geld overhouden aan het einde van de maand

Geld overhouden aan het einde van de maand

Heb je aan het einde van je geld altijd nog een stuk maand over? Dan ben je niet de enige. Voor veel mensen zijn de laatste dagen van hun salaris nogal benauwend. Het geld is op aan het einde van de maand. Maak jij ook alles op wat je binnenkrijgt? Met de volgende tips kun je geld overhouden aan het einde van de maand. 

Stel een budget vast en houd je daaraan!

Deel je inkomen op in stukken, zo weet je beter wat je waaraan kunt besteden. Reserveer ongeveer de helft van je inkomen voor vaste lasten zoals de huur/hypotheek, belastingen, verzekeringen, energie, je telefoon en auto. Dertig procent van je inkomen gaat vaak naar de leuke dingen, zoals shoppen of uit eten gaan. En dan houd je nog twintig procent over om te sparen of schulden van af te lossen. Met die laatste twee kun je natuurlijk altijd spelen en meer sparen, als je bijvoorbeeld een nieuwe auto wilt kopen of op vakantie wilt gaan.

Schaf niet zomaar van alles aan

Sta je op het punt iets te kopen? Denk dan even goed na of je het écht nodig hebt of je het alleen maar wilt hebben. Maak boodschappenlijstjes en houd je daaraan. Je kunt ook eens met de fiets naar het werk of naar de stad. Daar word je niet slechter van!

Gelddieet

Hoe houd ik meer geld over? Nou, door op gelddieet te gaan. Pin op maandag precies genoeg voor de hele week en koop alleen dingen die je echt nodig hebt. Laat je pinpas mooi thuis in de la en neem alleen het geld mee dat je nodig denkt te hebben. Zo koop je niets wat je niet kunt betalen.

Hoe houd ik meer geld over? Maak een overzicht!

Bewaar al je bonnetjes en maak een huishoudboekje. Zo weet je precies waar je geld aan uit geeft. Internetbankieren helpt je met het in de gaten houden van je online transacties. Kijk regelmatig naar je rekening en houd bij waar je geld naartoe gaat. Hoe geld overhouden je afgaat hangt echt van je uitgaven af.

Ga niet rood staan

Hoe geld overhouden? Nou dus niet door rood te gaan staan en in de schulden te komen. Neem contact op met je bank en zeg dat je niet langer rood wilt staan. Zo krijg je een limiet. Je kunt er ook voor kiezen een sms of email te krijgen wanneer je rood staat. Dan kun je er meteen iets aan doen. Het is een seintje dat je echt even moet minderen met je uitgaven, anders gaat het fout.

Een potje voor onverwachte uitgaven

Is je auto kapot of heeft je wasmachine het begeven? Soms krijg je met kosten te maken die je niet voor handen had gehouden. Open een spaarrekening en zorg dat je beschermd bent tegen dit soort uitgaven. Je kunt het beste twee of drie salarissen sparen, dan ben je veilig.

Houd je hand op de knip

Ga nooit winkelen als je eigenlijk geen geld hebt. Blijf gewoon uit de stad als je aan het einde van je geld bent. En kun je dat paar schoenen écht niet weerstaan? Stel het gewoon een paar weken uit. Misschien zijn ze dan zelfs in de uitverkoop. En zo niet, dan heb je toch weer wat gespaard.

Laat ons in een reactie jouw ultieme tip weten om geld aan het einde van de maand over te houden