koolhydraatarme recepten voor kerst

Recepten voor kerst koolhydraatarm

Recepten voor kerst koolhydraatarm

Sinds de geboorte van mijn dochter eet ik koolhydraatarm omdat mijn zwangerschapsdiabetes “echte” diabetes werd. Koolhydraatarm eten is niet alleen voor mensen met diabetes gezond ook als je overgewicht hebt, kan het interessant zijn om koolhydraatarm te eten omdat je dan gewicht verliest. Speciaal voor de mooiste tijd van het jaar heb ik een verzamelblog voor je gemaakt over recepten voor kerst koolhydraatarm.

VOORGERECHTEN: recepten voor kerst koolhydraatarm

Italiaanse gehaktballetjes

Dit recept maak ik eigenlijk altijd met een verjaardagsfeestje. Het is snel te maken en heel erg gemakkelijk. Je kunt de gehaktballetjes koud maar ook warm serveren. Met Kerst koken wij bij mijn ouders vaak ieder een eigen gang. Als ik het voorgerecht mag maken, start ik vaak met een tapasplank met lekkere hapjes. Voor de gasten die wel koolhydraten eten, vul ik de recepten voor kerst koolhydraatarm aan met kleine soepstengeltjes en crackertjes.

Recepten voor kerst koolhydraatarm

Je vindt het recept voor de koolhydraatarme Italiaanse gehaktballetjes hier.

 

Gevulde eitjes met zalm

Gevulde eitjes kennen we natuurlijk al maar deze variant van een gevuld eitje met een klein beetje gerookte zalm door de vulling is extra feestelijk en ook nog eens om je vingers bij af te likken.

gevulde eitjes met zalm

 

 

Vegan voorgerecht met pulled aubergine

Dit voorgerecht is én koolhydraatarm én vegan. Zeg nou zelf: dit is toch een feestje om te zien? Meer vegan recepten vind je op de site van Saudalicious.

vegan eten met kerst

 

 

Carpaccio

Carpaccio koolhydraatarm is altijd a good idea voor jong en oud. Deze carpaccio is gemakkelijk te maken als je gasten aan tafel zitten. Zet alles klaar op het keukenblad en begin bij de carpaccio op alle borden te verdelen. Daarna werk je zo met alle ingrediënten verder totdat je borden mooi gestyled zijn.

 

Carpaccio koolhydraatarm

 

 

Koolhydraatarm worstenbroodje

koolhydraatarm worstenbroodje

 

SOEPEN: recepten voor kerst koolhydraatarm

Pastinaaksoep koolhydraatarm

Soep vind ik altijd erg feestelijk maar ook gemakkelijk om vooraf te maken. De smaak zal alleen nog maar lekkerder worden. Deze koolhydraatbeperkte pastinaaksoep is heerlijk en geen soep je thuis elke week eet.

koolhydraatarme soep pastinaak

 

Wil je meerdere soepjes serveren dan vind ik deze espressoglaasjes een uitkomst. Het ziet er heel gezellig uit om 3 soepjes op een mooi schaaltje te serveren.

 

Tomatenbouillon

Als je besluit om 3 kleine soepjes te serveren dan mag deze niet ontbreken. De kleur van deze tomatenbouillon koolhydraatarm is zo mooi op een feestelijk gedekte kersttafel.

tomatensoep koolhydraatarm

 

 

Deze mooie soepkoppen zijn van House Doctor.

 

Preisoep met garnalen en mascarpone

 

Een eenvoudig te maken gerecht dat er heel erg feestelijk uitziet. Daarbij is het budgettechnisch ook een goed recept. Je vindt het koolhydraatarme recept voor preisoep op het blog van Flyingfoodie.

koolhydraatarme soep met prei

 

 

HOOFDGERECHTEN: recepten voor kerst koolhydraatarm

 

Bloemkool uit de oven met pesto

Deze heerlijke combinatie vond ik op het blog van The Lemon Kitchen. Wat een fantastisch bijgerecht voor het kerstdiner.

koolhydraatarme recepten voor kerst

 

Gegrilde eend met cranberries en spruitjes

Wat een heerlijke combi is dit. Als je naar de foto kijkt, wil je dit toch gewoon eten met kerst. Het recept vind je op het blog van Jadis Schreuder.

gezond koolhydraatarm eten met kerst

 

 

Groenten ovenschotel

Dit gerecht vind ik zo feestelijk door alle kleuren die zo mooi bij elkaar passen. Het is niet alleen harstikke gezond maar ook heerlijk bij alle stukjes vlees. Dit recept vond ik op het blog van Elsarblog.com.

Wil je wat minder koolhydraten in dit recept: laat de uit helemaal of voor de helft weg.

 

Gevulde bolcourgette

Gevulde groente vind ik altijd erg feestelijk. Ik maak het dan ook graag voor kerst. Deze gevulde bolcourgette vind ik wel een beetje op een kerstbal lijken. Daarom staat deze in het lijstje. Dit recept van een gevulde courgette met kerst vind je hier.

koolhydraatarm eten met kerst

Diamanthaas met spruitjes en bloemkoolpuree

Dit vind ik een mooi kerstrecept als je graag een 3 of 4-gangen diner wilt gaan koken. Ik maak dit ook wel eens door de week met kip i.p.v. diamanthaas. Dit kerstrecept met diamanthaas vind je hier.

koolhydraatarm kerstrecept met diamanthaas

Kaasfondue met truffel

Koolhydraatarme kaasfondue met truffel is een heerlijk recept voor vegetariërs. Wil je er toch wat vlees bij serveren denk dan aan bijvoorbeeld kip of varkenshaas.

koolhydraatarme kaasfondue

 

 

Gourmet

Gourmetten vind ik ook altijd gemakkelijk en lekker als ik koolhydraatarm wil eten. Voor degene die wel koolhydraten eten, zet ik schaaltjes neer met lekker afgebakken brood en aardappeltjes. Voor mezelf maak ik dan wat extra salade en neem ik geen aardappeltjes en/of brood.

 

Wraps met kip 

Wraps vind ik niet alleen met kerst een heerlijk gerecht om te maken maar vaak ook op zaterdagmiddag als iedereen gesport heeft. Een lekkere verse soep erbij en je maaltijd staat binnen 20 minuten op tafel. Het recept van koolhydraatarme wraps met kip vind je hier.

koolhydraatarme wraps met kip

 

BIJGERECHTEN: recepten voor kerst koolhydraatarm

Romanesco

Deze groente ligt met kerst overal in de supermarkten. Door de grappige vorm is dit een ideale groente om met kerst te serveren. Je vindt het recept van de koolhydraatarme romanesco hier. Het lijken wel allemaal op elkaar gestapelde kerstboompjes.

recepten voor kerst koolhydraatarm

 

Witlof met spekrolletjes

Witlof vind ik ook altijd een feestelijke groente. Volop verkrijgbaar in de decembermaand en met deze saus erbij een feestje voor het oog.

witlof met spek

 

NAGERECHTEN: recepten voor kerst koolhydraatarm

Pure chocoladetruffels

Ik vind dat je met kerst lekker mag afsluiten met een heerlijk toetje. Daarna lopen wij met onze familie een lekker rondje door de buitenlucht. Vaak even door het dorp als kerst bij mijn ouders gevierd wordt. Heerlijk even neuzen in de etalages en kijken naar de mooie kerstverlichting als het schemerig wordt. Het recept voor deze pure chocoladetruffels vind je hier.

koolhydraatarme kerstrecepten

 

AFSLUITERS KOFFIE MET LEKKERS: recepten voor kerst koolhydraatarm

Cappuccino koolhydraatarm

Deze koolhydraatarme cappuccino is heerlijk om het kerstdiner mee af te sluiten.

cappuccino koolhydraatarm vrouwwatbenjemooi

Koolhydraatarme cheesecake

Deze koolhydraatarme cheesecake is heel feestelijk en super gemakkelijk om vooraf te maken. Deze kan ook als toetje. Ik heb er ook kleintjes van gemaakt en dat kun je dan bv. weer bij de koffie serveren als bonbonnetje.

koolhydraatarme cheesecake taart

 

Lees meer

Koolhydraatarm kerstmenu

Koolhydraatarme hapjes voor een verjaardag

Koolhydraatarme cappuccino

Recepten voor 30 dagen koolhydraatarm eten

Als je een product bij Bol koopt door op een link in dit artikel te klikken, dan ontvang ik een kleine bijdrage.