fruitvliegjes tips om te bestrijden

Wat kun je doen tegen fruitvliegjes

Wat kun je doen tegen fruitvliegjes

Wat doe je nu aan die hele vervelende fruitvliegjes. Vooral in de zomer kun je er flink last van hebben. Eén rottende banaan kan al honderden vliegjes aantrekken. Ik word bij het eerste vliegje helemaal zenuwachtig want voordat je het weet, heb je er meteen heel veel. Maar wat kun je doen tegen fruitvliegjes. Je leest het hieronder.

Waar komen fruitvliegjes eigenlijk op af?

Fruitvliegjes komen af op rottend of gistend voedsel. De groencontainer is voor fruitvliegjes een hele fijne plaats om te broeden. In maximaal 11 dagen groeien eieren uit tot een volwassen fruitvlieg. Gemiddeld blijft een fruitvlieg 2 weken maar in die korte tijd kunnen ze meer dan 100 eitjes leggen.

Wat kun je doen tegen fruitvliegjes?

Wij hebben onze likers op Facebook om raad gevraagd. Onderstaand de tips.

 

#tip 1: Loysa Feikens Beetje bier in een potje en dan folie er over heen met gaatjes erin.

#tip 2: Yvonne de Kort Citroen met kruidnagel in de citroen prikken

#tip 3: Laura Deiman-Wesselink Een potje met wat vruchtensap er in. Daaroverheen verhoudfolie met mini gaatjes er in.

#tip 4: Marjolein Rooimans Laagje appelsap zelfde hoeveelheid azijn en dan een druppeltje afwasmiddel in een glas of potje.

#tip 5: Leonie de Vries Ik zet altijd schaaltje met azijn en drupje afwasmiddel neer folie er over heen daar paar gaatjes in prikken. Ze kruipen er in maar komen er niet meer uit.

#tip 6: Annette Visser Gewoon laagje witte wijn in glas. Folie eroverheen. Gaatjes in de folie prikken en laat ze maar komen.

#tip 7: Selma Pardoel Appelciderazijn met een druppeltje afwasmiddel. Beste wat er is. Vorig jaar honderden mee gevangen

#tip 8: Nicole Banga-John ter Heijden Fruit in een glas doen. Daar overheen huishoudfolie waar je kleine gaatjes inprikt. Het glas bij de fruitmand zetten. De fruitvliegjes kunnen wel door de gaatjes in het huishoudfolie het glas in, maar kunnen er niet meer uit.

#tip 9: Jolanda Hijdra HG tegen Fruitvliegjes

Heb jij nu ook de ultieme tip tegen fruitvliegjes? Je mag deze hieronder vermelden.