welke klusjes kan mijn kind doen

Welke klusjes kan mijn kind doen | 7x tips

Welke klusjes kan mijn kind doen?

Het is niet alleen fijn voor jou maar ook nog eens goed voor de ontwikkeling en zelfstandigheid van je kind.                                Meehelpen! Maar welke klusjes kan mij kind doen?

Als kind moest ik al op jonge leeftijd meehelpen met allerlei, relatief kleine, klusjes. Met ouders die een eigen bedrijf moesten runnen kon dat ook niet anders. Het was de normaalste zaak van de wereld, iedereen droeg zijn steentje bij. Dat was nooit een probleem en tot op de dag van vandaag heb ik daar nog steeds profijt van. Ik pak graag dingen aan en mijn kinderen leer ik dit nu ook al. Ook zij hebben een moeder die vele uren moet werken dus hun hulp is meer dan welkom.

Ik zal jullie alles vertellen over: welke klusjes kan mijn kind doen?

welke klusjes kan mijn kind doen

Welke klusjes kan mijn kind doen: De tafel dekken

Toen mijn kinderen nog wat jonger waren dekten we samen de tafel. Terwijl we die dekten maakten we sommetjes. Iedereen een vork, mes en lepel, hoeveel van elk moet je dan pakken en hoeveel zijn dat er samen. Een bijkomend voordeel vind ik dat mijn kinderen al op jonge leeftijd wisten hoe je een tafel dekt, waar het bestek ligt en hoe je dat vervolgens gebruikt, van buiten naar binnen. Dat is wel zo handig als ze eens ergens anders eten of mee uit eten gaan. Inmiddels hebben we geen rekenmomentjes meer maar nog steeds is het samen dekken van de tafel een gezellig moment.

De vaatwasser in en uitruimen

Bij ons zet iedereen zijn vieze bord, bestek en glas op de aanrecht. Vervolgens wordt deze door één persoon ingeruimd en aangezet. Bij ons is dat diegene die die avond moet sporten maar je kunt ook een vast schema maken waarop iedereen rouleert. Uitruimen doe ik vaak zelf maar nu mijn dochter wat ouder wordt, wordt ook dat klusje vaak automatisch door haar overgenomen.

Welke klusjes kan mijn kind doen: De was opruimen

Wij hebben een vast dag, bij ons is dat de donderdagavond, waarop we met zijn allen de was opruimen. Ik zorg dat die avond alles gewassen is en samen vouwen we de was op en leggen het weer netjes in de kasten. Mijn kleine grote man Tijn van 10 is de handdoekopvouwkoning. Hij doet dat super netjes dus die neemt hij altijd voor zijn rekening. Lees hier verder over welke klusjes kan mijn kind doen.

Eigen kamer opruimen

Bij ons worden eens in de twee weken de kamers van de kids opgeruimd door hun zelf. Nu moet ik zeggen dat mijn kinderen er (nog) niet echt een bende van maken, anders kun je ze dat eens per week laten doen. In 10 minuten is hun kamer weer spik en span opgeruimd. Kleine moeite, groot plezier!

 

Lees meer: wil jij weten hoeveel kinderbijslag je krijgt dit jaar? Klik hier

 

Helpen koken

Mijn zoon van 10 wil niets liever dan meehelpen met het klaarmaken van de maaltijd. Hij houdt van lekker eten en hij zegt dat als hij het zelf mee heeft klaargemaakt, hij het nog eens 10 x lekkerder vindt. Hij heeft al allerlei recepten uitgeprobeerd en soms bedenkt hij een eigen Tijn-recept. Vaak is dat nog lekkerder dan de standaard recepten!

Sporttas inpakken

Zelf even nadenken wat je mee moet nemen naar je training of wedstrijd. En toch wordt er vaak wat vergeten met als gevolg, stress! Sinds wij een checklist in de tas hebben zitten is de tas inpakken een eitje. Nooit meer wat vergeten en wat nog fijner is, nooit meer stress voordat de training of wedstrijd begint!

 

Lees meer: verkouden? Lees dan hier de beste tips van onze lezers. Klik hier.

 

Afval aan de weg zetten | welke klusjes kan mijn kind doen

Hier is het zo dat mijn kinderen om de beurt vuilnis aan de weg moeten zetten. Ze houden zelf in de gaten welke container er aan de weg moet en of het PDM-afval die week wordt opgehaald.

Klusje van 1 minuut maar, jong geleerd is oud gedaan!

Ben je blij met dit artikel? Dan vinden wij het heel fijn als je dit deelt op social media.

Op KusTerug hebben we altijd superacties met naamcadeaus. Bekijk hier alle gave producten.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op Pinterest, Instagram en Facebook delen wij dagelijks de geweldigste tips.

pinterest logo

Wil jij meepraten over welke klusjes kan mijn kind doen? Laat hieronder een reactie achter.