chantal is bevallen en dat ging zo fout I

Chantal is bevallen en dat gaat heel erg mis.

Op 15 november 2015 om 15.07 uur kwam onze mooie dochter Jailey op de wereld! Wat zijn we trots en blij na een zwangerschap van bijna 42 weken.

Mijn zwangerschap was helemaal super. Totaal geen klachten en tot de laatste vier weken gewerkt in het kappersvak!

chantal is bevallen en dat ging zo fout III
Ik geef aan dat het niet goed voelt

Mijn bevalling liep niet heel soepel ik kreeg meteen toen de weeën begonnen lage rugweeën, heel erg pijnlijk. Eenmaal in het geboortehuis in het ziekenhuis kwam het moment eindelijk om te mogen persen! Na een half uur namen mijn weeën af… Mijn verloskundige ging overleggen met het ziekenhuis, de beslissing was om mij over te dragen aan het ziekenhuis zelf. Toen ik in de verloskamer aankwam kreeg ik weeënopwekers en vocht toegediend. Ik had géén pijnstilling. Na een hele tijd persen lukte het niet, ik had zelf ook al een paar keer aangeven dat het niet goed voelde en ik niet meer kon. Er werd niet naar mij geluisterd en ik moest flink door persen. Op een gegeven moment hebben ze besloten om een knip te zetten. Niet veel later was ze daar eindelijk!

En vanaf dat moment gaat het mis…

Dit was ook het moment waarop ons leven voorgoed zou veranderden…. Eenmaal thuis en enkele dagen later voelde ik me nog steeds niet goed ik kreeg ook te horen dat het een vrij grote knip was die ze hadden gezet.  Om het verhaal een beetje kort te houden bleef ik dus met veel pijn zitten en kon onze dochter zelf niet verzorgen. Ik had constant hulp en werd er gek van. Ik wilde zelf voor ons lieve mooie meisje zorgen!!

chantal is bevallen en dat ging zo fout I

Dan krijgen we de uitslag in het ziekenhuis

Heel veel vervelende ziekenhuisbezoeken verder, kwam het slechte nieuws voor ons. Ik heb een zenuwbeschadiging genaamd nervus pudendus én een afgescheurde bekkenbodumspier eraan overgehouden, dit is blijvende schade! Ik heb dus dag in dag uit héél veel pijn, Zit onder zware pijnstilling waardoor ik ook niet mag auto rijden en mijn leven zich dus vooral afspeelt tussen de 4 muren thuis.

Revalideren en nervus pudendus

Ik heb negen maanden lang een revalidatie achter de rug, op dit moment heb ik 4 dagen in de week therapie. Keer op keer kregen we tegenslagen of weer tegenvallende berichten bijv. dat de schade toch groter is als wat ze dachten. Er zijn nieuwe technieken beschikbaar die dat vastgesteld hebben.  Verder is geen dokter die er echt raad mee weet en de dokter die dat wel weet heeft alles al geprobeerd wat mogelijk is maar niks slaat aan, dat verklaart ook de ernst van de schade.

chantal is bevallen en dat ging zo fout

Alles is weg van ons oude leven en ik zit soms in een rolstoel

Alles is weg van ons oude leven ik ben totaal niet de moeder die ik wil zijn. Ik ben vaak moe en lig veel op bed.  Het is ongelooflijk dat dit kan gebeuren na een bevalling… Een roze wolk heb ik nooit gehad en dat zal ik ook nooit meer krijgen want ik mag ook niet meer zwanger worden. Ik heb ook een rolstoel voor dagjes weg. Ga dit op 32-jarige leeftijd maar eens “accepteren”. Ik vind dat lastig.

Helaas is er geen handleiding voor om acceptatie te “leren” er staat niks voor… behalve dat het lang gaat duren met de vraag of het überhaupt al ooit gaat lukken.

Verder is het in mijn hoofd nu echt te veel… Ik kan niet genieten van kleine dingen en ik word ook niet blij van dingen. Dat vind ik heel eng maar hier lopen ook dingen voor. Er gebeuren nog zoveel dingen meer in ons leven waar je ook helemaal niet mee bezig wilt zijn maar het ergste is dat je helemaal geen keuze hebt.

Toen ik door Angeliek van KusTerug (ik heb haar jarenlang geknipt en we hadden samen altijd heel veel gespreksstof als ze bij mij in de stoel zat) gevraagd werd om mijn verhaal op papier te zetten, had ik een duidelijk doel. Ik wil graag in contact komen met mensen die nervus pudendus herkennen. Ik zou zo graag een lotgenoot treffen.

Liefs Chantal.

 

——————-

DELEN VAN DIT ARTIKEL VINDEN WIJ ERG FIJN.

Heel tof nieuws: we hebben weer een aantal winacties met mooie bedrijven. 

WINACTIE KINDERBED: volg ons op Insta. Daar maken we komende dagen de winactie van een bed bekend. Klik hier om ons te volgen. 

WINACTIE MUURSCHILDERING: Wij mogen in de zomervakantie iemand blij maken met een muurschildering. Klik hier.

WINACTIE WOONPLAATSPOSTER: Ga jij binnenkort verhuizen of ben je gewoon trots op je woonplaats? Jij mag een poster uitzoeken. Klik hier. 

WINACTIE BOEKJE: STOP MET DE SPEEN: voor alle kindjes die het moeilijk vinden om de speen aan de kant te leggen. Klik hier om het boekje te winnen. 

WINACTIE ARMBAND: volg ons op Insta. Daar verloten we komende dagen armbanden. Klik hier.

Ben jij op zoek naar een nieuwe kast op de kinderkamer? Je vindt hier ons inspiratieartikel.

stapelbed voor 3 kindjes Zomerzoen

HEEL GOEDKOOP EEN KINDERBED SHOPPEN: Een leuk nieuwtje van Zomerzoen. Wij hebben voor het eerst in de 15 jaar dat wij bestaan, BTWVRIJ shoppen met giga kortingen. En dat geldt op alle producten op onze website. Kinderkamers, kasten, bureaus etc. Klik hier om de actie te bekijken.

MEER KANS MAKEN OP DE WINACTIES: Volg onderstaande bedrijven op Instagram.

Instagram voor KusTerug Sieraden WINACTIE: we verloten op Insta armbanden

Instagram voor Zomerzoen Kinderbedden WINACTIE: we verloten op Insta een bed voor de kinderkamer

Instagram voor De Ondernemende Vrouw WINACTIE: ik verloot een half uur GRATIS skypeadvies voor de Facebookpagina van jouw bedrijf

Angeliek Nelissen is de drijvende kracht achter 3 bedrijven. Zomerzoen – KusTerug – De Ondernemende Vrouw. Wil je weten hoe zij 3 bedrijven succesvol maakte? Lees het artikel van Angeliek hier. Of vind je het leuker om haar weekplog te lezen over alles wat ze als carrieremama meemaakt? Lees hier haar weekplog.

Wil jij graag de kinderkamer veranderen? Hier vind je inspiratie. 

Wat doe je aan fruitvliegjes? Klik hier voor de tips.

Het zwangerschapsblog Auw, ik ben zwanger,  van Bo vind je hier.

Chantal is bevallen en dat ging zo mis dat ze nooit meer mag autorijden. Lees haar verhaal hier. 

Papa heeft kanker. Michelle’s blog over het leven van een jonge moeder én weduwe. Lees haar verhaal hier.

Inspiratietips om de juf of meester te bedanken? Je vindt ze hier.

Liggen al jouw schoolfoto’s in een laatje? Wij hebben de oplossing. Kijk hier.

Melissa’s zoon heeft een voedselallergie. Hij kan sterven als hij iets eet wat hij niet mag hebben. Lees hier haar verhaal.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.