zwangerschapsblog auw ik ben zwanger #5

Zwangerschapsblog auw ik ben zwanger en heb pijn #5

Vanaf het weekend van het klussen met een Hoofdletter K had ik al een beetje last van harde buiken maar sinds vandaag holy macaroni last van mij rechterbeen, lies en rug…Tot aan misselijkheid toe. Dit hadden we niet afgesproken ED! We zouden samen heel relax de zwangerschap doorgaan…nu moet je niet opeens in week 24 de zwangerschapstrucendoos opentrekken. Net op het moment dat ik mijn laatste fotografie afspraken voor juni inplan en me eigenlijk wel heel lekker voel en ik aan mijn buik begin te wennen. Heftig! De verloskundige die ik even snel gemaild had ja gemailed inderdaad, “ik hoor je denken, mens bel toch gewoon” ik had geen tijd oke! Zo snel als die VK’s zijn had ik alweer antwoord terug en is het niks om mij zorgen over te maken. “Dit is wel een periode waarin babytjes vaak heel snel groeien en van een snel groeiende baby kan je deze klachten krijgen”, met name de stekende krampen en harde buiken. Dus mutties in spe, het hoort er allemaal bij. Toch wel fijn dat ik vrijdag, mijn om de 4-weekse check up weer heb en hopelijk is de pijn dan ook weer minder.

zwangerschapsblog auw ik ben zwanger #5 fotoshootEn zo langzamerhand gaat we ook nadenken over een naam. Ik heb deze lijst van KusTerug van voor tot achter gelezen en gewikt en gewogen;-) Je vindt de lijst hier.

Tussendoor checkte ik nog even deze lijst of mijn favorietje er tussen stond.

En was ik heel benieuwd wat KusTerug bedacht heeft als cadeautje voor de laatste schooldag om te geven aan de juf of meester. Och ja, ik kan maar vast voorbereid zijn voor over een paar jaar;-)

Viva vrijdaaag!
12:00 afspraak hij de VK!
Wil ik wegrijden in mister Corsa (auto) benzine lampje op roodgloeiend en nog geen meter verder knipperen…shooot me! Auto teruggezet snel op het fietsje. Ik kwam als een hijgende, overhitte hond binnen in de wachtkamer. Even een snelle blik, er was verder niemand. Ik gooide mijn jasje, tasje en zonnebril van me af en ging zitten. Ik hoorde aan de andere kant van de muur wat geroezemoes en wat stoelen verschoven. De deur ging open en wie had er een afspraak voor mij! Natuurlijk Kim! (Oudste zus) hoooo zegt ze, ik ga wel even mee terug naar binnen want ik wil graag ook dat hartje even horen. Normaal gesproken neem ik altijd een duik naar de onderzoeksbank maar deze keer deed ik heel stoer en ik ging heel chill zitten en kletsen en namen we de volgende zaken door: bloeddruk, gewicht en de 20 weken enquête. Daarop volgde de uitnodiging volgde om plaats te nemen op de onderzoeksbank. Als een kind zo blij plofte ik neer op de bank voor dat ene magische geluidje. Doek, doek, doek, doek. Vragen zoals beweegt ze veel? Vind ik altijd leuk om te horen. Want het Ed project is heel bewegelijk. Het komt zelfs al voor  dat ik mijn buik echt op en neer zie gaan.

zwangerschapsblog auw ik ben zwanger #5

Tip van de VK, als je, je baby een dag niet gevoeld hebt, moet je direct bellen.

Nu ga ik onder mijn eigen warme vleugels terug.
Het is tenslotte moederdag.

Tot volgende week,

Liefs Bo.

 

Wil je mijn blog van vorige week lezen? Je vindt het hier.