Tips om thuis te oefenen met tafels kusterug

Tips om thuis tafeltjes te oefenen

Tips om thuis tafeltjes te oefenen

Weet jij nog dat je vroeger de tafels moest leren. Ik wel en ik vond het direct leuk. Steeds sneller kon ik de tafels opzeggen. Maar wat als je nu een kindje hebt dat moeite heeft met de tafeltjes? Tips om thuis tafeltjes te oefenen wordt leuk met onze originele tips.

Je kunt er net zo goed een spel van maken. In mijn drukke bestaan als carrieremom vind ik elk dag quality time heel belangrijk om een goede band met mijn kinderen te blijven houden. Ik wil elke dag even stil staan bij het moment van de dag maar maak er dan meteen een Tips om thuis tafeltjes te oefenen – momentje van. Zo ontstaat ons eigen tafeltjesfeestje.

#Tip 1: Jenga of Kapla

Op elk balkje staat een  som. Is de uitkomst juist dan mag de ander. Is het fout dan moet je nog een balkje beantwoorden.

 

#Tip 2: de traptrede

Op elke traptrede een som met de uitkomst aan de achterkant geschreven. Elke keer als je naar boven loopt, oefen je van som naar uitkomst en draai je het blaadje om van uitkomst naar som.

 

#Tip 3 Tips om thuis tafeltjes te oefenen: de grafiek

Je maakt memorykaartjes met daarop de sommen. Begin met de tafels die goed geoefend zijn. In een staafgrafiek teken je iedere keer de score. Wat zijn ze trots als ze zien dat hun staafgrafiek groeit.

 

#Tip 4: de wc-poster

Je kunt een poster bestellen. Zie mijn shopping tips hieronder. Deze poster hang je aan de binnenkant van het toilet zodat jouw zoon of dochter elke dag de tafels kan leren.

 

#Tip 5: met ijsstokjes

Deze zijn te koop bij Action. Aan de ene kant zet je de sommen en aan de andere kant de uitkomst. Wie heeft de meeste stokjes na een week?

 

#Tip 6: op internet

Op www.tafeltjesleren.nl kun je op de ipad of laptop oefenen.

 

#Tip  7 Tips om thuis tafeltjes te oefenen: met snoepjes, druifjes of worstjes 

Maak groepjes van 2, groepjes van 4, groepjes van 6 etc. En heb je alles goed, dan mag je alles lekker opsmullen.

 

#Tip 8: zing en leer de tafeltjes

Deze leuke CD brengt een hoop vrolijkheid tijdens het leren van de tafeltjes. Hieronder de tip waar je de CD kunt kopen.

 

#Tip 9: tafeltjes met Dolfje Weerwolfje

Wie kent deze film niet? Wij hebben deze ontelbare keren gekeken bij ons thuis. Dolfje heeft nu een eigen spel om de tafels te leren.

 

#Tip 10: spellen om de tafels te leren

Er zijn heel veel leuke spellen waarbij je gemakkelijk en leuk tafels kunt leren. Wij hebben de leukste hieronder voor jou opgesomd.

 

#Tip 11: stokjes van een ijsje

Wij hebben de tafels opgeschreven op ijslolly-stokjes. Aan het ene uiteinde de tafel, op de achterkant bij het andere uiteinde de uitkomst.

 

Veel succes en heeft je zoon of dochter het tafeldiploma gehaald? Dan willen wij dat heel graag weten.

Dank je wel voor alle tips:

Claudia Bierman-Kohl – Mascha Kerzaan – Loes Bierman – Wendy van Hoof – Linda Latten – Annemiek Stam – Marije Haringsma – Rianne Bruining – Judith Muntendam

 

Shoppingtips

 

  1. de tafelposter voor op het toilet
  2. zing en dans mee tijdens het leren van de tafels met deze vrolijke CD
  3. Dolfje Weerwolfje leert je de tafels
  4. tafels leren met een spel

 

Lees meer

 

MIJN NAAM IS ANGELIEK EN IK BLOG OVER

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven

🖤 2 tieners (M 15 en J 10 jaar)

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids (M 11 en J 9 jaar)

🖤 3 bedrijven | 3 blogs

Heb jij nu een vette tips voor Tips om thuis tafeltjes te oefenen ? Laat het ons weten dan kunnen we deze opnemen in de lijst.