Wat eet ik koolhydraatarm in een allinclusive hotel
Wat eet ik koolhydraatarm in een allinclusive hotel
Deze zomervakantie hadden wij als bestemming Marrakech gekozen. We wilden de stad afwisselen met een paar dagen relaxen aan een zwembad. Sinds een aantal maanden spuit ik insuline omdat ik diabetes heb sinds de geboorte van mijn oudste. Ik eet nog wel koolhydraatarm om zo min mogelijk insuline te hoeven spuiten. Lees hieronder over wat eet ik koolhydraatarm in een allinclusive hotel?
Waarom een all inclusive hotel?
Als ik in een grote stad loop dan vind ik soms echt lastig om koolhydraatarm te eten als je even snel wat wilt snacken of eten. Vaker was ik al in een all inclusive hotel geweest en ik verwachtte dat ik daar het meest relaxt zou kunnen eten. Wat eet ik koolhydraatarm in een allinclusive hotel tijdens het ontbijt, lunch en diner.
Koolhydraatarm ontbijt in een hotel
In een hotel zijn altijd eitjes. De ene dag kies ik voor scrambled eggs, dan weer een keer voor een omelet of een gebakken eitje. Een paar hardgekookte eitjes vind ik ook lekker. Vaak is er ook uitgebakken spek of worstjes. Eigenlijk altijd zijn er wel komkommerschijfjes en tomaatjes. In het all inclusive hotel waar wij verbleven hadden ze heerlijke gegrilde kerstomaatjes met kruiden. Daarvan heb ik er ook veel gegeten.
- eitje in alle varianten (omelet, gebakken, gekookt of scrumbled)
- uitgebakken spek
- worstjes
- komkommer
- tomaatjes
- gegrilde groente
- cappuccino met ongezoete slagroom (vaak vraag ik of ze dit even voor me maken)
Koolhydraatarm lunchen in een all inclusive hotel
Voor de lunch neem ik altijd een berg rauwkost. Soms heb ik geluk en zijn er ook uitgebakken spekjes of stukjes kip. Als dressing kies ik een beetje olijfolie of whiskey cocktailsaus. Is er fruit dan neem ik hier wat van. Bosbesjes, framboosjes en aardbeien bevatten weinig koolhydraten.
- sla
- komkommer
- tomaat
- wortel
- koolsoorten
- uitgebakken spekjes
- stukjes kip
- stukjes kaas
- bosbessen
- frambozen
- aardbeien
- asperges
Koolhydraatarm dineren in een all inclusive hotel
Dat vind ik nog het grootste feestje. Ik start mijn diner met een groot bord salade en rauwkost. Vaak is er ook iets van vis te vinden of kip. Daarna kies ik voor een stukje biefstuk of kip. Of biefstuk en kip;-) aangevuld met heel veel groente. Aubergines met kaas, gegrilde paprika of courgette en bloemkool zijn mijn favoriet. Als toetje neem ik kaas die ik bij het saladebuffet haal.
- voorgerecht: kijk bij de lunch
- hoofdgerecht: kip of biefstuk
- gegrilde groente: paprika, courgette, bloemkool, aubergine
Koolhydraatarm snacken in een all inclusive hotel
Heel fijn dat ze in ons hotel ’s avonds noten en een stukje kaas met olijfjes serveerden bij de borrel. Ik dronk een heerlijke cola zero met een paar schijfjes citroen en genoot van een handjevol met nootjes en een paar stukjes kaas met wat olijfjes. Die overigens in Marrakech gewoon aan bomen groeien.
Zo kan ik tijdens mijn vakantie toch heerlijk eten en blijft mijn bloedsuiker mooi op peil.
Tijdens warme dagen prik ik vaker mijn bloedsuikers om niet te hoog of te laat te komen zitten.
Shoppingtips
- etui voor spuitspullen met tekst Things that matter
- hippe accessoires voor je bloedsuikermeter
- koeltasje voor insuline
Lees meer
- voorbereidingen voor mijn vakantie als diabeet
- recepten om zelf thuis lekker koolhydraatarm te eten
- Voetverzorging voor diabeten
Mijn naam is Angeliek en ik blog over:
chronisch ziek | diabetes
koolhydraatarm eten
ondernemende moeder met 3 bedrijven en 3 blogs
2 kinderen
gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids