Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

Hoe kom ik van mijn verkoudheid af | 11 tips

Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

In deze tijd van het jaar barst het weer los. Iedereen snottert en hoest en dagelijks hoor je wel iemand die griep heeft. Ook wij ontkwamen er dit jaar niet aan en de eerste bijholteontsteking was alweer een feit. Wij delen tips: hoe kom ik van mijn verkoudheid af.

 

De 11 allerbeste tips: Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

 

Mijn 3 all time favorites:

 

#tip 1: mijn neusgietertje

Een wat……. een neusgietertje. Super simpele tip die mijn kinderen ook toepassen. Strooi wat zout in het gietertje. Warm water erop en houd

de 2 gaten in het gietertje dicht met je handen en zorg dat het zout opgelost wordt. Dan buig je iets voorover en laat het water door je ene neusgat stromen, naar het andere neusgat toe.

Je voelt direct de verlichting. Nu doe je hetzelfde in het andere neusgat. Herhaal een paar keer per dag. Je koop het neusgietertje hier.

Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

 

#tip 2: Physiomer zeezout

Ook zo’n fijn product. Uit voorzorg neem ik al maanden Physiomer, de strong yet-uitvoering. Manlief neemt de mildere variant. Dit zoute water uit de zee spoelt je holtes schoon. Zodra ik een verkoudheid voel opkomen, neem ik deze 2 keer per dag. Je koopt hier Phsyiomer. Lees hieronder verder over Hoe kom ik van mijn verkoudheid af.

Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

 

#tip 3: Hoe kom ik van mijn verkoudheid af | citroen gember thee & shots

Dagelijks drink ik heel veel kopjes citroen gember thee. Citroen zit boordenvol Vitamine C en gember is ontstekingsremmend. Dit is een geweldige combi en ook nog eens heel erg lekker. Als ik het echt heel erg te pakken heb, maar ik er een shotje van in mijn Philips slowjuicer.

Je hebt een flink stuk gember nodig, een citroen en een sinaasappel. Dat gaat allemaal samen in de slowjuicer. Deze schenk ik in kleine glaasjes en dat drink ik 4 keer per dag. Bovenop het mengsel komt flink wat kurkuma. Let op: het is niet heel erg lekker maar wel heel erg effectief. Je voelt je direct beter door de vitamine C. Extra boost nodig: voeg dan kurkuma (in het kruidenvak) toe. Dat leerde ik ooit van een Indiase collega.

Hoe kom ik van mijn verkoudheid af

 

#tip 4: door Kim van der Niet (een ervaren kinderverpleegkundige)

Geen neusspray, maar neusdruppels, en dan een hele pipet per neusgat!!

(Fysiologisch zout en xylometazoline)

 

 

#tip 5: door Tessa Mulder-Oldenburg

Dampo of luuf onder de voetzolen en sokken aan bij naar bed gaan…
Zoutwater oplossing opsnuiven/in neus druppelen…
Stomen met kamille

 

#tip 6: door KusTerug

 

Maak een citroen/gember/kurkuma shot (zoals op de foto). Wij zijn in het gelukkige bezit van een slowjuicer en maken bij een verkoudheid of griep elke 3 dagen een citroen/gember/kurkuma shot. Hoe doe je dit? Haal de schil van een citroen en een groot stuk gember. Gooi alles bij elkaar in de slowjuicer. Beetje kurkuma erbij en je voelt je luchtwegen openspringen. Het is niet het lekkerste drankje dat je ooit gedronken hebt maar wel heel effectief. Lees hieronder verder: Ik ben verkouden tips.

 

#tip 7: door Rianne Donders

Neusspoeling van Physiomer op basis van zeewater. Sinds ik deze gebruik geen last meer gehad van voorhoofdsholte en bijholteontsteking. Ook verkrijgbaar in een zachtere variant voor kinderen.

#tip 8: door Janneke Houtenbos

Eventueel gevouwen handdoeken onder het matras bij hoofdeinde leggen. Dan lig je minder plat, waardoor je beter door kunt blijven ademen door je neus. Kind en ik liggen bijna standaard in bed in de wintermaanden.

 

#tip 9: door Laura Dokter-Medendorp

Moedermelk in het neusje druppelen. 

 

#tip 10: door Fleur Seehausen

Bij mijn kinderen (3 en 1,5 jaar oud) smeer ik altijd Luuf voor het slapen gaan en zout neusspray. En natuurlijk een heerlijke warme douche.

 

#tip 11: door De Ondernemende Vrouw

Hot Coldrex vinden wij hier in huis ook een wondermiddel. Direct na het drinken van een zakje opgelost in warm water voel je de energie door je lijf stromen. Het is niet vies. Onze kinderen vinden het eigenlijk wel lekker.

 

#tip 12: eet gezond

Als je je niet lekker voelt, eet dan gezond met voldoende vitamine. Dit pompoensoepje bijvoorbeeld.

pompoensoep koolhydraatarm

 

Lees meer