden zijn. Je kunt hier tol betalen met je pinpas of creditcard, maar ook met contant geld.

——

Wil je meer blogartikelen lezen:

De allerleukste kindvriendelijke uitjes met de trein: Je vindt ze hier.

Het dochtertje van Dilliania overlijdt tijdens haar babyshower. Lees haar verhaal hier.

Tessa moest haar zwangerschap afbreken en dan gebeurt er een wonder. Lees het hier.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Alles over koemelkallergie. Klik hier.

Tips voor het kopen van een veilig fietsstoeltje lees je hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Ben jij op zoek naar een hele gave kinderkamer? Kijk dan eens op Zomerzoen. Zomerzoen heeft altijd geweldige aanbeidingen. Je vindt deze aanbiedingen hier.

zeaumer boomhutbed

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

Isabelle kreeg Hellp tijdens haar zwangerschap. Lees hier wat er gebeurde.

Denk jij dat jouw man vreemd gaat? Lees hier de kenmerken.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

moederdag tips

Onze bestseller afgelopen weken. Deze armband Cute Balls met bedel. Je kunt deze hier bekijken.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

Wil jij weten of een bindweefselmassage pijnlijk is? Lees het hier.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier alles over een happy lifestyle.

Bo gaat bijna bevallen en dan komt er een einde aan haar zwangerschapsblog. Ben jij nu ook zwanger en zou je hierover elke week een zwangerschapsblog willen schrijven? Stuur dan een email naar info@kusterug.nl

Ga jij met de auto op vakantie en heb je tips voor ons? Laat ze hieronder achter.