zorgen tijdens je zwangerschap Mariska kroegtijger

Zorgen tijdens je zwangerschap – Mariska blog erover

Zorgen tijdens je zwangerschap

16 weken zwanger. Zonder kwaaltjes, nog zonder drukke bewegingen, zonder echo’s, zonder dikkere buik dan normaal. Dan ben je zwanger maar je merkt er niks van. Zo houd ik het wel nog 6 maanden vol. Maar goed, we weten allemaal dat het niet zo zal gaan. Gelukkig hebben we de “cravings” die me nog verlekkerd vertellen dat ik zwanger ben. Vooral als ik om 7 uur ’s ochtends ineens bedenk om verse kibbeling van de visboer te willen eten. Maar dan ook echt alleen de kibbeling van die ene visboer 20 kilometer verderop. Of om 10 uur ’s avonds per se de pistache magnums van de Aldi te willen eten maar natuurlijk is de Aldi dicht. Dus gaan we maar een potje janken en boos naar bed.
zorgen tijdens je zwangerschap Mariska kroegtijger
De eerste afspraak met de gynaecoloog is inmiddels ook in zicht en daar zullen we mee verder kijken hoe we deze zwangerschap gaan behandelen in verband met mijn trombose. Verzoek van mijn kant is een geplande keizersnede ofwel een zogenoemde “Gentle sectio”, een keizersnede in huiselijke sfeer, eentje waarbij je, terwijl je dichtgenaaid wordt, gewoon  je kindje op de borst krijgt in plaats van dat ze je wegrijden en je na 2 uur je kindje eindelijk kan vasthouden. Hopelijk kunnen ze in mijn wensen mee gaan.
Vanaf deze week hebben we lekker vakantie en ben ik blij dat ik zo goed als kwalen vrij ben want met een terror peuter die de aandacht opeist en het liefst de hele dag op stap gaat, kun je er geen vermoeidheid bij gebruiken.
Deze vakantie staat in het teken van de logeerkamer omtoveren tot peuter kamer (op verzoek een Batman kamer nadat ik Woezel en Pip uit zijn hoofd heb kunnen praten. Want het zou fijn zijn als de kamer in deze stijl nog een paar jaar mee gaat) en de peuter kamer weer baby klaar maken. Jongen of meisje, hij/zij zal het met een blauw/groene apen kamer moeten doen.
zorgen tijdens je zwangerschap Mariska gezin
Ook nog een leuk dingetje in de vakantie, de pretecho. Even gluren tussen de beentjes van de baby, en daar dan een foto van op internet zetten, iets wat je later in het leven van je kind toch (hopelijk) niet zal doen.
We zullen bijna gaan zien of ons frutseltje bekend wilt maken of we roze of blauwe muisjes in de gender reveal taart krijgen. Mijn gevoel zegt van begin af aan al dat het een meisje is maar dat komt voornamelijk omdat de zwangerschap tot nu toe compleet anders is dan bij zoonlief. Dit keer had ik tot 14,5 week overal last van waar je last van kan hebben terwijl ik bij zoon fluitend tot aan de bevalling heb rondgelopen. Zo ongeveer dan.
zorgen tijdens je zwangerschap echo
Afijn, het zal me dan ook niks verbazen als het een jongen blijkt te zijn. En hoe het ook uitpakt, blij zijn we toch wel. Meisje zou leuk zijn, want dan heb ik van allebei wat. Jongen zou leuk zijn, omdat ik volgens mij echt een jongens mama ben.
Tijdens onze vakantie valt ook het jubileum van mijn vriend Joost en mij, 3 september 2013 stuiterde hij mijn leven binnen en is er nooit meer weggegaan. Letterlijk want we wonen eigenlijk al vanaf die datum ook samen. En nu verwachten wij ons 2e kindje en zijn we gelukkiger dan ooit… Meestal, soms plak ik hem het liefst aan de muur met een paar rollen Ducttape, maar eerlijk is eerlijk, hij handelt mijn zwangerschaps nukken erg goed.
Volgende blog zal ik jullie hopelijk kunnen vertellen wat voor kleur taart we hadden.
Tot die tijd, geniet!
Liefs,
Maris.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Heb jij nu ook zorgen tijdens je zwangerschap? Je mag hieronder een reactie achterlaten.