spannende leesboeken blog vrouwwatbenjemooi

Spannende leesboeken | top 10 van VrouwWatBenJeMooi

Spannende leesboeken

Al zolang ik me herinner ben ik fan van spannende leesboeken. Soms probeer ik een ander genre maar dan vind ik het boek toch niet interessant genoeg om verder te lezen. Ik heb ooit de afspraak met mezelf gemaakt dat ik minimaal tot pagina 50 moet lezen. Als het boek dan niet steeds in mijn hoofd blijft zitten, mag ik aan een ander boek beginnen. Weet je wat ik nu een goed boek vindt? Als ik ’s morgens zodra ik uit bed stap alleen nog maar kan denken: “ik zou willen dat het avond was, dan mag ik weer lezen”. Lees hieronder verder over mijn top 9 van spannende leesboeken.

Waar lees ik de meeste spannende boeken?

Op vakantie vind ik het heerlijk om te lezen. Dat is voor mij echt vakantie. Lezen, relaxen, een beetje zwemmen, in een stadje rondkijken. “Vroeger” nam ik altijd een aantal papieren leesboeken mee op vakantie. Maar sinds een aantal jaar reis ik tot 14 dagen alleen met handbagage. Nou hoor ik je denken: “hoe doet ze dat”. Ik zal een keer een blogartikel schrijven als ik mijn koffie inpak. Mijn vriendinnen verbazen zich er altijd over. Ik zie er elke dag anders en leuk uit en toch heb ik maar een klein koffertje bij me. Ook mijn kinderen, die overigens zelf hun koffer inpakken, reizen met handbagage. Zo hoeven we nooit te wachten bij de bagageband op een vliegveld.

Redder in nood

Maar papieren boeken passen niet in mijn handbagage. Ik lees er in 2 weken vakantie zo’n 3-4 uit en dat neemt teveel ruimte in beslag in mijn handbagagekoffertje. Ik las mijn boeken op een ipad totdat mijn moeder en een vriendin me zo’n enthousiaste reacties over een e-reader vertelden. Met mijn verjaardag besloot ik om cadeaubonnen te vragen en daarvan een e-reader te kopen. Mijn e-reader is echt mijn redder in nood. Als ik een keer met de trein ga, neem ik deze gemakkelijk mee in mijn handtas. Tijdens mijn vakantie neem ik deze ook mee als we een dagje met de huurauto rondtouren. Als we dan ergens op een strandje aankomen, pak ik de e-reader gemakkelijk uit mijn tas. Heb je nog geen e-reader? Twijfel niet. Het is echt elke euro waard.

Top 10 van spannende boeken

Deze top 10 is mede tot stand gekomen door tips van de lezers van mijn blogs.

 

 1. tips van Angeliek Facade van Esther Verhoef
 2. tips van Angeliek IJskoud van Suzanne Vermeer
 3. tips van Susanne Koolen & Wendy Rademackers  Lars Kepler
 4. tips van Susanne Koolen Jo Nesbo
 5. tips van Susanne Koolen M.J. Arlidge (mijn favoriet is Ienemienemutte – het meest bizarre boek ever)
 6. tips van Monique Fieret Chaudron Hex van Thomas Olde Heuvelt
 7. tips van Marijke de Bruijn De Date
 8. tips van Marijke de Bruijn Huizenruil
 9. tips van Sonia Jacob Huidpijn van Saskia Noort

Lees meer: toetje zonder suiker Klik hier

Lees meer: Tamara vertelt over haar maagverkleining Klik hier

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

 • ondernemende moeder met kinderen
 • chronisch ziek (diabetes)
 • gescheiden en nieuwe liefde
 • heb jij een tip om op te nemen in dit artikel spannende leesboeken? Stuur me een mail op info@vrouwwatbenjemooi.nl