Ik wil mijn voeten goed verzorgen bij diabetes

Ik wil mijn voeten goed verzorgen bij diabetes

Ik wil mijn voeten goed verzorgen bij diabetes

Ben jij diabeet? Dan zul jij vast en zeker regelmatig de pedicure bezoeken omdat je sneller last kunt krijgen van voetklachten. Het is verstandig om elke 6 weken een diabetespedicure te bezoeken. Hij of zij kan controleren of je voeten geen wondjes bevatten en helpen om je voeten gezond te houden. Lees hieronder alles over: “ik wil mijn voeten goed verzorgen bij diabetes

 

Hoe kan diabetes tot voetproblemen leiden?

Als je diabetes hebt dan kan er soms een beschadiging van de bloedvaten en zenuwen in de voeten plaatsvinden. De circulatie van het bloed in je lichaam wordt hierdoor minder. Het bloed stroomt als het ware minder goed door je lichaam. Je voeten worden ook minder gevoelig en wondjes aan je voeten zullen minder snel genezen. Als je een wondje niet tijdig opmerkt, kan dit grote gevolgen hebben als je lijdt aan diabetes. Het is echt nodig dat de wondjes aan je voet tijdig ontdekt worden.

Hoe herken je een diabetische voet?

Verkleuren je voeten of voelen ze steeds koud aan? Dat is een teken dat je een diabetische voet hebt. Zijn je voeten juist warm of opgezwollen of heb je een tintelend gevoel in je voet? Ook dan is het belangrijk om een pedicure die gespecialiseerd is in diabetische voeten hiernaar te laten kijken.

Tips voor de verzorgen van voeten bij diabetes

  • er zijn speciale sokken zonder naden die ervoor zorgen dat er geen drukpunten ontstaan.
  • verzorg je voeten dagelijks zodat er geen kloofjes ontstaan. Bij toeval ontdekte ik de producten van Blijevoeten.nl. Zij hebben speciale eelt- en klovencreme. Je hebt maar een klein beetje nodig en mijn kloofjes waren binnen 2 dagen helemaal weg. Nu onderhoud ik mijn voeten dageljks met hun creme.  Ze hebben ook een hele fijne ijsgel. Vooral met warm weer is deze heerlijk. Ik bewaar deze in de koelkast.
  • droog je voeten na het wassen goed af. Ook tussen je tenen.
  • loop in huis altijd op pantoffels of slippers. Ik ben weg van de slippers van Ipanema. Thuis loopt ik altijd op deze slippers. Ze zijn licht en in heel veel kleurtjes verkrijgbaar.

Shoppingtips

  1. eelt- en klovencreme van Blije-voeten
  2. sokken zonder knellende naden
  3. slippers om in huis te lopen

 

Lees meer

 

 

Mijn naam is Angeliek en ik blog over:

🖤 chronisch ziek | diabetes

🖤 koolhydraatarm eten

🖤 ondernemende moeder met 3 bedrijven en 3 blogs

🖤 2 kinderen

🖤 gescheiden met nieuwe liefde en bonuskids