pompoensoep koolhydraatarm

Pompoensoep koolhydraatarm

Pompoensoep koolhydraatarm

Als je herfst zegt, dan denk ik daar meteen het seizoen van de pompoen bij. Zodra ik deze in de supermarkt of langs de weg zie liggen, is voor mij de herfst in aantocht. Die kleuren van de pompoenen vind ik zo prachtig. Net zoals de bossen die in deze tijd van het jaar zo mooi kleuren. Van het mooie groen naar de herfstkleuren oranje/bruin. Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst pompoensoep. Ik dacht altijd dat het heel moeilijk was. Nou dat valt mee hoor;-) Het moeilijkste vind ik het om de pompoen te halveren. Dat is nog wel eens een klusje waar je flinke spierballen voor nodig hebt. Een pompoen is helaas niet de meest koolhydraatarme groentesoort. Maar met dit recept probeer ik zo weinig mogelijk andere koolhydraten toe te voegen. Lees hieronder mijn recept over pompoensoep koolhydraatarm.

pompoensoep koolhydraatarm

Ingrediënten pompoensoep koolhydraatarm

  1. een pompoen
  2. grote uien 2 stuks
  3. 2 winterwortels
  4. 2 flinke knoflooktenen
  5. scheutje olijfolie
  6. 2 laurierblaadjes
  7. bouillon van een blokje kippenbouillon of groentebouillon (net wat je lekkerder vindt)
  8. slagroom of creme fraiche
  9. om te garneren: croutons van koolhydraatarm brood, spekjes en wat tijm
  10. staafmixer
  11. mooie soepkoppen

 

Hoe maak je pompoensoep koolhydraatarm?

  1. Snijd de pompoen doormidden en haal de zaden en draden eruit. Dit kun je met een mesje doen maar ik gebruik ook vaak een soeplepel. Als de pompoen vrij zacht is dan gaat dit heel gemakkelijk.
  2. Snijd de uien, knoflook en winterwortels in kleine stukjes.
  3. Doe een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Het begint nu al heerlijk te ruiken. Als je een snufje zout er overheen strooit, kan het nooit aanbraden tijdens het fruiten.
  4. Na een minuut of 3-4 kun je de winterwortel en de stukjes pompoen toevoegen.
  5. Maak de bouillon met 2 tabletten en 1 liter water. Ik vind kippenbouillon het lekkerste omdat dit meteen veel smaak aan de soep geeft.
  6. Zet je warmtebron laag zodat de soep net kookt en laat dit 45 minuten lang koken.
  7. Neem de soep van de warmtebron na 45 minuten en pureer deze met een staafmixer. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te halen.
  8. Afstylen met croutons, spekjes en/of tijm.
  9. Ik vind het mooi om de soep op te dienen in mooi servies. Ik gebruik regelmatig hiervoor mijn koffiemokken van House Doctor.

 

Je kunt de soep direct serveren maar ik vind het eigenlijk nog lekkerder de 2e dag. Meestal heb ik zoveel gemaakt dat er ook nog een bakje de vriezer in gaat.

 

Smakelijk eten!

 

Shoppingtips

  1. Servies van House Doctor
  2. Mooie serveerschalen
  3. Wil jij een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het 30 dagen inspiratiemenu koolhydraatarm eten.

 

Lees meer

 

MIJN NAAM IS ANGELIEK EN IK BLOG OVER

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven

🖤 2 kinderen (Fenne & Tijn)

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids

🖤 3 bedrijven | 3 blogs

 

Laat je me weten of jij deze pompoensoep koolhydraatarm geprobeerd hebt en wat je ervan vond.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *