In 1 dag uitgelezen Vrouwwatbenjemooi

In 1 dag uitgelezen: Facade van Esther Verhoef

In 1 dag uitgelezen

Sinds een tijd lees ik weer heel veel. Voorheen lag ik ’s avonds in bed nog even over mijn tijdlijn op Facebook of Instagram te scrollen en ging dan slapen. Maar een paar maanden geleden heb ik mezelf wat voorgenomen. Als ik naar boven ga, mag ik de wekker nog zetten maar vanaf dat moment blijft mijn telefoon uit. Een leesboek is veel fijner om in slaap te vallen. Wil jij weten welk leesboek ik in 1 dag uitgelezen heb?

In 1 dag uitgelezen Vrouwwatbenjemooi

Genre boeken waar ik van houd

De boeken waar ik het meeste van houd zijn toch wel thrillers. Ik vind het zo fijn als ik meegnomen word in de spanning die de schrijver bedacht heeft. Daarbij lees ik veel boeken van Nederlandse schrijvers maar ook van buitenlandse schrijvers. Hieronder vind je mijn top 5 van boeken die ik in 1 dag uitgelezen heb.

Training

Een paar weken geleden was ik voor een training in Amsterdam en bleef daar ook slapen in een hotel op Schiphol. Al wekenlang verheugde ik me om op donderdag een hapje te gaan eten met een vriend in Amsterdam. Helaas appte hij onze afspraak af omdat zijn vriendin ziek geworden was. Ik besloot wat te eten te halen op Schiphol en mezelf te verwennen met een nieuw boek. Dat werd Facade van Esther Verhoef.

Wat een spanning

De spanning in Facade wordt heel knap opgebouwd. Het boek gaat over Iris. Ze is gescheiden en heeft een zoontje. Haar moeder woont in Portugal met haar nieuwe vriend. Iris is toe aan vakantie en als haar moeder vraagt om haar oldtimer met de naam Toet naar Portugal te brengen, neemt ze dat aanbod met beide handen aan. Ze vindt het spannend om zo’n stuk alleen te rijden maar verheugt zich ook heel erg op de quality time met haar moeder in het heerlijke huis waar ze woont. Haar zoontje mag met een vriendje mee naar de camping.

So far so good

Dan ontmoet ze net voordat ze naar Portugal vertrekt een aantrekkelijke man die ze kent van de sportschool: Mischa. Mischa biedt aan om mee naar Portugal te gaan. Mischa is het probleem niet maar ……..

Ik kon niet stoppen

Ik werd zo meegezogen in het verhaal dat ik op mijn hotelkamer begon te lezen en pas laat die nacht ging slapen. Veel te laat natuurlijk omdat ik de volgende dag weer training had. De volgende dag mocht ik gelukkig nog 2 uur in de trein zitten om thuis te komen. Daar las ik het boek uit. Wellicht heeft het boek indruk gemaakt doordat ik ook een gescheiden moeder ben met een zoon in dezelfde leeftijd. Ik vroeg me continue af: zou mij dat ook kunnen overkomen.

Mijn bloedstollende boeken top 5

  1. Facade van Esther Verhoef
  2. IJskoud van Suzanne Vermeer
  3. Laatste adem van Karin Slaughter
  4. Koudvuur van Börjlind
  5. Ienemienemutte van M.J. Arlidge (bizarre thriller)

 

Lees meer: alles over koolhydraatarm eten. Klik hier

Lees meer: waarom een maagverleiding. Ervaringsverhaal van Tamara. Klik hier

 

Heb jij een boek dat je in 1 dag uitgelezen hebt? Laat het hieronder weten. Leuk ook voor andere lezers.