zwangerschap en trombose grote broer

Zwangerschap en trombose – Mariska blogt erover

Zwangerschap en trombose

Zwangerschap en trombose : Mariska blogt erover. Lees je hieronder met haar mee. Na het grote nieuws dat we een meisje verwachten hadden we bedacht om de rest van de week leuke dingen te gaan doen. Auto even een dagje weggebracht voor apk keuring en misschien een kleine reparatie hier of daar, blijkt er een onderdeel stuk te zijn wat een aantal dagen duurt om te bestellen dus zitten we een week zonder auto…. In een dorp zonder leuke dingen en met genoeg pijn in de bekken en slechte been om lange afstanden te fietsen. En natuurlijk allemaal afspraken staan om her en der kleding op te gaan halen in het roze voor ons aankomende prinsesje.
zwangerschap en trombose grote broer

Geen auto

Tijdens dit schrijven is het dinsdagavond en zitten we al 6 dagen zonder auto. Wat een luxe probleem is maar jeetje wat mis je zo’n ding toch verschrikkelijk als je plannen had om honderden kilometers verderop leuke dingen te gaan doen.
Nu vermaken we ons bij speeltuintjes in de buurt en zoon vond een chilldag in pyjama thuis met ipad, Netflix en zijn treinbaan ook wel heel erg lekker. Achterin de kast vonden we ook nog verf en schilderdoeken dus moest er ook nog even een schilderij  voor opa en oma “Xammie” gemaakt worden (mijn ouders en hun hondje heet Xammie)

Dagje uit

Hopelijk kunnen we morgen de auto weer ophalen en kunnen we eindelijk onze plannen van een dagje strand, Burgers Zoo, Apenheul en Sea Life eindelijk gaan doen…. Alleen dan wel gepropt in één week.
De laatste week van onze vakantie waarin we ook nog een gynaecoloog afspraak hebben én de 20 weken echo dus veel tijd blijft er niet over.
De kamer van zoonlief is helemaal klaar, wit met zwart en Batman. Hij is apetrots en speelt veel op zijn kamer met de Dino’s. De babykamer is nu nog een opslag omdat we er niet helemaal uit zijn of we de muur nou blauw met apen laten of toch een meer meisjesachtige kleur gaan geven. Het is lastig als je van jezelf schrikt met je opeens voorliefde voor roze, eenhoorns en glitters terwijl ik altijd de Mama was van stoer en cool, ook voor meiden.

Zwangerschap en trombose

Verder voel ik me eigenlijk nog op en top prima, het lastigste is gewoon dat mijn linkerbeen, mijn zwangerschap en trombose been, die al chronisch pijn doet, nu extra zeer doet omdat ik door de zwangerschap in dat been extra veel vocht vast houd. Lang leve de steunkous. Nu heb ik al een turqoise en fuchsia kleurige steunkous, en mag ik ergens binnenkort 2 nieuwe laten aanmeten. Dit keer ga ik voor paars en groen. Nog even en dan kan ik met al mijn kleren matchen.
 Net als bij mijn eerste zwangerschap vindt mijn bekken fietsen niet zo leuk. Het gaat wel, maar doet wat meer zeer, wat het gemis van de auto extra groot maakt omdat ik geen grote afstanden kan fietsen en dus voornamelijk in en om huis verblijf.
De cravings zijn van kibbeling en pistache ijs overgaan in Spa grapefruit en druiven. Klein beetje gezonder dus en verder heb ik ook haast geen kwaaltjes meer. Hopelijk mag dit voorlopig zo blijven.
Deze week was ook het grote dorpsfeest met een Mega gezellige grote optocht. Zoon heeft het dit jaar echt voor het eerst bewust meegemaakt en genoten van alle herrie, muziek, mooie karren en dronken mensen. Ja echt iedereen…. Behalve ik. En als je sinds je 15e al niks anders doet dan rond de middag zo blauw als een tientje met de menigte mee te feesten is het een hele andere ervaring. Ook braaf mijn “ik ben zwanger” Buikband in combinatie met mijn 0.0. biertje. Uiteindelijk was het alsnog een groot feest maar lagen zoon en ik halverwege de middag te slapen thuis op bed.
zwangerschap en trombose grote bij
Volgende week onze laatste week vakantie met als het goed is de 20 weken echo waar ik jullie dan over kan vertellen  want hoe leuk een meisje ook is, het is nog spannender om te kijken of ze helemaal in orde is.
Hierover volgende week meer.
Liefs, Maris.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil jij ook meepraten over zwangerschap en trombose? Laat hieronder een reactie achter.