podcasts voor vrouwen

Podcasts voor vrouwen | 9 tips van VrouwWatBenJeMooi

Podcasts voor vrouwen

Wat is er nu fijner dan luisteren naar een podcast. Het is in deze tijd het nieuwe “lezen” met alle voordelen die het met zich mee brengt. Of je nu in de auto, in de trein of op je fiets zit, luisteren naar een podcast is zoveel handiger dan het lezen van een boek, vlog of tijdschrift. Geen gesjouw meer met boeken en tijdschriften wanneer je onderweg bent of op vakantie gaat. Gewoon luisteren naar een gesprek over jouw favoriete onderwerp. Heerlijk vind ik het om tijdens mijn lunchpauze een rondje te lopen en dan naar podcasts voor vrouwen te luisteren.

Welke onderwerpen hebben podcasts?

Podcasts zijn er met allerlei onderwerpen. Voor het kiezen van jouw favoriete onderwerp kun je op je tablet of telefoon naar Soundcloud of iTunes. Zij hebben een legio aan podcasts waaruit je kan kiezen. Voor sommige podcastseries moet je betalen. Heb je een iPhone dan is er meestal al een podcast-app geïnstalleerd en kun je meteen aan de slag, bij Android kun je in de Play Store zoeken naar podcast apps. Tip, Op PodNL Podcasts vind je Nederlandstalige podcasts.

Voor moeders zijn er speciale “radio-uitzendingen, oftewel podcasts waarnaar je naar hartenlust kunt luisteren waar en wanneer je wil. Voor al die hippe moeders hebben we de leukste podcasts en podcast serie ’s met diverse onderwerpen op een rij gezet. Waardevolle info waar iedere moeder wat mee kan. Want iedere moeder vraagt zich wel eens wat af over het moederschap, kinderen en opvoeden.

1. Opgejaagd

Deze speciale postcast met als titel “Opgejaagd” is een podcast van Jennifer Pettersson. Jennifer is een documentairemaakster en met haar Zweedse achtergrond doet zij onderzoek naar Nederlandse kinderopvang en het Nederlands basisonderwijs. Zo vraagt zij zich in acht podcastafleveringen af of het in Zweden misschien beter geregeld is. In deze acht afleveringen komen er tal van onderwerpen aan bod.

2. Radio Mama | Podcasts voor vrouwen

Kristien Wollants is de maakster van deze podcast. Kristien gaat in elke aflevering het gesprek aan met diverse gasten over het opvoeden van jonge kinderen. Divers is in de breedste zin van het woord. Zo komt er in “Radio Mama” bijvoorbeeld een lactatiedeskundige aan bod maar ook een papa en mama die in hun opvoeding duurzaamheid toepassen. Welke uitdagingen komen er op het pad van moeders en wat zijn de manieren om diverse zaken aan te pakken.

3. Mindfulness voor moeders

De basis van deze podcast, van de maakster, Mayke den Ouden, is haar studie aan de Universiteit van Utrecht. Zij studeerde daar Maatschappelijke opvoedingsvraagstukken en Pedagogische wetenschappen. In elke aflevering van “Mindfulness voor moeders”staat er een nieuw onderwerp op het programma en geeft zij oefeningen om de balans in jezelf te herstellen. Mayke is een ervaringsdeskundige op het gebied van de effecten van Mindfulness in combinatie met moeders van nu.

4. De Meeloper | Sam de Bruyn

Sam de Bruyn is radiopresentator en stond bekend als zeer onsportief. Dat liet hij zich niet zeggen en zo liep hij in 2018 de marathon van New York. Alles over een sportiever leven super grappig vertaald in een podcast door Sam.

5. Ik ken iemand die | Podcasts voor vrouwen

“Ik ken iemand die” geeft je afwisselend diverse onderwerpen en de daarbij behorende tips, adviezen. Deze podcast spreekt iedere moeder aan omdat thema’s als Ouderschap, kinderen en opvoeden centraal staan. In de afleveringen van “Ik ken iemand die” praat Nynke de Jong samen met haar vrienden Hanneke Hendrix en Alex van der Hulst over alles wat met opvoeden te maken heeft.

6. Podnataal

Simone Wijnands is niet alleen moeder maar ook radiomaakster en journalist. Volgens eigen zeggen mag haar podcast niet ontbreken in je lijstje van “must-listen” voor aanstaande vaders en moeders. Zij weet dan ook waar ze het over heeft nu ze zwanger is van haar tweede kindje. Zij geeft je op en op dit moment in haar podcast “Podnataal” een kijkje in de wereld van de zwangere vrouw.

7. Relax Mama

Omdat moederschap niet begint bij de geboorte van een kind staat in deze podcast niet het opvoeden in het middelpunt maar de tijd die daaraan voorafgaat, de zwangerschap. In “Relax Mama” staat het goed verloop van je zwangerschap centraal.

8. Mama.nl podcast | Podcasts voor vrouwen

Wie kent de website “Mama.nl” niet. Maar “Mama.nl” heeft niet alleen een website maar ook een eigen podcast. In deze podcasts komen echt ALLE onderwerpen aan bod. Van Modetrends voor kinderen tot slaapproblemen, echt alles voor wat betreft opvoeden. Diverse deskundigen geven je tal van tips die toe te passen zijn op je eigen situatie.

9. Mompoint

In “Mompoint” luister je naar de fijne stem van Marije. Marije is een ambitieuze  moeder van twee dochters die een confrontatie niet uit de weg gaat. In haar podcast probeert de nuchtere Marije ambitieuze moeders te helpen om hun dromen waar te maken. Haar opleiding toegepaste psychologie zorgt voor een stevige basis voor het geven van talloze waardevolle tips.

10. Getting things done (engelstalig)

In de podcast “Getting things done” draait het om de grondtoon van het moederschap namelijk organiseren, en dan zo efficiënt mogelijk. Door middel van gesprekken met een groot aantal deskundigen komen veel tips en trucs aan bod die ervoor kunnen zorgen dat je allerlei uitdagingen met twee handen tegelijkertijd aan kunt pakken.

 

Shoppingtips

  1. koptelefoons voor podcasts
  2. oordopjes voor het luisteren van een podcast

 

Lees meer

  1. geld verdienen vanuit huis
  2. hoe kan ik eenvoudig veel geld sparen

 

 

Heb jij een goede tip voor dit blog podcasts voor vrouwen? Stuur deze dan naar info@vrouwwatbenjemooi.nl dan kunnen we deze opnemen in dit blog.