tips tegen muggen

wat doe ik tegen muggen? 11 tips van lezers

Het wordt weer zomer en dan heeft echt iedereen last van muggen. Ik heb me zo vaak afgevraagd: “help, wt doe ik tegen muggen”? Mijn dochter is altijd de pineut en wordt he-le-maal lekgestoken door die kleine beestjes. Ik heb er zelf niet zo heel veel last van maar kan soms ook wel eens een slapeloze nacht hebben door die kleine beestjes die dit geluid maken: zzzzzzzzzz

#tip 1: Zeta Anti Bug Spray door Leonie Stout-de Haas

De Zeta Anti Bug Spray van Linea Mamma Baby is speciaal ontwikkeld om de allerkleinsten te beschermen tegen muggen en insecten. Hij beschermt én verzacht de gevoelige huid van je kleintje… Ook ideaal voor grotere kids.

#tip 2 door Karin Konings-Olthof

Niet tegen de jeuk, maar om te voorkomen hebben plant die sterk geurt, de citroenplant ook makkelijk om te stekken. ’s avonds voor de kindjes slapen gaan wrijf ik langs de plant die staat op hun slaapkamer, en wrijf vervolgens langs hun gezichtjes en pyjama’s. Helemaal voorkomt het niet maar het houd tot nu toe veel tegen. Succes…

#tip 3 door Raymond DensSersha

Ik kreeg gisteren de tip om een beetje dampo achter de oren,in de nek , elleboogholte,pols en knieholte te doen. Dit trekt niet in de huid waardoor t lang werkt en muggen vinden dit heel vies.

#tip 4 door Linda van Klinken

Ik heb om het prikken te voorkomen bij de Etos eigen merk Anti muggen en teken van citriodiol..te gebruiken vanaf 3 maanden oud..ik smeer mijn dochter hier nu 3 dagen mee in en ze wordt niet meer geprikt

# tip 5 door Marilyn Bots-Mastbroek

Tabletjes tegen hooikoorts. Kreeg mijn zoontje van 8 op doktors advies. Kun je halen bij Etos
Ze werken hier super, is echt tegen de jeuk.

Bij de zomer horen ook het eten van heerlijke ijsjes. Wil je weten waar de lekkerste ijssalons zitten?

Klik hier.

lekkerste ijsje van nederland

#tip 6 door Kelly Neggers-Swarts

Wij gebruiken Chi olie tegen de jeuk. Werkt erg goed. Zoonlief krijgt hele plakaten als hij wordt gestoken. Na een dag zijn ze al ver weg door de Chi olie.

#tip 7 door Joy Sleutjes

Dit spul is SUPER! Werkt tegen jeuk, verbranden, schaafwondjes… echt overal voor! (mezelf laatst verbrand aan het rekje van de oven… ^wel als de blaar dicht is natuurlijk^ even smeren en dan prikt het eventjes ^bij muggenbulten niet^ en dan na een klein half uurtje nergens geen last meer van…) Super spul dat tea tree oil… werkt ook bij dieper liggende puistjes om ze sneller uit te laten komen en dergelijke)

brood op de bbq

Ga je BBQ’en in de zomer? Klik hier voor de allerlekkerste gerechten. 

#tip 8 door Marijke de Haan-Droomers

Ik krijg altijd hele grote bulten. Soort allergische reactie en ik gebruik Nestocyl. Dat is bij mij het enige wat werkt tegen de jeuk.

#tip 9 door Selene Horst

Heel simpel maar werkt top
Een halve citroen in dr kamertje en de bultjes met azijn insmeren das tegen de jeuk

#tip 10 door Franciska Kleppe

Aloe vera gelly tegen prik en jeuk of de first. 

#tip 11 door Debbie Nick Djake Siroen

Hier heb ik een hanger van parakito hangt boven zijn raam kleine kan er niet bij en is veilig. En gaan we op reis kan het mee met navulling.

Heb jij nu ook nog een ultieme tip tegen muggen? En het antwoord op de vraag: “wat doe ik tegen muggen”? Laat deze dan hieronder in een reactie achter.

 

Foto credits: Boris Smokrovic