sauna berendonck wijchen ervaring review

Sauna Berendonck Wijchen ervaring | de sauna van 25 miljoen

Sauna Berendonck Wijchen ervaring

Een tijdje geleden las ik over een nieuwe sauna in het mooie Wijchen, vlakbij Nijmegen. De Gelderlander publiceerde een artikel waarin beschreven stond dat deze sauna ruim 25 miljoen euro gekost heeft. Dat is natuurlijk een mega bedrag. Zodra de sauna open ging, heb ik een entreekaartje gekocht. Ik wilde die beleving meemaken. Lees hieronder alles over mijn Sauna Berendonck Wijchen ervaring.

sauna berendonck wijchen ervaring

 

Reservering

Via de website van de sauna had ik een mooie aanbieding gezien. Een dag saunabezoek inclusief een massage en lunchen in het live cooking restaurant. De reservering ging heel gemakkelijk via de website. Direct kreeg ik al een bevestigingsmail. Een dag van tevoren werd ik gebeld om het tijdstip van mijn massage door te geven. Omdat dit al ’s morgens om 10 uur was, wilde ze mij er even op attenderen dat ik op tijd er moest zijn. De weg naar de sauna toe is al heel erg mooi. Je rijdt langs een waterplas en daarna door de bossen. Er zijn voldoende parkeerplaatsen. Deze zijn afgesloten met een slagboom maar je krijgt een gratis kaartje om uit te rijden.

sauna berendonck wijchen korting

Mijn eerste indruk

Je komt binnen bij de prachtige receptie. Al direct zie je de sfeer van deze mooie sauna. Het lijkt wel een sprookje uit Duizend-en-1-nacht. Er is een hele grote balie waar 4 receptionistes heel vriendelijk alles uitleggen. Je krijgt een duidelijke plattegrond mee en een kaartje als je een massage geboekt hebt. De kleedruimtes zijn op verdieping -1.

En dan ben je binnen bij Sauna Berendonck in Wijchen

Op grote TV schermen kun je zien waar en hoe laat de opgietingen en de belevingen zijn. Ik ben eerst een rondje gelopen. Van binnen naar buiten. Het lijkt een beetje massaal maar als je een paar keer rond bent gelopen is het eigenlijk heel gemakkelijk en logisch opgebouwd. Alle sauna’s zijn te vinden achter grote houten deuren. Er is een duidelijke uitleg per sauna en volop haakjes om je badjas aan te hangen.

sauna berendonck wijchen korting

 

Massage Sauna Berendonck Wijchen ervaring

De massage zat in een pakket dat ik reserveerde. Ik mocht kiezen uit 3 geurtjes en koos voor lavendel. Heerlijk rustgevend. De massageruimtes zijn op de 1e verdieping bij het buffet restaurant. Je mag even wachten in een prachtige ruimte en dan word je naam afgeroepen. De ruimtes waarin de massages gegeven worden, zijn heel erg ruim. De ontspanningsmassage was heerlijk. Echt een aanrader en zo’n massage maakt je wellnessdagje helemaal compleet.

 

Badkledingdag

Elke woensdag is er een badkledingdag. Je hebt bij deze sauna geen keuze of je wel of geen badkleding draagt. Heb je geen badkleding meegenomen dan kun je deze bij de receptie kopen. Mijn dochter van 15 jaar oud wil graag een keer naar de sauna maar dan wel met haar bikini aan. Ideaal dus dat dit bij Sauna Berendonck elke woensdag is. Nu nog wachten op een studiedag op woensdag.

 

De tuin

In de tuin is een prachtig zwembad met waterstralen. Even verderop vind je een grote fontein en tussen het zwembad en de fontein heb je heel veel ligbedden. Wat ik erg prettig vond was de buitenbar. Je kunt dus met een drankje aan de rand van het zwembad heerlijk vertoeven. Achterin de tuin is de belevenissauna. Ik koos voor een opgieting en wat een geweldige ervaring was dat. Het is een waar spektakel met mooie beelden, prachtige muziek en heel veel lekkere geuren. Aan de rechterkant van de tuin zijn de saunas met uitzicht op het meer. Tussenin is ook nog een zandstandje. Wil je afkoelen dan kun je dat dus in het meer doen.

 

Restaurants

Op de BG is een restaurant met een à la carte kaart waar je ook kunt lunchen. Hier heb ik genoten van een lactosevrije cappuccino. Ik zag heel veel lekkere stukjes taart voorbij komen maar die heb ik maar overgeslagen omdat ik diabeet ben. De koffie was overigens heerlijk. Het is prachtig ingericht met open haarden en heel veel gezellige zithoekjes. Qua sfeer past alles bij elkaar. Het is geweldig om rond te kijken hier.

 

Lunchbuffet in Sauna Berendonck Wijchen

Bij mijn arrangement zat het lunchbuffet. Het restaurant is groot maar heeft veel hoekjes en gangetjes waardoor je niet het idee hebt dat het te massaal is. Ook hier weer een prachtige inrichting en je kunt ook buiten op het terras zitten. Dat kan in het restaurant beneden trouwens ook. Ik verbaasde mij over het grote aanbod. Ik eet koolhydraatarm en er was volop keuze. Soepen, salades, broodjes, fruit, toetjes en een live cooking gedeelte. Er staan hele grote BBQ’s die in vloer gemaakt zijn. Daarin wordt vlees en vis klaargemaakt. Maar er is bijvoorbeeld ook een broodje kroket te krijgen. Ook het restaurant is een beleving zoals alles in Sauna Berendonck.

 

Wil jij weten hoe ik mijn cappuccino zonder suiker maak?

 

Sauna Berendonck Wijchen ervaring

Als je van een saunadag houdt, dan moet je dit echt een keer meegemaakt hebben. De sauna is echt prachtig en alles klopt. Het is echt een feestje om hier rond te kijken. Het eten is perfect en boek je ook nog een massage dan is je dagje me-time helemaal af en compleet.

Ik raad het iedereen aan om hier een dag te boeken. Wist je trouwens dat ze familie zijn van Sauna Soesterberg en Sauna Bussloo.

Wil jij weten welk arrangement ik heb geboekt bij Sauna Berendonck? Op hun website staan heel veel kortingsacties en arrangementen.

 

Wil jij korting bij heel veel sauna’s in Nederland?


 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

  • ondernemende moeder met kinderen
  • chronisch ziek (diabetes)
  • koolhydraatarm eten (i.v.m. diabetes)
  • gescheiden met nieuwe liefde & bonuskids
  • heb jij een tip om op te nemen in dit artikel sauna Berendonck Wijchen ervaring? Stuur me een mail op info@vrouwwatbenjemooi.nl

 

Als je op 1 van bovenstaande links klikt, dan krijg ik een klein commissiebedrag.