oorlogsmuseum in overloon ervaring

Oorlogsmuseum in Overloon ervaring

Oorlogsmuseum in Overloon ervaring

Zoonlief van 10 jaar oud had al regelmatig aangegeven dat hij zo graag een keer naar het Oorlogsmuseum wilde gaan. Hij vindt alles wat hij leert bij geschiedenis razend interessant. Vaak vertelt hij mij dingen die ik niet meer weet. Op 1e Pinsterdag was het zover. Lees hieronder alles over het Oorlogsmuseum in Overloon ervaring.

oorlogsmuseum in overloon ervaring

Kaartjes

Na even Googlen kwamen we bij Ticketveiling uit. We keken een tijdje voor welk bedrag de kaartjes verkocht werden. Rond de € 20 voor was een vrij normale prijs. Uiteindelijk wonnen wij de veiling voor € 17 (voor 2 kaartjes) en mochten we nog 4 extra kaartjes bijkopen. Als je je aanmeldt voor de nieuwsbrief krijg je de veilingkosten terug.

Parkeren bij Oorlogsmuseum in Overloon

Er is een ruime parkeerplaats voor het Oorlogsmuseum en deze is gratis.

De eerste indruk

Al bij aankomst zagen we een prachtig modern pand staan. In mijn herinnering was het compleet anders. Ik was er op de basisschool nog een keer geweest met schoolreis. Alles is mooi, hip en modern als je binnenkomt. De ruimte waar je koffie kunt drinken of wat kunt eten, doet zeker niet onder voor een hip Amsterdams koffiebarretje. Ook in het museum zelf is heel veel aandacht aan de uitstraling besteed. Alles staat op dit moment binnen. Dat was vroeger anders. Toen was veel buiten te vinden. Aan het einde van de route heb je buiten een speeltuin met veel picknickbanken. Daar hebben we lekker genoten van het lunchpakket dat we meegenomen hadden.

Wat is er nog meer in Overloon te vinden?

Als je bij het Oorlogsmuseum in Overloon de hoek om loopt, vind je daar IJssalon Cleevers. Hier vind je echt het allerlekkerste ijs van de regio. Je kunt kiezen voor een lekker ijsje uit de hand of heerlijk op het terras genieten van een grote ijscoupe. Wij waren ongeveer 2.5 uur binnen bij het Oorlogsmuseum in Overloon. Daarna hebben we nog 45 minuten in de speeltuin buiten doorgebracht. Als afsluiting een lekker ijsje en we hebben allemaal samen erg genoten van een mooie en leerzame dag.

 

Shoppingtips

 

Meer lezen: dagje uit met Kinderen in Den Bosch

Meer lezen: vakantie in Zeeland met tieners

Meer lezen: dagje uit voor ouders in de sauna die 25 miljoen kostte

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

  • ondernemende moeder met kinderen
  • chronisch ziek (diabetes)
  • koolhydraatarm eten (i.v.m. diabetes)
  • gescheiden met nieuwe liefde & bonuskids
  • heb jij een tip om op te nemen in dit artikel oorlogsmuseum in Overloon ervaring? Stuur me een mail op info@vrouwwatbenjemooi.nl