teveel willen en te weinig tijd

Teveel willen en te weinig tijd | Gastblog van Marieke

Teveel willen en te weinig tijd

Het is zaterdagochtend en ik ben ontzettend onrustig. In plaats van rustig wakker te worden en te genieten van mijn vrije dag, draait mijn hoofd overuren. Er staan 65 tabblaadjes open en in gedachten schiet ik van het ene naar het andere tabblaadje.
Die bewuste zaterdagochtend denderde de trein in volle vaart door. Ik rende van hot naar her. Hoorde mijn dochter wel praten, maar toch ook weer niet. Ik beantwoorde haar vragen met “ja”  maar wist niet wat ze gevraagd had. Ik had het veel te druk met verplichtingen en vergat te genieten. Ik wilde weer eens te veel in een veel te korte tijd. Lees hieronder verder over teveel willen en te weinig tijd.

Vergeet niet aan jezelf te denken

Halverwege de ochtend trok ik aan de noodrem. Met een klap kwam die trein tot stilstand. ,,Mam, kom je even bij de kapper?Dat was de zoveelste keer dat ze het vroeg. Ik stapte uit mijn trein haar kamer binnen. Ik ging zitten op haar kleine bureaustoeltje en kwam daar ineens tot rust. Ze kamde mijn haren, knoopte er elastiekjes in vast en minstens dertig knipjes. Ze kletste de oren van mijn hoofd en had zo ontzettend veel plezier. En omdat zij zoveel plezier had, genoot ik daar weer extra van. Ik genoot van het kinderstemmetje dat vol fantasie en enthousiasme Sneeuwwitje van me probeerde te maken.

Een intens momentje van geluk

Daar op dat bureaustoeltje genoot ik even intens van een momentje samen met mijn oudste dochter. Ik was zo ontzettend blij dat ik uit die trein was gestapt. Stel dat ik het niet had gedaan. Niet even dat momentje voor mezelf en voor ons had gepakt. Dan had ik het gemist. Dan had ik een momentje van geluk gemist. Ik besefte me op dat moment dat het niet erg is om het wat rustiger aan te doen. Tegenwoordig vliegen de dagen in sneltreinvaart voorbij. Een verplichting hier, een etentje daar. Het huis moet schoon, er moet geld worden verdiend en de rekeningen moeten worden betaald. Het moet inderdaad allemaal. Maar het hoeft niet je leven te beheersen.

Geniet van elkaar

Geniet van elkaar en neem een momentje voor jezelf Dus stap uit die trein. Geniet van elkaar, van de kleine en intens mooie mensen en dingen om je heen. Maak mooie herinneringen en vergeet niet zo af en toe een momentje voor jezelf te pakken. En ben je eraan toe? Dan stopt die trein vanzelf weer op jouw perron. Dan kun je weer verder met wat je moet doen. Maar vergeet niet om uit te stappen, wanneer jij denkt dat het nodig is!

Liefs

Marieke Macquiné – van der Kolk / Momentje van Geluk

 

Shoppingtips van Marieke

  1. Happy Life 365 – 365 dagen geluk van Kelly Weekers. Klik hier
  2. Geluk van Guus Meeuwis. Klik hier
  3. Dromen durven doen van Ben Tiggelaar. Klik hier

 

Lees meer: Durf jij dit? Klik hier

Lees meer: Gastblog over een maagverkleining. Klik hier