koolhydraatarme asperge recepten ham en ei

Koolhydraatarme asperge recepten | de allerlekkerste van VrouwWatBenJeMooi

Koolhydraatarme asperge recepten

 

Asperges, het “witte goud” zijn maar een paar weken per jaar te koop. De eerste asperges worden begin april verkocht en dan loopt het seizoen tot eind juni. Tijdens deze weken probeer ik elke week de heerlijkste koolhydraatarme asperge recepten uit. Lekker vind ik asperges op de traditionele manier met ham, een eitje en roomboter. Maar koolhydraatrme asperge recepten met zalm vind ik ook lekker.

Niet standaard

Maar er zijn natuurlijk nog veel meer heerlijke asperge recepten die niet standaard zijn. Soms is dat ook lekker om een keer wat anders te proberen en daarom hebben wij de heerlijkste tips voor je verzameld. Wat dacht je bijvoorbeeld van gewokte asperges of een quiche gemaakt van asperges. En wil je nu weten hoe asperges groeien? Hoe asperges geoogst worden? Of wil je in het Zuiden van Nederland lekker fietsen langs aspergevelden en op terrassen de heerlijkste asperges eten? Dat vind je helemaal onderaan in ons blog. Smakelijk eten alvast.

 

Shoppingtips:

  1. Dunschiller
  2. Aspergepan
  3. Kookboek asperge recepten
  4. Servies om de mooiste koolhydraatarme asperge recepten op te serveren

 

#tip 1: Asperges op een traditionele manier

Deze traditionele manier van asperges vind ik het allerlekkerste.

Het gemakkelijkste is om de asperges geschild te koken. In het Zuiden, waar ik woon, zie je in het aspergeseizoen overal automaten aan de weg staan waar geschilde asperges te koop worden aangeboden. Maar natuurlijk kun je ze ook zelf met een dunschiller schoonmaken.

Zet water op in een aspergepan (of een andere grote pan). Voeg een klein snufje zout en een klein snufje zoetstof toe en breng dit aan de kook. Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges. Hier kun je later aspergesoep van maken. Als het water kookt, leg je de asperges voorzicht in de pan. Kook ze 10 minuten. In de tussentijd kook je de eitjes. Bij de slager haal ik altijd lekkere beenham in dunnen plakken. Als de eitjes klaar zijn dan snijd ik deze met een eiersnijder in kleine blokjes. De rest snijd in kleine partjes en serveer ik los bij de asperges. Als niet iedereen in het gezin koolhydraatarm eet dan kun je er voor de anderen gekookte krieltjes bij serveren.

koolhydraatarme asperge recepten ham en ei

 

Shoppingtips:

  1. Dunschiller
  2. Aspergepan
  3. Kookboek asperge recepten
  4. Servies om de mooiste koolhydraatarme asperge recepten op te serveren

#tip 2: Asperges uit de wok

Dit heerlijke recepte met witte asperges met een kerriesausje vind je hier.

koolhydraatarme asperge recepten uit de wok

Shoppingtips:

  1. Dunschiller
  2. Aspergepan
  3. Kookboek asperge recepten
  4. Servies om de mooiste koolhydraatarme asperge recepten op te serveren

 

#tip 3: Witte asperges met chorizo feta kruim

Een bijzondere combinatie zijn deze witte asperges met kruim van chorizo en feta. Je vindt het recept hier.

koolhydraatarme asperge recepten met feta en chorizo

Shoppingtips:

  1. Dunschiller
  2. Aspergepan
  3. Kookboek asperge recepten
  4. Servies om de mooiste koolhydraatarme asperge recepten op te serveren

#tip 4: asperges met blauwe kaassaus

Dit recept vind ik er zo bijzonder uitzien. Maar het is echt heel erg lekker. Klik hier

koolhydraatarme asperge recepten met blauwe kaassaus

 

#tip 5: Limburgse aspergesoep

koolhydraatarme aspergesoep

Deze soep is niet alleen heerlijk om met pasen te eten. Koolhydraatarm eten met asperges.

 

Lees meer: verjaardagshapjes koolhydraatarm

Lees meer: waarom een gastric sleeve. Gastblog van Tamara. 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

  • ondernemende moeder met kinderen
  • chronisch ziek (diabetes)
  • gescheiden en nieuwe liefde
  • heb jij een tip om op te nemen in dit artikel koolhydraatarme asperge recepten? Stuur me een mail op info@vrouwwatbenjemooi.nl

 

 

 

39 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *