Ryanair en handbagage

Ryanair en handbagage | shoppingtips

Ryanair en handbagage

Onlangs vlogen wij met ons gezin naar Barcelona in de vakantie. We zouden maar 4 dagen in Barcelona blijven en ik reis altijd met zo weinig mogelijk bagage. Nu zouden we reizen met Ryanair. Ik ben niet zo’n fan van deze maatschappij. Zo’n stewardess die op het vliegveld met een soort brievenbus rondloopt;-) Maar deze keer kon het gewoon echt niet anders of we zouden vanaf Brussel moeten vliegen terwijl we vlakbij Eindhoven wonen. Door de nieuwe regels konden we niet ons normale handbagagekoffertje meenemen. Lees hieronder mijn tips over vliegen met Ryanair en handbagage.

Welke handbagage mag je nu precies meenemen bij Ryanair?

Als je niets wilt bijbetalen mag je op dit moment (eind 2019) alleen nog een tas meenemen met maximale afmetingen van 40 x 20 x 25 cm en de tas moet onder de stoel voor je passen. Ik wilde natuurlijk wel zoveel mogelijk mee kunnen nemen in deze tas. Voor jouw beeldvorming: de tas is iets groter dan een blaadje in de printer. Een paar avonden heb ik het internet afgezocht en uiteindelijk 3 gave tassen besteld. Manlief nam zijn laptoptas mee. Daar had hij achteraf spijt van. De tas is heel stoer maar ook zwaar. Door de lange schouderband kreeg hij al na een uur in Barcelona last van mijn schouders.

Deze 3 tassen heb ik besteld

Zoonlief van 10 jaar wilde graag een coole rugzak die hij ook mee zou kunnen nemen op schoolreis of tijdens een uitje op school. Hij koos een rugzak uit de collectie van Enrico Benetti. De army groene was zijn favoriet maar de rugzak is in heel veel kleuren te koop. Voor de shoppingtips scroll je naar beneden in dit artikel.

ryanair en handbagage

Dochterlief van 15 jaar wilde ook een rugzak maar dan wel een hip exemplaar. Deze vond ze wel gaaf en past helemaal bij haar nieuwe sjaal;-)

Ryanair en handbagage

Zelf koos ik voor deze handtas. Ik wilde ook mijn kleine reisföhnborstel meenemen maar ook mijn spullen om insuline te spuiten moesten natuurlijk mee. Het is een super fijne tas die ik de week ervoor ook meenam tijdens een event voor vrouwelijke ondernemers. Maar ik moet wel eerlijk bekennen dat in de rugzak van dochterlief wat meer inpast. Als je de tas dus vaker wilt gebruiken als handtas dan zou ik deze zeker wel adviseren.

Ryanair en handbagage

 

 

Shoppingtips

 

Lees meer

  1. Mijn erop uit-tips
  2. Koolhydraatarm maar toch lekker eten