tips voor tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf? 5 tips voor me-time

5 tips om even wat tijd voor jezelf te nemen

Als moeder heb je het ontzettend druk. Je brengt de kinderen naar school, je maakt iedere dag een gezonde maaltijd klaar, je rijdt op en neer naar de sportvereniging en tussen de bedrijven door ben je ook nog in huis bezig. Poetsen, wassen, strijken, opruimen… Het hoort er allemaal bij. Je vraagt je wel eens af waar de tijd voor jezelf is? Me-Time waar ben je nou?

Je doet alles met liefde, maar eigenlijk zou je wel wat meer tijd voor jezelf willen nemen. Wij geven je graag enkele tips om dit mogelijk te maken. Met de tips in dit artikel geef je jezelf wat meer aandacht, zonder dat je dagelijkse planning helemaal in de soep loopt.

Tip 1: ga eens per week uitgebreid in bad

Spreek met jezelf en je partner af dat je iedere maandagavond, donderdagochtend, zondagmiddag of op een ander moment in de week uitgebreid in bad gaat. Op dit moment was je je haar niet alleen, maar gebruik je ook een maskertje om je haar wat extra verzorging te geven. Je kunt ook een gezichtsmaskertje nemen of jezelf eens goed scrubben. Neem alle verzorgingsartikelen die je in je kast hebt staan en verwen jezelf hier eens goed mee. Na een uurtje spa in eigen huis voel je je weer als herboren! Je man zorgt dan voor de kids zodat jij in alle rust kunt genieten.

Heb je geen bad? Dan kun je natuurlijk ook uitgebreid douchen. Neem een fijne scrub en een haarmasker mee onder de douche en je ervaart dat echte spa-gevoel, ook zonder bad!

 

Tip 2: plan iedere week een goede work-out in

Als je het fijn vindt om lekker te bewegen, is het heerlijk om iedere week een goede work-out in te plannen. Vind je het leuk om te hardlopen? Dan spreek je met jezelf en je partner af dat je iedere zaterdagochtend een uurtje gaat rennen. Houd je van zwemmen, dan bepaal je een vast moment in de week om lekker naar het zwembad te gaan. Je partner past even op de kinderen en jij maakt je hoofd lekker leeg. Bijkomend voordeel: sporten is gezond, dus je doet je lichaam er ook nog een plezier mee! Geen zin om heel actief te sporten? Een uurtje wandelen met een lekker muziekje geeft je rust en energie.

Tip 3: plan een filmavondje in

Als de kinderen in bed liggen, is er altijd nog wel iets te doen in huis. Je kunt nu de was gaan strijken of de keuken opruimen, maar je kunt de boel ook lekker de boel laten. Doe je pyjama aan, zet een leuk filmpje op en plof op de bank. Nu kan het ontspannen echt beginnen. Je kunt een filmavondje inplannen met je partner, maar het is ook helemaal niet verkeerd om in je eentje een filmpje te kijken. Als je partner niet meekijkt, kun je lekker een film kijken die hij niet leuk vindt.

En houd je niet zo van films? Dan kun je deze avond gebruiken om een aflevering van je favoriete serie te kijken. Als je iedere week op een vaste avond een nieuwe aflevering kijkt, heb je echt iets om naar uit te kijken. En is je serie afgelopen? Dan start je gewoon met een nieuwe, want het aanbod is absoluut groot genoeg.

Tip 4: begin weer met een oude hobby

Vond je het vroeger heerlijk om te lezen, te knutselen of te tekenen? Dan pak je deze oude hobby gewoon weer op. Als de kinderen op school zitten of in bed liggen, neem je een momentje voor jezelf. Je pakt je favoriete boek erbij, je haalt je knutselspullen uit de kast of je pakt je tekenboek. Zelfs als je maar een uurtje aan je oude hobby kunt besteden, voel je je hierna weer op en top ontspannen.

Tip 5: verwen jezelf met een leuk cadeautje

Je bent een hardwerkende moeder en hardwerkende moeders mogen zichzelf af en toe best verwennen met een leuk cadeautje. Is er iets wat je al een tijdje dolgraag wil hebben? Dan is dit het moment om dit item voor jezelf te kopen. Je hebt al genoeg geld uitgegeven aan de kinderen: nu is het tijd voor jou! Door jezelf af en toe te verwennen, al is het met een klein cadeautje, maak je het leven veel leuker. Koop iets met een speciale herinnering. Bij KusTerug verkopen we alles wat vrouwen leuk vinden. Winkel gerust vanuit je luie stoel rond. 

 

Extra tip: shop online, zodat je je geen zorgen hoeft te maken om de kids. De stad in met de kinderen is toch niet zo ontspannen in je eentje en het inhuren van een oppas is ook weer zo prijzig… Winkel je online, dan heb je hier geen last van.