dagboek van een jonge weduwe

Dagboek van een jonge weduwe | weduwe op mijn 35e

Dagboek van een jonge weduwe

 

Hai Hai,

Ik ben Michelle (37)

Ik was 17 jaar samen, waarvan 5 jaar getrouwd met mijn mannetje Guy. (40) Ik ben sinds 7 Jan 2016 jong weduwe geworden. En ben achtergebleven met een zoontje J. (8) en een dochtertje K. (5). Mijn mannetje mocht maar 40 jaar worden, ik was 35 en de kinderen waren net 5 en net 2 jaar jong toen hij overleed. Lees hieronder verder over mijn dagboek van een jonge weduwe.

Ik geloof dat Guy in de hemel is en zonder pijn het goed heeft. Daar put ik ook mijn kracht uit dat ik hem mag weerzien! Al missen we hem elke dag en gaat er geen dag voorbij dat ik niet aan hem denk.

blog weduwe op je 35e

BAM | dagboek van een jonge weduwe

Hier vertel ik jullie graag de gebeurtenissen omtrent de ziekte en het overlijden van mijn man, en de papa van mijn kindjes.

Het is september 2014 en onze kinderen zijn net jarig geweest. J is 5 jaar geworden en K 2 jaar.  We zijn in het ziekenhuis voor de uitslag van de longarts voor mijn man, de papa van mijn kinderen. De lymfeklieren in zijn hals waren opgezet. Hij was al longpatiënt door een ziekte hystiocitosis X in de longen.  Deze ziekte is erg gevaarlijk als hij actief is.

Positief nieuws …. NOT!

De erge ziekte kanker ging ook nog door ons hoofd, maar de arts die de punctie afnam stelde ons gelijk gerust, want dat zou hij stiekem al kunnen zien namelijk. Mijn mannetje zat te geinen nadat de arts ons naar de spreekkamer begeleide. Maar er kwam geen glimp van de arts terug,.. ik schrok, ik voelde dat het niet oké was en keek Guy bezorgd aan,..die had niks door en hij ging leuk door.

Ik kijk hem opnieuw bezorgd aan,..

We gingen zitten.

De longarts viel meteen met de deur in huis;

“Ik heb helaas erg slecht nieuws!”,…

Nee,..die ziekte zal toch niet weer actief zijn???,…

“Long kanker,.. je hebt longkanker!!”

 

 

 

Compleet lamgeslagen

 

Hij praat nog tegen ons, maar we zijn gelijk lam geslagen en de woorden vliegen langs ons heen. Stamelend komen nog de vragen uit ons mond;

  • “Wat is zijn levensverwachting?”
  • “Hoe lang hebben we nog samen met ons gezin”

 

5 Minuten later stonden we buiten

En daar daar sta je dan 5 minuten later beduusd buiten. Compleet lamgeslagen. Compleet overrompeld. Wat overkomt ons nou? Guy een ernstige ziekte? Mijn Guy. Dat kan toch niet. Dit soort verhalen lees je in boekjes. Wij zijn toch niet binnenkort ook zo’n verhaal? Onze benen worden onder ons lijf getrapt.

Kanker, dat rotwoord! Iemand in ons gezin heeft die rotziekte. Wij, Ons jonge gezin. Is dit echt?

We weten niet wat ons overkomt. En daar staan we dan, met zijn tweeën naar beneden te staren in het ziekenhuis vanaf de tweede verdieping,… daar waar de eerste tranen over m’n wangen rolden.

Zwijgend, stilte, onze wereld stond gelijk stil

De assistente komt nog wat papieren brengen en Guy pakt deze compleet verdoofd aan. De eerste doorverwijzing naar de medische molen. Wat staat ons te wachten?

En zo begin het medische circus met de eerste bloedprikafspraken, scans, chemo’s en. Ik had daarover ook wel eens gelezen in boekjes of op internet en nu zaten we daar zelf middenin. Dat is gewoon niet voor te stellen.

We gingen ziekenhuis in en ziekenhuis uit omdat de arts zo snel mogelijk wil beginnen. Guy is jong en heeft 5 tot 15% kans om te overleven. Die kans pakken we met beide handen aan.

En dan op de terugweg word ik bang. Ongelooflijk bang. Ik kijk om me heen maar zie eigenlijk niets. Er schiet vanalles door mijn hoofd. Ga ik mijn man verliezen? Gaan mijn kindjes hun lieve papa verliezen. Ik probeer het weg te drukken. Zo mag ik niet denken. Ik moet van mezelf denken aan die 5 tot 15% overlevingskans maar dat is zo verrekte moeilijk.

Hoe gaan we dit slechte nieuws onze kleine kindjes vertellen en onze familie en vrienden?

Michelle werd weduwe op haar 35e

 

 

 

 

 

Elke week zal ik op het blog van VrouwWatBenJeMooi schrijven over mijn prachtige man Guy die zijn strijd niet heeft kunnen winnen. En hoe het leven is als je weduwe bent op je 35e.

Afscheid nemen doet zo’n pijn als het verhaal van ons gezin nog niet compleet is. Lees elke week mee in mijn dagboek van een jonge weduwe. Volgende week komt deel 2 online op dit blog.

Liefs Michelle

 

Lees meer:

  • Boeken over kanker

 

Laat je nabestaanden zonder financiële problemen achter