relatie verbeter tips

Tips om je relatie te verbeteren

Wat zijn de tips voor een goede relatie? In het begin gaat alles over rozen en zitten jullie op een roze wolk van verliefdheid, maar over het algemeen is wel bekend dat die roze wolk naar bepaalde tijd wegtrekt en de vlinder minder zullen worden. Hoe houd je een relatie dan nog leuk, spannend en interessant? Ze zeggen niet voor niets: liefde is een werkwoord en wat dat betreft is de rode draad van elke goede relatie vooral dat jullie er alle twee aan moeten blijven werken. Wat houden die relatie verbetertips nu in? Wij geven je 10 tips voor een goede relatie!

Tip 1. Je relatie verbeteren is geven en nemen

Hoe verliefd je ook bent, op bepaalde punten zullen jullie het lang niet altijd eens zijn. De essentie van een goede relatie zit hem bij een stuk kunnen geven én nemen. Gun elkaar dat avondje met vrienden, laat hem een overkapping bouwen in de tuin of gun haar die ene kleur op de muur. Kleine compromissen kunnen een hoop grote frustraties (op termijn) weg nemen.

Tip 2. Blijven communiceren

Praten is belangrijk voor elke relatie. Praat over wat je die dag hebt meegemaakt, over wat je dwars zit, over wat je leuk vindt of juist minder leuk. Door te praten voorkom of beperk je ruzies en leer je elkaar ook aan om te blijven praten tijdens ruzies. Des te sneller heb je iets wat tussen jullie in staat weggepraat.

Tip 3. Luisteren

Naast praten is luisteren naar je partner van belang. Neem de tijd om te luisteren naar wat diegene ECHT te zeggen heeft. Wist je dat miscommunicatie heel snel ontstaat op WhatsApp omdat er niet goed gelezen/bericht niet goed geïnterpreteerd worden?

Tip 4. Quality time

Hoe druk jullie levens ook zijn met werk, vrienden en familie: las quality time in! Een date night waardoor jullie écht even samen kunnen zijn en kunnen praten over dingen van alle dag. Het zijn de kleine dingen waar een goede relatie uit voortkomt. Ga naar de bioscoop, ga uit eten, maak een wandeling of ga ergens lunchen. Er zijn genoeg leuke ideeën om samen even te ontvluchten aan de gewoontes thuis. Zo heb je vooral écht even aandacht voor elkaar.

Tip 5. Me-time

Naast quality time samen is het in een goede relatie ook van belang dat ieder nog zijn of haar eigen leven kan leiden. Jullie hoeven niet alles samen te doen! Hoe leuk dat natuurlijk wel is. Soms heb je ook gewoon even behoefte aan een paar uurtjes voor jezelf. Niet erg toch? Daar word je zelf ook alleen maar weer een leuker persoon van.

Tip 6. Waarderen wat je hebt

Soms moet je in het leven even stilstaan en om je heen kijken naar wat je hebt. Door social media lijkt altijd alles bij andere perfect te zijn. Nu is niemand perfect, maar waardeer even wie jij aan je zijde hebt staan en kijk dan vooral naar de positieve kanten van degene. Dat mag je trouwens op zijn tijd best uitspreken. Van een complimentje hier en daar is niemand slechter geworden!

Tip 7. Een stapje extra blijven doen

In deze 10 tips voor een goede relatie mag deze tip niet ontbreken: blijf een stapje extra doen voor elkaar! Verras je partner op zijn tijd onverwacht met een klein kadootje, een etentje, een  uitstapje samen of een dagje sauna.

Tip 8. Een kleine aanraking

Een kleine aanraking, een groot gebaar. Intimiteit verbindt nou eenmaal en daarom is het bewust en onbewust erg fijn als iemand al een hand op je schouder legt, of je plotseling een knuffel of een kus geeft.

Tip 9. Humor

Om sommige situaties kan je maar beter heel hard lachen. Lachen is gezond. Verlies daarom ook zeker jullie humor binnen de relatie niet. Humor maakt dingen nou eenmaal wat luchtiger en daardoor kunnen zelfs negatieve situaties binnen enkele secondes vergeten zijn!

Tip 10. Vier kleine woorden Ik hou van jou 

Ik hou van jou! Soms zo vanzelfsprekend, maar soms ook het liefste en beste wat je in een situatie kan zeggen. Na verloop van tijd komt het misschien iets minder vaak over je lippen, maar vergeet niet dat het af en toe best benadrukt mag worden. Want zeg nou zelf. Niets is fijner om die woorden van je geliefde te horen, toch?!

 

foto credits: Aaron Burden