trouwblog eva zoekt haar trouwring uit

trouwblog – Eva gaat haar ringen uitzoeken #6

Trouwringen uitzoeken

Wat heb ik naar dit moment uitgekeken, samen met mijn David ga ik trouwringen uitzoeken. Hét symbool van onze eeuwige liefde en dat we met elkaar verbonden zullen blijven. En natuurlijk heb ik weer helemaal voor ogen wat ik graag wil. De collectie trouwringen is uitgebreid. We maken alvast een keuze tussen goud, witgoud of zilver. ‘’Laat de gouden maar zien!’’, zeg ik. We bekijken de gouden ringen, wat een keuze! Met diamant, zonder diamant, met een bolling, plat, met een patroon erin, glad. ‘’Welke vind jij het mooist?’’, vraag ik aan David. Hij wil ook de witgouden en zilveren ringen zien. Ik snap het niet, dé ring zit hier toch gewoon tussen die gouden? Ik zag dat in ieder geval wel. Al snel kwam David qua kleur terug op

goud. ‘’Doe normaal, vind je dat mooi?’’ David wijst een ring aan. Ik ga even eerlijk zijn, ik dacht dat hij een grap maakte. Het was oprecht de lelijkste ring uit alle ringen in die kast met gouden ringen. Een dikke gouden ring, afgewerkt met een zwart patroon. Ja serieus, een zwart patroon. Niet om het een of ander, maar die ring had net zo goed uit een chocolade verrassings-ei kunnen komen. Afijn, ieder zijn eigen smaak. ‘’Doe normaal, vind je dat mooi?’’, vroeg ik. ‘’Ik weet het niet’’, zei David, ‘’Ik vind het wel leuk als het een beetje apart is, maar ik vind hem ook niet echt mooi’’. Voor het eerst niet op één lijn Hier had ik even niet op gerekend. Voor het éérst in onze relatie zaten we echt niet op één lijn. We besloten om de juwelier te verlaten zonder ringen. Hoe kon dit nou gebeuren? Toen bedacht ik me dat we nog helemaal niets over ringen besproken hadden met elkaar. Het is natuurlijk belangrijk om te delen wat je denkt en vindt. We bestelden een trouwringenbrochure en bekeken samen thuis rustig alle ringen. Gelukkig waren we het al eens over de kleur: goud.

De ring is een belangrijk symbool

Uiteindelijk bleek dat ik er tot op dat moment al veel meer over nagedacht had dan David. Hij dacht gewoon: ik moet een ring gaan dragen, die moet matchen bij mijn horloge en daar zit ook zwart in. Ik vertelde hem wat ik belangrijk vond. ‘’Ik vind dat de ring geen diamanten, versieringen of wat dan ook moet hebben. Het staat voor mij voor een stevige sterke band tussen ons. Heel puur. Tierelantijntjes hebben wij in onze relatie ook niet nodig om het leuk te houden. Daarom zie ik ons gewoon een subtiele gouden ring dragen zonder poespas.’’ Zo had David er nog helemaal niet over nagedacht. Natuurlijk vroeg ik hem ook naar zijn mening. Ik wilde dat we allebei een ring zouden kiezen waar we helemaal weg van waren en die echt bij ons past. ‘’Ik ben het helemaal met je eens’’, zei David. Op naar de juwelier! Nu we dan toch op één lijn zaten, gingen we weer naar een juwelier. Dit keer konden we al veel gerichter gaan kijken. Goud en simpel! Acht ringen voldeden aan onze eisen, we hebben ze allemaal gepast. Zonder te overleggen mochten we allebei onze favoriete ring aanwijzen.. We wezen dezelfde aan! Onze datum laten we in de ringen graveren. Gelukkig zijn we uiteindelijk toch allebei blij met de keuze en zitten we weer op één lijn.

 

trouwblog eva zoekt haar trouwring uit

…Én de ring past ook nog bij zijn horloge ;).

aspergerecept van Angeliek Nelissen

Eet jij graag asperges in deze tijd van het jaar? Wij hebben hele lekkere recepten voor je verzameld. Doe hier inspiratie op.

 

Of BBQ jij heel graag en wil je een keer iets anders eten op de BBQ. Lees ons inspiratieblog met de allerlekkerste recepten. 

champignons op de BBQ