Hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk

Hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk | tips VrouwWatBenJeMooi

Hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk

In mijn leven heb ik al heel wat gespaard. Van mijn moeder (die op haar 28e weduwe werd met 3 jonge kinderen) leerde ik dat ik als vrouw altijd genoeg geld op mijn spaarrekening moest hebben als de auto of wasmachine kapot ging. Al in mijn tienerjaren werkte ik op zaterdagen en in schoolvakanties in het ziekenhuis en hield het huis van mijn oom bij. Ik maakte schoon en streek zijn kleding. Heel veel jaren later, spaar ik nog steeds graag. Lees hieronder mijn tips over: “hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk“.

Hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk

Methode 1: afrondmethode | hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk

Wekelijks, op een vaste dag, kijk je wat je banksaldo op je lopende rekening is en dat rond je af op € 50. De rest boek je over naar je spaarrekening. Dit loopt echt hard op als je het over een jaar bekijkt.

Voorbeeld: je saldo is € 346 dan boek je € 46 over naar je spaarrekening.

 

Methode 2: sparen op weeknummer

Dit vind ik zelf een manier die wat meer werk is dan methode 1. Je spaart aan het begin van het jaar beduidend minder dan op het einde van het jaar. Maar toch spaar je op deze manier per jaar zo’n € 1.500 bij elkaar.

Voorbeeld: in week 1 spaar je € 1, in week 2 € 2 etc. In week 52 spaar je dus € 52.

 

Methode 3: wassen/drogen

Voor elke was- of droogbeurt stop je € 1 in een potje. Dat potje zet je bij de wasmachine. Door het jaar heen, haal je niets uit het potje maar je gebruikt het om iets leuks aan te kopen bv. op je verjaardag.

 

Methode 4: automatische afschrijving van je lopende rekening

Dit vind ik zelf een fijne manier. Maandelijks wordt van mijn betaalrekening, zodra ik mezelf mijn salaris heb betaald, een bedrag naar mijn eigen spaarrekening en die van mijn kinderen gestort. Ik betaal alles wat ik nodig heb van mijn betaalrekening maar blijft er aan het einde van de maand iets over, dan stort ik dat ook op mijn spaarrekening. Als ik het op mijn betaalrekening laat staan, dan gaat het vast en zeker ergens aan op. Op deze manier groeit mijn spaarsaldo hard en merk ik er ook niet zo heel veel van.

 

Methode 5: sparen met Peaks

Herinner jij je de piekenpijp nog van vroeger? Peaks is net zoiets. Bij Peaks verzamel je digitaal wisselgeld door alles te laten afronden in hele euro’s. Het sparen gaat met kleine bedragen maar loopt toch op als je langer spaart. De app ziet er mooi uit en het sparen op deze manier gaat heel eenvoudig.

 

Banktip

Ken jij de KNAB-bank al? Dat vind ik echt zo’n gemakkelijke bank. Alles regel je online. Zelfs ’s avonds tot 22 uur wordt er nog een chatbericht beantwoord. Daarnaast is het een hele goedkope bank omdat ze geen dure gebouwen hoeven te onderhouden en ze veel minder personeelskosten hebben dan een traditionele bank.

En weet je wat ik het allergemakkelijkste vind? Als ik een nieuwe spaarrekening wil openen dan heb ik dat binnen 20 seconden gedaan. Bij mijn vorige bank moest ik 20 km rijden naar een fysiek kantoor.

Je krijgt nu een extra korting op een KNAB rekening als je deze via dit blog afsluit. Ik ontvang dan een klein bedrag omdat ik een nieuwe klant bij de Knab-bank aanbreng.

 

Heb jij nu tips over dit onderwerp Hoe kan ik sparen zonder dat ik het merk? Laat ze dan in een reactie achter.

 

Shoppingtips

 

  1. Heel gemakkelijk een rekening openen bij de KNAB-bank
  2. Acties bij Bol.com
  3. Wil jij een koolhydraatarm dieet volgen? Kies dan voor het 30 dagen inspiratiemenu koolhydraatarm eten.

 

Lees meer

 

MIJN NAAM IS ANGELIEK EN IK BLOG OVER

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven

🖤 2 tieners (M 15 en J 10 jaar)

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids (M 11 en J 9 jaar)

🖤 3 bedrijven | 3 blogs