zwanger met problemen man en zoon

Zwangerschap met problemen – Mariska vertelt

Zwangerschap met problemen

Zwanger van nummer 2 waarbij je van tevoren weet dat dit geen makkie gaat worden. Maar waardoor je, dankzij nummer 1, wel beter weet waar je aan toe bent. Zo’n zwangerschap met problemen heb ik nu.  Ja, ik ben zwanger met hindernissen. Toen ik 25 was (9 jaar geleden alweer… Sst) kwam ik kantje boord met longembolieen en trombose in het ziekenhuis. Vanaf dat moment ging het leven verder met ups en downs (en nog een aantal keer trombose) en vooral met levenslange bloedverdunners waarbij je eigenlijk niet zwanger mag worden.  Toen ik in 2014 tóch voor de eerste keer zwanger raakte, kreeg ik al te horen dat ik hierbij extra maatregelen moet nemen door middel van tinzaparine injecties (zwangerschap met problemen).  Na 7 weken verloor ik helaas dit kleintje en ging het dagelijks slikken van accenocoumarol tabletjes weer verder. Februari 2015 wéér een positieve test in handen maar meteen diezelfde handen in het haar. Wéér injecties, zal het goed gaan, hoe doen we dit en kan ik dit wel.
zwanger met problemen Mariska

Prachtige zoon in oktober 2015

In oktober 2015 kregen een prachtige zoon in handen na 9 uur bevallen na inleiding (vanwege die oh zo fijne bloedverdunners) en een spoedkeizersnede na een zwangerschap met problemen. “Nooit meer!! Nooit meer ga ik dit doen”  De onzekerheid tijdens de zwangerschap doordat niemand weet hoe het zit tussen zwangerschap en trombose. Iets met een kastje en een muur zogezegd.
zwangerschap met problemen Mariska

15 Weken zwanger

Maar ja, bloed kruipt waar het niet gaan kan, en voila. Inmiddels ben ik 15 weken zwanger van een nieuw frutseltje. En ja, daarvan prik ik nu al 11 weken, en ja, ik heb er nog minstens 30 te gaan. Maar de onzekerheid en de angst? Nergens te bekennen want ik heb dit eerder kunnen doen en ga dit gewoon nog even een keertje doen.
zwanger met problemen geboorteaankondiging
Een geplande keizersnede, dat wel. Maar we gaan nu toch verdomme genieten nu de kwaaltjes tot een minimum gezonken zijn en de grootste hitte buiten eindelijk even wat minder is.
In mijn blog zal ik jullie op de hoogte houden over het zwanger zijn na een trombose verleden, krijgen jullie een kijkje in mijn leven met mijn vriend, zoon en 20 ‘surrogaat kindjes’  van de BSO die natuurlijk alles willen weten over “kruimeltje” zoals de mini gedoopt is door een van de meiden.
zwanger met problemen man en zoon
Ook zullen jullie meer over mij te weten komen, iets wat niet zo heel boeiend is. Maar wel leuk om de persoon achter de zwangerschap te “leren” kennen. Mijn leven heeft namelijk op de trombose na, best een boeiende geschiedenis met achter bands aan reizen en vele vrienden maken over de hele wereld.
Maar goed, wat betreft de zwangerschap,  over 2 weken precies mogen we even gluren om te kijken of we kunnen zien of we een jongen of een meid verwachten. Daar zal ik natuurlijk ook uitgebreid over vertellen want als er iemand geen geheimen kan bewaren is het ondergetekende.
Heb jij afgelopen maanden meegeleefd met het zwangerschapsblog van Bo? Je leest hier over haar bevalling.
Liefs, Maris

————-

Angeliek Nelissen is oprichter van KusTerug en Zomerzoen en het gezicht achter De Ondernemende Vrouw.

Ze is mama, zakenvrouw en eigenaar van 3 bedrijven maar ook chronisch ziek. Lees hier.

Onze grote zus Zomerzoen bestaat dit jaar 15 jaar. Tijd voor een feestje. Lees hier alle blogs van Zomerzoen.

Wil jij meepraten over zwanger met problemen? Laat dan een reactie hieronder achter.