leeft mijn man morgen nog handen

Leeft mijn man morgenvroeg nog? Michelle wordt jong weduwe

Leeft mijn man morgenvroeg nog?

Leeft mijn man morgenvroeg nog? Elke morgen kijk ik of mijn man de nacht gehaald heeft. Zo eng steeds. Guy redt de po niet meer, samen met de hulp hebben we een eigen bed po gemaakt waarin hij kan plassen. Op een dag bleef hij drang hebben en stond ik lang bij hem, telkens lukte het niet, telkens zijn broeken aan en uit. Wat is dat zwaar met iemand die z’n billen niet eens kan optillen. Het lukte maar niet. Een ongelukje in bed kwam ook nog wel eens voor.

Het hospice

Intussen kwam onze dokter nog langs, het is  3 januari. Dit is te zwaar en we besluiten dat Guy toch nog in deze toestand als spoed wordt geplaatst in het hospice. Ook kan Guy zelf nog gelukkig er tussen door mee in stemmen. Daar kan ik en iedereen de zorg overdragen. Zo eng de gedachte: “leeft mijn man morgenvroeg nog“?

leeft mijn man morgenvroeg nog

De volgende dag zou Guy dus verhuizen met de ambulance naar het Hospice… mijn vader slaapt de nacht nog bij ons. De volgende dag alles gereed maken voor het hospice, de ambulancebroeders staan naast zijn bed. Guy wordt zo boos, een complot hebben we samen gesmeden!! Hij wilt niet!!Totaal verward! De broeders praten met hem zo wat nog lukt. Man wat is dit pijnlijk. Tuurlijk wil ik mijn mannetje ook het liefste thuis hebben. Maar ik vind het eng worden en de zorg word te veel en te pijnlijk. Voor mij maar ook voor hem.

De allerlaatste keer buiten

Guy stemt er toch weer mee in. Hij mag nog ergens heen wat hij graag wilt. En we besluiten naar een plek te gaan waar we uitzicht hebben op het IJsselmeer. Daar waar we vaak met de hondjes enkindjes liepen, waarin we gezwommen hebben en gezellig samen hebben gebarbecued. We kwamen daar aan en Guy werd met het bed naar buiten gereden vanuit de ambulance. Maar het was 4 Januari en er was een ijzig koude wind. Snel hebben we nog foto’s gemaakt. Pff lieverd wat valt het nu op hoe super geel je bent… We rijden met de ambulance naar het hospice, en ik besef me dat dit zijn laatste keer buiten was, en ook dat dit zijn laatste levende rit is…

leeft mijn man morgen nog handen

Waken (leeft mijn man morgenvroeg nog)

In het hospice worden we warm onthaald. Ik mag continu bij Guy blijven zo ook de nachten. Het was een gerust gevoel dat we er waren, zorg was er als het nodig was.  Ik kon nu alles uit handen geven.  Ook de medicatie. Zijn trombose kous zat niet lekker,… dat lieten ze af,… Zijn trombose prikken,…lieten ze,.. Maar???? ,…nee ik besef me dat ik me er bij neer moet leggen.  Het is alleen maar meer leed voor hem. En dat besparen ze hem,..

Het is aftellen,…

Guy sliep heel veel en zo ook de volgende dag. Toilet ging natuurlijk niet meer, maar ook kon hij het niet goed meer aangeven. Ze willen een katheter inbrengen.  Maar ik weet dat hij niks aan zijn lijf wil, ik vraag ze of ze het niet met hem kunnen overleggen als hij wat wakker is. Maar ze zeggen dat hij zich prettiger zal voelen omdat hij misschien niet meer kan plaatsen wat hij voelt. Pfff ik ken hem, maar ik besef me ook dat hij misschien niet echt meer alert erbij is straks. Al slapend word de katheter ingebracht en boven wonder reageert hij niet.

Dat katheter

Een verpleger loopt de kamer uit en de ander de badkamer in. Ik sta naast hem. Guy bracht bijna niks meer uit en hij kon niks meer, maar hij werd uit het niks helemaal gek!!!! Uit alle macht wat hij had probeerde hij de katheter eruit te trekken, en hij schreeuwde alles bij elkaar. Zijn benen gooide hij over het rek van het bed en wou omhoog en viel er zowat uit. Als een bezetene ging hij te keer.

Schreeuwen!!!

Met alle macht probeerde ik hem in het bed te houden en z’n handen weg van de katheter te houden. Aaahh help!! Ze holde terug en snel verwijderde ze dat s***t ding!! Man wat was ik ook van slag!!! Wat een bizarre reactie uit alle macht nog uit hem.  Gelukkig was zijn broer er ook en Guy komt uiteindelijk tot bedaren,.. We staan met z’n allen te trillen op onze benen.  Dit hadden ze nog nooit meegemaakt !! Pfff het wordt een luier,….En we komen samen weer op adem.

Liefs Michelle

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.

Wil je meepraten over Leeft mijn man morgenvroeg nog? Laat dan hieronder een reactie achter.