datenight budget tips

Date night met je liefde – budgettips

Zijn jij en je vriend al vaak genoeg op pad of hebben jullie niet zoveel geld te besteden? Dan volgen hier een aantal budget tips voor een gezellig en romantisch avondje thuis.

Gezellig op de bank

In plaats van veel geld uit te geven om samen naar de bioscoop te gaan, kun je ook je favoriete film op Netflix bekijken. Pak een kom chips erbij en een lekker drankje, want in de bioscoop kost dit handenvol geld.

Leer samen een vreemde taal.

Dit is niet alleen handig als je op vakantie gaat naar het buitenland, maar ook is het leuk om te zien wie er aan het eind van de dag de meeste taalbeheersing heeft.

Leer elkaar nog beter kennen

Wil je elkaar beter leren kennen of gewoon een goed gesprek op gang brengen? Speel dan samen het spelletje ‘truth or dare’. Zoek online naar vragen of bedenk ze zelf. Jouw partner moet dan jouw vraag beantwoorden of een bepaalde opdracht doen en omgekeerd.

Maak een bucketlist

Maak een bucketlist en schrijf op wat je in de komende weken, maanden of zelfs jaren nog samen wilt beleven. Zo leer je je partner ook nog eens beter kennen. Misschien is hij wel avontuurlijker dan je dacht.

Schuif met meubelen

Verander de indeling van je woonkamer of slaapkamer om de beurt en geef aan wat je leuk vind aan zijn stijl en andersom. Zo kom je er nog beter achter of jullie smaken verschillen of juist op elkaar aansluiten.

Double daten

Nodig je beste vriendin(nen) uit en laat zijn beste vriend(en) komen. Zo horen jullie misschien wel dingen van elkaar die je nog niet van de ander wist. Ook leg je meer contacten met elkaars vriendengroep, omdat je hen nog heel vaak gaat zien.

Lekker romantisch

Geef elkaar een massage en gebruik hierbij massageolie om nog meer dat gevoel van een dagje wellness te krijgen. Zoek als tip op internet voor de beste massagetechnieken.

Je eigen spa thuis

Ga samen in bad met kaarsjes en een lekker glaasje champagne. Zet jullie favoriete afspeellijst of artiest op en genieten maar.

Watching the stars

Kruip onder een deken en ga buiten in de tuin naar de sterren kijken. Het is niet alleen romantisch, maar het kan ook leuk zijn om er een spelletje van te maken. Wie herkent het eerst bepaalde figuren en ziet bijvoorbeeld de ‘Grote Beer’?

Message in a bottle

Schrijf 50 kleine briefjes waarom je van je partner houdt en stop deze in een pot. Elke dag mag hij er eentje open maken. Zo zal hij de dag met een glimlach beginnen.

Momenten vastleggen

Kies de leukste foto’s uit van jullie samen en ontwerp online een fotoboek voor een kleine prijs of laat een telefoonhoesje maken. Om elkaar te verrassen maak je ieder een eigen ontwerp.

Houden jullie ook zo van foto’s maken? Organiseer dan een fotoshoot met een zelf ingericht hoekje en wat mooie lakens voor de achtergrond. Maak foto’s van de ander en van jullie samen.

Laat je skills zien

Haal je favoriete bordspel uit de kast en speel samen monopoly of mens erger je niet. Dit is ook leuk tijdens een avondje met de familie of met wat vrienden.

Puzzelen 2.0

Maak een moeilijke puzzel en degene die als eerst klaar is, wint. Samen puzzelen is natuurlijk ook heel gezellig.

Liefde gaat door de maag

Kook iets voor elkaar dat wat specialer is dan patat of pizza en wat echt een specialiteit van je is. Zo leren jullie nieuwe gerechten van elkaar kennen.

Gamenight

Ga samen gamen en laat zien dat je niet alleen vrouwelijk kunt zijn, maar ook een stoere kant hebt. Racen en voetbal is ook wat voor dames!

Je eigen Tom Cruise

Maak cocktails voor elkaar met producten die jullie nog in huis hebben. Leer zo elkaars favoriete smaken kennen.