zwangerschapsblog van Bo, auw ik ben zwanger

Zwangerschapsblog, Auw ik ben zwanger #3

De 20 weken echo van Ed

Ik zweette 20 peentjes bij de 20 weken echo. Kijk het zit zo, ik denk altijd dat ik alles onder controle heb. Heerlijk stoer kan praten over dat ik mij geen zorgen maak over de 20 weken echo… Nou puntje bij paaltje wel hé! Ik zweette peentjes. Maar wat een fantastische ervaring. Wij zagen onze kleine Ed project heerlijk heen en weer bewegen en zonder moeite rustig rond cirkelen in mijn buik. Daar zag ik nu live het vlindergevoel. Goed bezig dacht ik. De bewegingen die ik zelf al had gevoeld waren dus geen darmfratsen, wist ik eigenlijk al.

 

Wil jij weten wat de 199 meest unieke kindernamen van Nederland zijn? Je leest ze hier.

 

Het hartje klopte ook. Heel fijn om elke keer weer te zien of te horen. En dan begint het, het rijtje waar ik opeens heel erg tegenop zag. Heeft het: 2 oogjes, 2 handjes, 2 voetjes, mondje en is het neusje mooi in vorm? ja, dit is allemaal in orde werd mij verteld. Wat een geruststelling op naar de rest. Nou ja, dat hoopte we. Opeens dacht madame weetje wat, zoek het uit ik heb er geen zin meer in, ik draai me mooi om stop mijn voet in me mond en dikke doei!

zwangerschapsblog echo

Schudden met die billen tijdens de echo

Met de laatste gezwete peentjes lig je daar dan vol verwachting te wachten op wat nog gecheckt moet worden. Mevrouw Theijs, gaat u maar even met uw billen schudden. Sorry?? ja schut even met uw billen. Eh right. broek op half 11 maar nee het is goed, ik schut wel even met mijn billen. Binnen 5 seconde kwam ik erachter dat ik 1 een slechte conditie heb en 2 één heel eigenwijs kindje. Van wie heeft ze dat? Het kontje pieren hielp niet. wat ik ook deed rondjes lopen, springen of schudden ze was er niet van onder de indruk. Helaas werd mij verzocht om dan toch de volgende dag maar even terug te komen met de mededeling dat de blaas zo vol mogelijk moet zijn.

 

muren in de babykamer Zomerzoen

Krijg jij een babymeisje en ben je druk bezig met de kinderkamer? Onze grote zus Zomerzoen schreef er een blogartikel over. Je leest hier heel veel inspiratietips.

Om 17:00 had ik de afspraak en om 14:30 was ik gestopt met naar het toilet te gaan. Daar stond ik dan mega onder plasdruk en liep ook nog de afspraak van de vorige cliënte uit. Eindelijk was ik aan de beurt en we gingen er soepel doorheen . De magische woorden de baby is helemaal oke, alleen.. of het nog niet voldoende was geweest met mijn gymnastiekactie van de dag ervoor en de blaas zo vol als een waterkanon werd er geconstateerd dat mijn placenta erg laag ligt. Waarop ik heel vrolijk en heel begrijpelijk zei, aha oke. Gaan we toch even inwendig kijken mevrouw Theijs. voordat ik het door had gleed er een condoompje over een staaf en kreeg ik de vraag of ik allergisch was voor rubber? Eh nee..Mooi, bips omhoog en het doet geen pijn. Oke, dat deed het ook niet en het was binnen 2 minuten gepiept met een duidelijke uitleg dat het bij veel zwangere vrouwen voorkomt en vaak de placenta nog naar boven trekt. klariebombarie op naar het toilet.

zomerse drankjes

 

 

 

 

 

 

 

 

Wil jij lekkere drankjes (smoothies) tijdens je zwangerschap drinken? Wij hebben tips voor je. Je leest ze hier.

 

Wij blij, het Ed project blij, iedereen blij.

Ik ben daarna wel dikke vette vieze hamburger gaan eten

Liefs Bo & tot volgende week.

 

Wil jij de andere blogartikelen van Bo lezen?

Blog 2: lees het zwangerschapsblog hier

Blog 1: lees het zwangerschapsblog hier

 

Ga je vanavond BBQ’en maar heb je geen inspiratie? Onze BBQ-tips lees je hier.