Durf jij dit? blog VrouwWatBenJeMooi

Durf jij dit? Dromen durven doen | gastblog van Marieke

Durf jij dit?

Dromen, iedere dag opnieuw. Dromen over een ultieme vakantie, over de perfecte baan en over een mooi bedrag op je bankrekening. Vaak blijft het bij dromen, want stel je voor dat… Laat je dromen uitkomen. Durf jij dit?

Stel je voor dat je je huidige baan zou opzeggen om te gaan doen wat je eigenlijk wilt doen. Dat zou een droom zijn die uit zou komen. Voordat die droom uitkomt, heb je wat lef nodig. Want je vastigheid opzeggen, daar heb je moed voor nodig. Zeker als je de verantwoordelijkheid hebt voor een gezin. Lees hieronder verder over durf jij dit?

Wat als het zomaar zou kunnen?

Maar stel dat je het gewoon zou doen, dat het zou kunnen. Wat win je er dan mee? Vrijheid misschien, of een goed gevoel. Je zou met veel meer plezier naar je werk gaan en bezig kunnen met wat je echt leuk vindt. Er zijn zoveel mensen die het bij dromen laten. Zo ook ikzelf.

Durven, zet die eerste stap!

Toch komen mijn dromen steeds meer in de buurt van durven. Misschien komt het omdat ik wat ouder ben geworden en ik steeds meer over dit onderwerp nadenk. Misschien komt het ook omdat ik steeds meer waarde haal uit het schrijven en heb ontdekt dat hier mijn passie ligt. Dat dit is wat ik leuk vind en waar ik mee verder zou willen.

Stapje voor stapje

Schuifelend kom ik vooruit. Beetje bij beetje durf ik mezelf steeds meer te laten zien. Benader ik zelf bedrijven en andere ondernemers. Doodeng! Maar weet je dat ik keer op keer een positieve reactie terugkrijg? Dat maakt me sterker en dat geeft kracht om door te gaan en steeds meer te durven.

Wat zijn jouw dromen?

Wat zijn jouw dromen? Waar hoop jij ooit te staan, te gaan doen of naartoe te gaan? Bedenk wat er nodig is om dit te realiseren en zet voorzichtig een stapje vooruit. Kijk wat er gebeurt en zet vervolgens de volgende stap. Langzaamaan kun jij ook die stap zetten en van dromen naar durven gaan.

Stop met dromen, durf te doen

Als je het dan eenmaal hebt gedaan, als je dan eenmaal die eerste stappen hebt gezet, zul je zien dat de stappen erna makkelijker gaan. Dan kun je je dromen loslaten en ze gaan uitvoeren. Kun je gaan doen waar je hart ligt en gaan genieten van je passie. Je kunt trots wezen op jezelf en verder gaan.

Verder gaan met jouw volgende droom!

 

Liefs

Marieke Macquiné – van der Kolk / Momentje van Geluk

 

Shoppingtips van Marieke

  1. Happy Life 365 – 365 dagen geluk van Kelly Weekers. Klik hier
  2. Geluk van Guus Meeuwis. Klik hier
  3. Dromen durven doen van Ben Tiggelaar. Klik hier