sneeuwscooter rijden in lapland

Sneeuwscooter rijden in Lapland | Tips van VrouwWatBenJeMooi

Sneeuwscooter rijden in Lapland

De excursie sneeuwscooter rijden in Lapland stond bovenaan onze wishlist toen wij onze Laplandreis gingen plannen. Manlief leek het helemaal vet om op een sneeuwscooter door de bossen van Fins Lapland te crossen. Ik was een gelukkige vrouw want hij wilde mij graag achterop zijn scooter;-) Toen we gingen rondkijken om de safari te boeken, bleek er een combi te zijn met ijsvissen. Iets dat The Mr. ook heel graag wilde doen.

Waar boekten wij sneeuwscooter rijden in Lapland

Op een half uurtje rijden van ons gave huis, is Ranua Zoo gevestigd en dat is het startpunt van heel veel excursies. We boekten de excursie heel gemakkelijk online via hun website.

sneeuwscooter huren in lapland

Kleding voor op een sneeuwscooter

Op de dag dat wij gingen sneeuwscooter rijden in Lapland was de gevoelstemperatuur -20. Het waaide best hard. Ik had me van tevoren een beetje druk gemaakt hoe dit zou gaan als je op een scooter door de bossen rijdt. En dan die combi met dat ijsvissen. Ik hoopte maar dat er een fijn huisje bij zou zijn waar een vuurtje gestookt werd voor alle vrouwen die niet wilden vissen. Ik zou toch niet de enige zijn? ’s Morgens trok ik echt alles uit mijn koffer over elkaar aan. Maar liefst 6 kledingstukken waarbij ook een thermolongsleeve. Daar overheen mijn dikke winterjas. Mijn gewone muts (wit) en daaronder de overvallersmuts zoals ik die noem. Ik deed schapenwol tussen mijn tenen op advies van mijn pedicure. Daar overheen mijn wollen kniesokken en nog een ander paar sokken. Toen in mijn sneeuwschoenen. Ik voelde me een Michelinpopje maar had het niet koud.

Waar meld je je bij Wildpark Zoo Ranua?

Bij aankomst bleek dat we ons achterin het hotel moesten melden waar alle sneeuwscooters stonden. We hoorden dat we de dag gingen beleven samen met een gezin. De vader bleef in zijn hotelkamer met de jongste van 8 maanden. De moeder ging met 3 kids sneeuwscooter rijden in Lapland. Manlief en ik kregen samen 1 scooter. De moeder met haar 3 kids werden in een grote kar/slee achter de sneeuwscooter van de leider gehangen en zo gingen we op weg naar het meer om te ijsvissen.

De tocht op de sneeuwscooters

Manlief wilde dus heel graag leren ijsvissen en aangezien deze excursie de sneeuwscooter met ijsvissen combineerde, hebben wij hiervoor gekozen. Na een half uurtje kwamen we aan bij een groot bevroren meer. De tocht naar het meer was prachtig. Rustig zoefden we door de bossen met onze sneeuwscooter.

IJsvissen en ons huis in Lapland

Wil je weten hoe het ijsvissen gaat? Lees dan het blog dat ik schreef over ijsvissen. Klik hier.

Wij zaten in Lapland op het mooiste plekje van de wereld. Klik hier om het te bekijken.

 

Lees hier verder en je vindt hieronder alle links naar ons reisverhaal over Lapland:

Ben je blij met dit artikel? Dan vinden wij het heel fijn als je dit deelt op social media.

Lapland in de winter. Lees alles over onze magische reis: Klik hier

Algemene tips als je naar Lapland in de winter reist: Klik hier

Overnachten op het allermooiste plekje van de wereld: Klik hier

De allerleukste excursie in Lapland: Klik hier

Onze bizarre sneeuwschootertocht: Klik hier

Überromantisch is de toch met rendieren. Klik hier

Hoe heb ik de sneeuwschoenwandeling ervaren? Klik hier

Is Rovaniemi nu echt de moeite waard om te bezoeken? Klik hier

Overnachten in een iglo. Klik hier

IJsvissen in Lapland. Klik hier 

Op KusTerug hebben we altijd superacties met naamcadeaus. Bekijk hier alle gave producten.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Wil je meer artikelen lezen op onze blogpagina’s?. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van Vrouwwatbenjemooi.

Op Pinterest delen wij dagelijks de meest geweldige tips. Volg jij ons hier al?

pinterest logo

 

Staat sneeuwscooter rijden in Lapland ook op jouw bucketlist ? Laat dan hieronder een reactie achter