trouwblog van Eva

trouwblog – Eva gaat bruidstaart uitzoeken #7

Op onze bruiloft willen wij een dikke vette bruidstaart! We hebben even naar wat mogelijkheden moeten zoeken want David heeft een lactose allergie. Qua taartvulling en beslag hebben we dan weinig keuze, dachten we. Tot we terecht kwamen bij Taart at Home in Velp. in één woord: geweldig!

 

trouwblog van Eva

 

 

 

 

 

 

 

Knus, gezellig, écht at home!

Om 11:00 uur spraken we af om taarten te gaan proeven. In een super schattige, gezellige keuken werden we heel hartelijk welkom geheten. De tafel was gedekt en de koffie en thee stond al klaar. We hadden niet al te veel ontbeten, zodat we ons lekker konden vullen met heerlijke taart! Er was veel keuze, David was zo blij. Normaal gesproken is er geen of met geluk één optie waar hij uit kan kiezen. Nu waren er talloze mogelijkheden. Chocoladecake, vanillecake, lemoncurd, alle smaken fruitjam. Ook waren er wat speciale vullingen zoals witte chocolade of bastogne, deze bevatten wel lactose. Het was allemaal verrukkelijk. Eerlijk, we konden niet kiezen!

Zin in asperges maar geen inspiratie? Lees hier ons aspergeblog

Keuzes maken in bruidstaarten

We zijn er gedurende onze voorbereidingen al achter gekomen dat er veel mogelijkheden zijn in alles. Er moeten keuzes gemaakt worden. We besloten om het bovenste deel van de taart lactosevrij te laten maken. Het onderste deel laten we vullen met van die heerlijke bastognecrème.

‘’Hoe willen jullie dat de taart eruit gaat zien?’’, vroeg Marie José van Taart at Home. Daar hadden we al goed samen over nagedacht! Bovendien wilden we ongemakkelijke situaties zoals met het uitzoeken van de ringen voorkomen. Samen bladerden we nog even door het taartenboek van Taart at Home. We waren er over uit: een klassieke taart!

‘’We willen graag een witte taart, drie of vier lagen!’’, zei ik. ‘’Met onze letters er op en wat mooie versiering zoals op dit voorbeeld in het taartenboek!’’, vulde David aan. Trots keken we elkaar aan.

Gelukkig was ook qua uiterlijk alles mogelijk op de taart en hebben we er nog een eigenwijze twist aan gegeven. Natuurlijk zal ik foto’s van de mooie taart plaatsen na de bruiloft.

We hebben trouwens echt een super toffe taarttopper gekocht, al zeg ik het zelf. Zoals jullie misschien al hebben gelezen in mijn vorige blogs, maken David en ik samen muziek. We hebben een akoestisch duo. Hij speelt gitaar en ik zing. Muziek is een onmisbaar ding in ons leven. Na wat zoekwerk vond ik deze gave topper online.

Die silhouetten vonden we sowieso al heel erg leuk, deze met de gitaar MOESTEN we natuurlijk hebben!

trouwblog van Eva

De taart wordt op onze trouwdag afgeleverd op onze feestlocatie. Perfect geregeld! Weer een ding minder om ons druk over te maken.

We hebben een super gezellige ochtend beleefd tijdens het taart proeven. Ik raad dan ook iedereen aan om dit te doen! Wat was dat leuk zeg!

 

BBQ’en met het mooie weer maar je wilt een keer wat anders-dan-anders? Lees hier BBQ-tips.

 

Nog maar een paar maanden dat ik kan bloggen in dit trouwblog

Trouwens, wat gaat het ineens snel! Over drie maanden trouwen we al!! Het komt steeds dichter bij. Ik vind het wel leuk dat ik het allemaal een soort van dubbel beleef, omdat ik er achteraf steeds over schrijf. Overal hoor je altijd ‘’het is voorbij voordat je het weet’’ en ‘’geniet ook van de voorbereidingen’’. Ik ben volop aan het genieten! Maar het gaat inderdaad wel erg snel. Nog drie maandjes, dan is het dé grote dag. De dag waar we zo lang naar uitkeken. Na 1 dag is dat alles dan ineens voorbij. Ik ga zo hard genieten!

Volgende week schrijf ik over mijn complete bride-look: mijn afspraak bij de coupeuse, de schoenen, accessoires..  Lees je dan weer? 😉

Liefs, Eva

 

Wil je Eva’s andere blogartikelen teruglezen:

blog 6: de ringen

blog 5: inspiratie trouwblog

blog 4: de jurk van Eva