leeft mijn man volgend jaar nog

Leeft mijn man volgend jaar nog – Michelle wordt weduwe

Leeft mijn man volgend jaar nog ?

Vorige week vertelde ik over de oliebollen die Guy altijd maakte. En dat het deze keer niet meer ging. Het was nu oudejaarsavond 2015,  Dit toch vreselijk jaar gingen we afsluiten bij mijn ouders. Die wonen gelukkig 5 minute bij ons vandaan, dus dat is erg fijn. Ik krijg met moeite Guy de auto in. Ik moest hulp vragen om hem eruit te halen. Wat is hij toch erg verzwakt geworden, vreselijk! Maar hier heeft hij toch wel altijd van gehouden om een paar mooie pijltjes af te schieten. Ook stiekem wel eens een mooie harde lawine pijl. Een hele tas vol had hij aangevinkt, wat ik samen met zijn goede vriend eerder had opgehaald. Wat een tas!!! Even schiet het door mijn hoofd: ” leeft mijn man volgend jaar nog ?”

leeft mijn man volgend jaar nog Guy

 

Op naar zijn laatste Oud&Nieuw

Guy nam plaats in mijn moeders sta op stoel. Dat is erg fijn en zit mooi zacht. Want met weinig vet zit je ook niet lekker meer.  En die rot krengen op zijn botten en in heel zijn lijf. Daar zitten we dan, bijna het jaar voorbij die afschuwelijk was, met vele ziekenhuis bezoekjes, vele tranen en pijn. Bijna het nieuwe jaar in,… Die nog veel verschrikkelijker gaat worden, het jaar waarin we van Guy bijna zeker wel afscheid moeten gaan nemen.

leeft mijn man volgend jaar nog oud en nieuwIk probeer daarom Guy wakker te maken die in slaap was gevallen. Hij dommelt steeds weg. Ik ga op de leuning naast m’n mannetje zitten. Klokslag 00:00,.. Guy slaapt en reageert zo goed als niet op mij. Om mij heen wordt er gekust en geknuffeld en de beste wensen uit gesproken. Bij mij rollen de tranen over mijn wangen en knuffel ik mijn slapend mannetje,..

Oudjaarsnacht

Even later wordt Guy dan toch wakker en wil naar buiten. De rollator van m’n moeder kan hij gelukkig gebruiken. Daar kan hij buiten mooi op zitten. Ik help Guy naar buiten, met mijn arm onder zijn oksel. Hij moest en zou naar buiten!!! Bij de drempel van de deur naar buiten toe, zakt Guy in ene door zijn benen en met moeite houd ik hem nog net overeind. Daar zit hij op z’n knieën. Wat een pijn voor hem! Ik gil naar binnen voor hulp. We trekken hem overeind en zetten hem op de rollator waar hij kan zitten. Want echt wel dat hij vuurwerk gaat afsteken!!!

Vuurwerk voor Guy

Gelukkig beseft Guy wel dat hij zelf de potten niet kan aansteken en laat dat m’n vader doen. Guy steekt met moeite de aansteek lont aan. Pakt een pijl die hij kan blijven vasthouden. In de tussentijd stopt hij de aansteek lont in z’n mond maar steekt z’n capuchon daardoor bijna in de fik,..  Daar gaat de pijl, maar moet hem stiekem begeleiden met ondersteuning van z’n arm. Daar komen de rotjes,.. weer bijna z’n capuchon !,…  Guy zijn reactievermogen is niet goed meer, erg langzaam. Ik waarschuwde of hij het beter niet kon laten. Maar als hij iets wou dan gebeurde het !! .. De afsteek lont gaat naar het rotje,.. Het lontje schoot aan,……  snel pak ik zijn hand en gil “gooien”!!! **** mijn hart in m’n keel,  dit gaat te langzaam!  “Mop, je capuchon weer” !! “niet in je mond die aansteek lont” !!!  “Gooien, NU !!!

Het was koud

Man, het was koud maar ik kreeg het Spaans benauwd, maar boos als ik hem vroeg te stoppen.  Hij kijkt weer tussen door naar hoe zijn potten worden afgestoken. En roept ineens,.. “Mop ajb snel !!!! Pak alles in !!!  Ik; “maar hoezo??,..  “snel pak nou alles in !!” Alsof hij spoken zag, wat was er aan de hand?? Maar Ik doe wat hij vraagt en vraag hem erna, Wat er dan is?? “Ja !!,..  ze maken al mijn vuurwerk op!!” Mijn lieverd, wat maken die **** tumors jou toch zwak en verward,…. Met heel wat vuurwerk nemen we de zak weer mee terug naar huis,… Hoe zal deze nacht verder verlopen, en 1 januari ? Ik vertel het jullie volgende week.

Liefs Michelle

 

Angeliek Nelissen is al 15 jaar ondernemer en eigenaar van Zomerzoen en KusTerug. Wil je lezen hoe zij 3 bedrijven runt en ook nog moeder is van 2 kids?  Klik dan hier.

Of van mijn andere bedrijven Zomerzoen en KusTerug. Klik hier voor de blogs van Zomerzoen en hier voor de blogs van KusTerug.

Op KusTerug hebben we elke week weektoppers. Producten die we aanbieden met flinke kortingen. Je vindt ze hier.

Op Zomerzoen hebben we altijd messcherpe acties om een vet kinderbed te kopen. Klik hier voor de acties.