Zwangerschapsproblemen Mariska en de grote broer

Zwangerschapsproblemen – Mariska blogt erover

Zwangerschapsproblemen

Jeetje is de eerste week van de vakantie toch alweer voorbij, wat gaat dit snel. De zwangerschapsproblemen zijn nog even uit de lucht. Hopelijk blijft dat nog een tijdje zo. Begonnen met de logeerkamer op te knappen voor zoon, van zalmroze rommelkamer naar stoere wit/zwarte Batman kamer. De eerste aanpassingen aan de nieuwe babykamer gedaan. Spulletjes gekocht en verkocht en ook nog even een dagje naar het bos geweest.

Zwangerschapsproblemen Mariska en de grote broer
De afspraak met de gynaecoloog verliep ook erg goed. Hij begreep mijn keuze voor een Gentle sectio en vindt dat prima. In week 30 weten we dus al de geboortedatum van onze…
.. DOCHTER…
Zwangerschapsproblemen Mariska en de roze taart

Het wordt een meisje

Jawel,het wordt een meid. Bij de gynaecoloog zag ik het zelf al meteen en verbaasde daarmee de gynaecoloog, bij de pretecho was het zo mogelijk nog duidelijker te zien, voor de zekerheid van meerdere kanten bekeken maar echt geen piemel te zien.
En dan riep ik met een grote mond “een meid heeft het maar te doen met een blauwe apen kamer.” Maar de cars gordijnen gaan toch echt vervangen worden door een crème of witte kleur.
Maar ach op het moment van schrijven ben ik 17 weken zwanger en hebben we dus nog even de tijd om alles naar onze smaak te maken.

Roze kleertjes

Maar jeetje, een meid. Ik zag mezelf altijd als jongens mama en dacht ook stoere kleding te kopen voor een meisje, met doodshoofdjes en gewoon net anders dan anderen en wat koop ik als eerst? Een jurkje met roze en bijpassend roze mutsje, een roze jasje en zelfs roze Allstar schoenen. Zo anders dan verwacht en zo niet passend bij zoon met zijn Yoda shirts, baggy broeken en vans. Maar voor zo’n pasgeboren frummeltje is dat natuurlijk super schattig. Als ze blijkt een mini versie van mij te worden kan ik altijd nog stoerdere kleding voor haar kopen.
Zwangerschapsproblemen Mariska verklapt geslacht

Zwangerschapsproblemen: trombose

Wat betreft de trombose is alles goed onder controle en hoef ik niet naar de internist zolang ik zelf niet het gevoel heb dat het nodig is. De blauwe plekken van de injecties op mijn buik beginnen me nu steeds meer tegen te staan dus de volgende stap zal zijn om in mijn benen te gaan prikken. In dat opzicht zijn mijn vetjes een voordeel want prikken in mijn buik gaat een stuk makkelijker omdat ik niet snel het gevoel heb dat ik de baby kan raken.

Apotheek doet moeilijk over zwangerschapsproblemen

Bij de apotheek doen ze trouwens wel een beetje moeilijk want ik krijg steeds maar injecties mee voor 10 dagen terwijl ik steeds voor 2 maanden aanvraag, maar blijkbaar is het niet normaal dat iemand voor lange tijd deze dingen gebruik.Maar goed, zo leren we de dames van de apotheek ook meteen goed kennen.

Lekker vieren met gourmetten

We hebben na de pretecho gezellig met zijn 3tjes gegourmet om te vieren dat we straks een koningspaar hebben, we houden van gourmetten dus grijpen we elk excuus daarvoor aan. De gender reveal party was een groot feestje met een mooie taart met roze muisjes, roze tompoucen en lieve mensjes en een poll op facebookdie overduidelijk aangaf dat de meeste mensen wel een meisje bij ons verwachtten..
Nu nog even genieten van 2 weken vakantie in het vooruitzicht met veel leuke dingen. Zoon wilt graag naar de zeekoeien in Burgers Zoo en ik wil nog heel graag naar Apenheul dus dat gaat er zeker nog van komen, onze laatste zomervakantie met zijn drietjes en volgend jaar als compleet gezin.
Geniet!
Liefs Maris.

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.