blog 2 weduwe op mijn 35e

Weduwe op mijn 35e en hoe vertellen we het onze kindjes – gastblog van Michelle #2

BAD NEWS !

Vorige week vertelde ik over hoe we het verschrikkelijke nieuws hoorde. Ik zou niet oud gaan worden met mijn maatje, mijn alles door die vreselijke k..ziekte. Hoe moeten we dit nou vertellen aan onze familie en vrienden maar ook aan onze 2 kleine ukjes. Ons kleine meisje van net 2 snapt toch niet eens wat de dood inhoudt. En ons mannetje van net 5 heeft wel eens iets over doodgaan gehoord maar we kunnen hem toch niet gaan vertellen dat hij zal opgroeien zonder papa. Hoe vertellen wij als papa en mama,dat papa erg ziek is, en dat ze straks misschien geen papa meer hebben. pfff NEE !!  De gedachte alleen al.

blog 2 weduwe op mijn 35e

We spraken af dat we alleen tegen ze gaan zeggen dat papa erg ziek is en dat de dokters hem proberen beter te maken, want zoals ik jullie vorige week al vertelde, was er een hele kleine overlevingskans. Stel dat hij nou wel bij die 5 a 15% overlevers behoort ?!

blog 2 weduwe op mijn 35e kids guy

We rijden vanaf het ziekenhuis naar m’n ouders en mijn moeder is er. We hebben gehuild en gebeden. Daarna vertrekken we samen naar ons huis waar Guy in zijn computerkamer gaat zitten.  Huilend met de telefoon in de handen. Huilend belt hij zijn familie op, één voor één. Hij vertelt ze allemaal het onwerkelijke verhaal waar we midden in zitten. Je leest dit soort verhalen wel eens in een tijdschrift of ziet ze op TV maar dat overkomt ons toch niet?

blog 2 weduwe op mijn 35e kids guy

Eén voor één krijgen ze een klap in het gezicht, hun zoon, hun broer(tje) heeft die rot ziekte… kanker. Dat woord waar ik altijd tot in mijn botten van gegruweld heb. Dat woord waarvan mijn nekharen omhoog gaan staan. Dat woord valt nu tijdens elk telefoongesprek dat ik mijn man hoor voeren.
Wat zijn we allemaal lamgeslagen en gesloopt van dit nieuws,…

blog 2 weduwe op mijn 35e kids

Guy gaat vechten, hoop doet leven!

Maar hij belooft aan iedereen te gaat vechten en met goede moed beginnen we aan het ziekenhuiscircus.

De chemo gaat beginnen…
Eén van de hoogste chemo’s gieren door zijn lijf maar ook de hoge 33 bestralingstherapieën staan te wachten voor mijn man.
De chemotherapie is een opname van 3 dagen. Zakken chemo en spoelwater lopen door z’n aderen, door zijn lichaam. Alles om hem beter te maken zodat we weer een toekomst samen hebben met onze kindjes. Alles om ons samen oud te laten worden.

We mochten niet op hetzelfde toilet samen en elke beurt moest hij het toilet ontsmetten. Dat is toch onmenselijk. Na de 3 chemodagen mocht hij gewoon weer naar huis als alles goed was.

blog 2 weduwe op mijn 35e kids guy

Guy verliest zijn haar al na de 2e chemo

Even na de 2e chemo ging Guy met z’n handen door z’n lange haren en hij had ineens een bos haar tussen zijn vingers hangen en riep naar mij: “shit, kijk Mich!!!”
Ik wist dat hij zijn haren kon gaan verliezen maar op het moment dat het daadwerkelijk aan het gebeuren is, is dat onwijs confronterend. Hij bleef er door heen gaan met zijn handen en de plukken haren bleven vallen. Hij riep: “TONDEUSE ! , ajb haal het eraf mich!!”

blog 2 weduwe op mijn 35e

‘S avonds laat rijd ik daarom nog langs vrienden om de tondeuse te lenen en kort daarna glijd ik langzaam met de tondeuse over zijn hoofd om zijn lange lokken eraf te halen. De aardig lange haren waar hij zo trots op is, vallen langs mijn benen op de grond. Zijn haren wat hem extra tot een mooie en knappe man maakte.
Zo confronterend, zo’n pijn deed dat.  Stilzwijgend,..de tranen lopen over mijn wangen.
Maar het moet ook rustig, zijn hoofdhuid begint pijn te doen.  De volgende morgen staat ons zoontje aan het voeteneind van ons bed, geschrokken, denkend dat mama met een ander in bed ligt. Maar nee. kijk schatje, het is echt papa!

blog 2 weduwe op mijn 35e

We hebben onze kindjes wel voorbereid dat papa zijn haren zou verliezen, maar nu nog niet, dat koppie, zijn gezichtje toen, nee, dat vergeet ik nooit meer…

Dit moment staat de rest van mijn leven op mijn netvlies gebrand.
Ons arme kleine ventje van net 5 jaar,  wat stond jou toch nog meer allemaal af te wachten. Je kleine zusje, nog helemaal van geen kwaad bewust…

Ik wil dit niet meemaken. Ik wil niet in die slechte film zitten maar ik heb geen andere keus.

Ben jij op zoek naar een mooie herinneringsarmband of ketting? Met een gegraveerde naam als herinnering aan iemand die gestorven is? Kijk dan hier naar het grootste assortiment ketitngen en naamarmbanden.

Wil je nu een mooie herinnering aan een overleden iemand? KusTerug heeft een zeer groot assortiment armbanden en kettingen waar je de naam in kunt laten graveren. Klik hier voor de collectie.

Lees hier deel 3 van het blog van Michelle. Klik hier.

Het 2e blogartikel van Michelle heeft de eerste dag al ruim 10.000 lezers gekregen. Heb jij een interessant artikel wat je wilt laten opvallen door een groot bereik? Informeer dan naar de mogelijkheden bij de eigenaar van KusTerug: De Ondernemende Vrouw. Je vindt de website hier.

34 antwoorden
 1. Moeder Guy
  Moeder Guy zegt:

  Mich je schrijft het zo alsof het zich nu afspeelt. Bij mij komt de herinnering ook weer naar boven. Ik weet nog dat hij mij belde mama ik heb kanker.
  Als een histerische heb ik staan gillen en daardoor Guy niet meer wou praten met mij. Mijn zoon kanker dit kan niet dit wil ik niet. Mich wat moet dit vreselijk voor jou en de kinderen zijn geweest. Zo knap dat je erover schrijft. ❤️❤️😘

  Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Ook vreselijk voor u.
   En u heeft hem ook onwijs lief en goed bijgestaan!!
   Een lieve moeder waar hij trots op was. Hij was gek op zijn mama! Maar dat weet u wel !!
   En logisch dat u zo reageerde, welke moeder zou dat niet doen 😔😘😘😘

   Beantwoorden
 2. Jaap wegman
  Jaap wegman zegt:

  Michell. Dit te lezen is een ramp voor jou,mij en vooral voor. De kinderen.ik hoop dat je de kracht behoud om voor de kids door te willen gaan en ze te laten zien dat er ook geluk kan zijn in het leven liefs. En sterke Jaap.😗

  Beantwoorden
 3. GerDy
  GerDy zegt:

  Ben singelmoeder met 5 kinderen, 21,17,14,9 en 4, wij hebben sinds dec2015 met K te maken, overlevingskans 1%,na 5 jaar, max 9 mnd tijd zit al een tijdje in m’n reservetijd. Wij praten maar lachen vooral. Geen geheimen, ze weten allee ieder op een manier die bij hun leeftijd past. Er is een mix van humor en verdriet . Mijn jongste wil bijv dat ik nog meer eet zodat ik dik word (ben extreem mager) zodat ik een dikke ster word en hij me makkelijker kan vinden. Dit soort uitspraken raken je zijn emotioneel maar ook prachtig dat dat soort dingen in z’n hoofd omgaan, praktisch denken.mm dochter van 17 is van de make up en wil me bijv opmaken als ik in de kist lig dat mag maar niet als een clown en dan grappen we dat ze dat gaan doen me 3 meiden en dan grap ik dat mag als je t er voor de grote dag maar afhaalt . Samen pruiken gepast de jongens ook en veel omgelachen weer over gegrapt dat ik ze niet nodig heb want m’n zoon entertaint dus ene dag bassie andere dag piet sinterklaas hebben we ook enzo. De humor en de ruimte hiervoor haalt bij ons de scherpe randjes eraf en maakt het bespreekbaar, tuurlijk is er verdriet maar naar een paar x voor de dood weggehaald te zijn went zelfs dat. Zo klein als ze ook zijn ze voelen en vullen dingen zelf in, beschermen dacht ik eerst kind laten zijn mijn ervaring is dat ze dat kunnen met de waarheid en de vrijheid van spreken is zo een groot kado jullie zullen zelf ook merken dat t enige positieve aan K is de vrijheid van spreken, men spreekt dingen uit oprecht liefdevol die je normaal niet zegt of voor je houd….

  Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Wat een aangrijpend verhaal ook zeg.
   En een sterke vrouw ben je zo te lezen!
   Wat goed dat je de humor erin houd. Zeker ook belangrijk.
   Kinderen kijken er ook zo met andere ogen naar. Dat merkte ik ook bij mijn kindjes. Kinderen kunnen binnen 5 min. Omgedraaid zijn in emotie, hoe erg datgene ook is. Ook weer mooi ! Laat ze nog kind zijn!
   Ik wil jou en de kinderen heel veel kracht en sterkte toewensen in deze moeilijke tijd. Wil je ff je hart luchten Pb me maar lekker 💕

   Beantwoorden
 4. Zaneta
  Zaneta zegt:

  Sterkte! Helaas ik heb het mee gemakt. Mijn man was echt een vechter en toch kon hij nog bij ons 3,5 jaar nog zijn ( na diagnose ). Ps. Kinderen begrijpen soms beter die situatie dat wij denken, zo was ook met mijn zoontje. Gr

  Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Helaas Zeneta,
   Erg pittig hè!?!!
   Hier nu meer stappen vooruit dan achteruit en dit is heerlijk om van me af te schrijven. Kinderen snappen idd meer dan we denken soms.
   Maar we hebben express gewacht met vertellen ook omdat je wel kan zeggen “een half jaar” of “een jaar” maar dat zegt een klein kind nog niet veel.
   Wens jou ook wel sterkte en kracht voor jou en je zoontje 💕

   Beantwoorden
 5. Shirley
  Shirley zegt:

  Heel mooi verwoord
  Toen ik het heb gehad heb ik mijn verdriet via hyves gedeeld.
  Na elke chemo of bestraling heb ik via hyves een soort dagboek bij gehouden.
  Het is goed om te delen
  Ik ben nu bijna 8 jaar schoon
  Ik wens jullie veel kracht en blijf vooral positief ook al is dat soms moeilijk maar wel belangrijk 👊

  Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Wat super fijn dat je al zo lang schoon bent !! 🎉🎉
   Goed dat je ook van je af kon schrijven, ik vind het ook erg fijn!
   Stukje verwerking 💕

   Beantwoorden
 6. Luna mila sofia Smit
  Luna mila sofia Smit zegt:

  Jammer genoeg hier ook mee gemaakt alleen dan bij mijn zoontje van 2,5 nu hopen dat het verdwijnt maar de kans is klein dat hij het overleeft, maar wat er ook gebeurt hij blijft voor altijd in mijn hart.

  En je Kids ja…… Ik heb een dochter van 5 en die is er zelf achter gekomen, ik heb geen idee hoe of met wie, maar ze doet wel extra lief voor haar kleine vechtende broertje.

  Heel veel sterkte met je vriend en de kids

  Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Och wat erg heftig met zo’n klein mannetje 😔
   Wat is het toch een K.. ziekte hè!
   Ik hoop dat hij het zal overwinnen jullie kleine vechter!!
   Wens jullie heeeel erg veel kracht en sterkte toe! 💕

   Beantwoorden
 7. Hanneke van Ommen
  Hanneke van Ommen zegt:

  Intens verdrietig..helaas herkenbaar ook
  Ik ben 35 jr en mijn maatje heeft voor de 2e keer kanker
  en idd zo intens verdrietig om de pijn ook te zien bij je kids
  ‘dat t leven soms zo gemeen is’

  Ik wens je enorm veel kracht en liefde toe

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *