bekkenpijn

Bekkenpijn en zwangerschap – Mariska vertelt

Bekkenpijn

Die eeuwige pijn in mijn linker onderbeen, mijn trombosebeen, samen met de bekkenpijn is een hel. Gecombineerd met werk waarbij je veel staat, loopt en vooral de trap op loopt. Zere billen, zere liezen en altijd die standaard krampachtige pijn in mijn kuit en knieholte. Ik heb het zwaar. Het voelt als falen tijdens een gewone zwangerschap.

bekkenpijn blog mariska

Net een nieuwe baan

Werk waar je niet als aansteller bekend wilt staan omdat je toch “die nieuwe” bent. Waar je nooit je mond hebt open getrokken over pijn of moeite met lang staan. Maar waar je nu dus de lift moet gaan pakken omdat de pijn te erg wordt door traplopen. Jankend heb ik voor de eerste keer in de lift gestaan, een drempel genomen en toegegeven aan de pijn. De pijn die mij er nog nooit onder heeft gekregen  (zelfs na mijn 3e trombose been stond ik de dag erna weer op de werkvloer) heeft nu van mij geëist dat ik op moet geven.

Het voelt als falen

Ik heb gefaald nog voor de 22 weken zwangerschap heb ik in moeten leveren. Waar ik bij mijn eerste zwangerschap fluitend tot 36 weken heb doorgewerkt zal ik hier wat aanpassingen moeten gaan doen i.v.m. die bekkenpijn. Niet stoppen, absoluut niet, maar op mezelf passen. Op mijzelf en mijn kleine meisje die er niks aan heeft als ik na de bevalling niet voor haar kan zorgen doordat ik nu teveel van mezelf heb geëist.
Ook hier kom ik weer doorheen en zetten we nog 18 weken dat welbekende mooie masker op en huil ik wel als niemand kijkt.

Ook nog leuk nieuws

In ander leuk nieuws, ik ben op het werk de nieuwe groep gestart. Een groep vol tieners van 10 en 11. Ze mochten zelf het vakantie programma voor de herfst in elkaar knutselen en natuurlijk riepen de meteen dat ze naar de Efteling wilden. Nou helaas, dat wordt ‘m niet, maar koken, een spelletjesdag en een tripje naar een museum staan wél op het programma.

Workshops

Ze hebben workshops bedacht (slijm maken, schaken en Engelse les geven) en hebben inkopen mogen doen bij de speelgoedwinkel voor de nieuwe groep. Met echt 10+ speelgoed… En waar kwamen ze als eerst mee aan? Juist… Slijm. Niet dus. Uiteindelijk zijn de jongens voor een bestuurbare auto gegaan en de meiden voor make up. Ik moest even hard lachen om de stereotypes die ze er even ingooiden.

Zwangerschapssuiker en bekkenpijn

Op het moment van schrijven zit ik in de wachtkamer van de dokterspost omdat ik de voor mij verplichte suikertest krijg om te kijken of ik zwangerschapssuiker heb, heerlijk nuchter bloedprikken… 2 uur op een houten stoel in de wachtkamer zitten en dan nóg een keer bloedprikken. Hopelijk is de uitslag goed. Vorige zwangerschap was het iets te hoog en moest ik een dieet volgen om vervolgens een maand later wéér de suikertest te doen. Lang leven een te hoog bmi. Dit keer ben ik wel 10 kilo lichter dan de zwangerschap van zoon dus wie weet heb ik nu geluk. En anders heb ik nog wel wat heerlijke recepten met weinig tot geen suiker er in.  In het ergste geval krijg ik er, naast de tinzaparine injecties, ook nog insuline injecties bij…. Kan ook nog wel hoor. Plek genoeg om te prikken… Lang leve de vetjes.
Hopelijk krijg is snel een goede uitslag.
Volgende keer meer over het verloop van mijn zere bekken, traplopen en de suikertest.
Liefs Maris.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil jij meepraten over bekkenpijn? Laat dan hieronder een reactie achter.