guy op het strand

Het moment dat Michelle hoort dat de papa van haar kindjes niet meer te behandelen is

BLOG (8)

Het leven lacht ons weer toe

Vorige week vertelde ik over het top nieuws over Guy zijn uitslagen. Zijn arts durft niet te juichen en durft niet te zeggen “genezen” Maar de scans zien er goed uit. Het blijft een sluipende moordenaar deze gemene ziekte. Langzaam aan begon hij er weer gezonder uit te zien. Zijn mooie bos haar groeit snel weer aan en de bestraling loopt op z’n eind, ook zijn sonde kan langzaam er weer uit.  Dat is toch een heel vervelend ding. Dat ding dat ik ook ‘s nachts moest vervangen, Er zat een heus alarm op dat apparaat. Als er een klontje vast zat in de slang, een knik. Of de zak was leeg dan ging er een alarm af.  Midden in de nacht net zo goed. De sticker op Guy zijn neus om het slangetje vast te houden begon ook flink te irriteren. Wat fijn dat dat ding weg ging en Guy langzaam weer kleine zachte hapjes zelf kan eten. Niet te groot want dan word het half stikkend, de wond van de bestraling heeft een vernauwing veroorzaakt. Maar met een slokje water of met de verdovende gel spuit erin gaat het vaak beter.

help mijn man gaat dood

Summer time

Langzaam aan lacht ons leven weer stiekem wat toe en hij voelt zich steeds beter. Een dagje strand of bos zit er weer langzaam in en we durven weer wat te genieten van het leven!

guy op het strand

 

Ook ik bouw langzaam mijn uren op het werk weer op. In augustus 2015 hebben we een bruiloft van mijn nichtje en Guy voelt zich goed, hij gaat lekker dansen, hij leeft op.  Een hakke plaat klinkt door de boxen, oh wat lachen dit. Die goede ouwe tijd Haha !!  Wat fijn dit, kijk hem genieten.

Maar dan, …een grote steek dwars door z’n rug weer,…  pijn, een stekende pijn in z’n rug. Dat was het dan weer. Het feest is voor ons over en we gaan weer naar huis,  nog dik een uur rijden. nee we gaan toch maar weer naar de eerste hulp. Ondertussen alweer rond midden nacht.  Er werd weer standaard een foto gemaakt en pijnstilling erin gespoten.  De testen werden weer gedaan. Maar de pijn blijft,.. hij wordt opgenomen zodat ze de volgende dag hem weer kunnen onderzoeken.  3 Nachten verbleef hij weer en kreeg pijn bestrijding. Maar verder onderzoek komt er eigenlijk niet behalve een foto.

Heerlijk zwemmen

Drie weken erna gaan we als gezinnetje lekker zwemmen en genieten we van de zomer in Augustus.  Guy voelt zich goed en zegt; “ ik ga ff van de springplank”. “Tuurlijk” zeg ik terwijl ik met de kindjes heerlijk in het pierenbad zit. We genieten hier heerlijk van! ..maar daar komt Guy terug, krom lopend en erg veel pijn in z’n rug, hij kon net naar de kant toe zwemmen met één arm en met moeite is hij eruit geklommen zei hij. We waren er net maar dit gaat niet. We moeten weer eerder naar huis. Weer voor de zoveelste keer de kids droppen bij opa en oma en daar zitten we weer,..  weer eens op de eerste hulp,.. We worden zoals altijd daar herkend en snel geholpen.  Morfine en pijnstilling spuiten ze er weer in, maar de pijn blijft,.. hij wordt naar een afdeling gebracht,..  en ik, ik rijd weer, hem achterlatend, alleen naar huis, en haal m’n kindjes op, zonder papa rijden we weer naar huis. En slaap ik weer alleen in het bed, en m’n mannetje in dat kille ziekenhuis bed.

Houd dit dan nou nooit eens op?!

Opnieuw de uitslag

De Pijn bleef, scans werden weer gemaakt. Ondertussen was Guy alweer thuis en moesten we later terug voor de uitslag. Er is iets te zien op z’n lever. Een zeer pijnlijke leverpunctie volgde,.. De uitslag,…daar zaten we weer voor de zoveelste keer bij de oncoloog. De spanning hangt weer in de lucht,  Onzekerheid, angst,.. het zal toch niet ?!! De arts draait het beeldscherm en laat de foto’s zien,… Neee, oh mijn God NEEE !!!,…. “Het is terug,..ver uitgezaaid,.. nu ook in je botten, lever, bijnieren en weer op je longen”  We krijgen de woorden in ons gezicht gesmeten; “Het is niet meer te behandelen”….. niet, nee echt niet meer,…. “Alleen bij ernstige pijn zullen we je nog behandelen”,.. ALLEEN dan,.. Terminaal is het dan,…

 

Liefs Michelle

 

————————————————————–

Wil je meer blogartikelen lezen:

Lees hier over Chantal die na haar bevalling soms in een rolstoel zit.

Lees hier de weekplog van De Ondernemende Vrouw.

7 Miskramen en toch 3 succesvolle bedrijven opzetten? Lees het hier.

Michelle is moeder van 2 kleine kids en dan staat haar leven stil. Haar man gaat dood. Lees hier haar verhaal.

Eva gaat trouwen en schrijft wekelijks een trouwblog. Wil je artikelen teruglezen. Je vindt ze hier.

En Bo is zwanger en schrijft blogs met als onderwerp: Auw ik ben zwanger. Je leest ze hier

Fruitvliegjes in de zomer. Hoe kom je ervan af? Klik hier.

De beste ijssalons in Nederland vind je hier.

En ga je nu BBQ’en komende dagen? Dan vind je hier de lekkerste gerechten.

Last but not least hebben we 2 leuke winacties.

In de zomervakantie wil Joan iemand blijmaken met een muurschildering. Heb jij een kinderkamer die nodig een oppepper kan gebruiken? Lees hier hoe je kans maakt.

Of wil je graag een woonplaatsposter of kinderkamerposter winnen? Hier lees je hoe je kans maakt.

Sjoerd en Rianne delen hun huishoudboekje. Lees hier wat zij wekelijks uitgeven.

musthef mannenarmbanden 4 armbanden in 1 fotoHeb jij onze nieuwe collectie armbanden voor de stoere man al gespot? Nu € 10 welkomskorting. Je vindt de collectie hier.