weduwe op mijn 35e Samen Alleen

Weduwe op mijn 35e | Wat denkt mijn man tijdens de bestraling – gastblog van Michelle

BESTRALING 

Vorige week vertelde ik jullie over de chemo behandelingen. Maar er stonden ook nog 33 bestralingen te wachten.  Hier voor moest Guy een masker aanmeten voor over zijn gezicht. Het lijkt net als gips aanbrengen maar dit gaat dan over het gezicht.  Natte gazen worden op z’n gezicht gelegd, gaten voor z’n mond en ogen worden erop getekend en later uitgeknipt.

weduwe op mijn 35e bestralingen

Het masker zorgt ervoor dat hij tijdens de bestraling niet z’n hoofd kan bewegen. Want aan dat masker zitten kliksystemen zodat hij met z’n hoofd aan de tafel word vast geklikt, of zeg maar gerust machine. Op zijn hals, en borst hebben ze met stift lijnen getekend, zo ook over het masker. Yep, gewoon met permanent marker stift! De uitdrukking; “getekend voor het leven” Op deze manier apart toch, we gaan voor dat leven! Maar die getekende lijnen geven de richtlijnen aan voor de bestralingen. Door bestraling worden namelijk cellen aangetast, ook de gezonde cellen maar kankercellen groeien niet sneller dan gewone cellen.  Op het moment dat zijn masker klaar is en hij voor bestraling ging, kreeg hij zijn masker op.  Dit paste totaal niet meer, door de chemo is zijn gezicht flink opgezet. Hij moet gelijk een nieuw masker aanmeten en de bestraling werd uitgesteld. Wat een tegenvaller en teleurstelling. Zitten we met ons hele gezin in die rollercoaster en komt er dit ook nog bij. Wij willen zo snel mogelijk actie.

Een nieuwe poging voor de bestraling wordt ingepland. Ik mag de eerste keer met hem mee. Hij moest gaan liggen op een tafel en hij kreeg een steuntje onder zijn benen. Het masker werd bij hem opgezet en vastgeklikt aan de tafel. Het lijkt wel of ik in een film beland ben. Pff jeetje wat ziet dat er onmenselijk uit zo zeg! Ik word weer meegenomen door de zusters en Guy blijft achter in de kamer, vastgeketend aan de tafel, met z’n gezicht in een hard masker. Wat zal er in hem omgaan? Zou hij bang zijn? Zou hij aan mij en onze kindjes denken?

weduwe op mijn 35e Samen Alleen

Daar lopen we door een gang van onwijs dikke muren, ver van Guy vandaan om mij te beschermen voor de stralingen. Ik wil hier niet lopen terwijl mijn man in die andere kamer ligt niet wetend wat hem te wachten staat.

We lopen naar een heuse computerkamer en daar zie ik Guy op het beeldscherm liggen. Om hem heen draait een machine en de bestralingen gieren door zijn lijf. Gelukkig voelt hij daar zelf op dit moment niets van.

Zo deze eerste keer bestralen is achter de rug. Nog heel veel bestralingen te gaan.

weduwe op mijn 35e Samen Alleen I

En dan wordt hij weer opgenomen in het ziekenhuis voor een chemo opname. Zijn buurman is een oudere man die vorige keer ook bij Guy op de kamer lag. Wat een schat! Ook hij moet delen met deze rot ziekte en hij gaat ook weer een chemokuur in. Guy en hij hebben kunnen lachen en praten met elkaar. Dat maakt het toch even fijner allemaal.

Ondertussen gaan de bestraling afspraken gewoon door en zijn nek begint na een aantal bestralingen te verbranden, een pijnlijke rode hals heeft hij. Nee, niet zoals een zonnebrand maar gewoon echt verbrand met losse velletjes, schraal en rood (ik zal jullie de foto besparen). Ik heb met hem te doen maar alles om te overleven. Guy vraagt of ik het wil insmeren voor hem en natuurlijk wil ik hem helpen. Maar ik durf het bijna niet aan te raken zo grauw en open ziet het eruit. Voorzichtig smeer ik zijn wond toch in.

Zijn buurman kan bijna niet meer liggen en heeft zijn hele rug verbrand. Ik heb de lieve man zijn rug ook maar even ingesmeerd. Deze lieverd van een buurman verzorgt thuis ook nog zijn vrouw en zegt dat hij het heel moeilijk vind omdat hij het nu bijna niet meer trekt. Hij moet ’s nachts uit bed om haar bijvoorbeeld te helpen omdraaien in bed. Niet 1 keer maar veel vaker. Hij krijgt soms overdag een klein beetje hulp. Ik besluit om de zusters hierover in te lichten, wellicht kunnen zij wat doen om zijn thuissituatie wat gemakkelijker te maken. Hopelijk gaat dat lukken na mijn bericht. Die arme man moet zelf sterk blijven om te kunnen vechten.

Want wat vergt deze rotziekte toch veel energie van je.

Wil je mijn blog van vorige week lezen over hoe wij het onze kleine ukjes vertelden? Klik hier.

Het einde van het schooljaar komt er weer aan, ook voor onze kindjes. Wil je leuke tips voor een leuke cadeautje voor de juf of meester? Lees dan dit blog.

Tijdens het ziekzijn van Guy aten wij regelmatig een lekker ijsje. Wil jij nu weten waar de lekkerste ijssalons van Nederland zijn? Klik hier.

Het 2e blogartikel van Michelle heeft de eerste dag al bijna 11.000 lezers gekregen. Heb jij een interessant artikel wat je wilt laten opvallen door een groot bereik? Informeer dan naar de mogelijkheden bij de eigenaar van KusTerug: De Ondernemende Vrouw. Je vindt de website hier. Wil je haar weekplog lezen dan vind je dat hier terug.

tas om juf of meester te bedanken

Ben je op zoek naar een geweldig cadeautje om de juf of meester te bedanken? Wij hebben een gave tas bedacht. Je kunt deze hier bestellen.

19 antwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Tja dat ging vanzelf. Was een wat oudere man. Hij heeft het helaas ook niet gehaald en dat was dan niet eens aan de kanker die hij ook had.
   Het was zo’n lieve, leuke man.

   Beantwoorden
 1. Ira Skerra-Vitalis
  Ira Skerra-Vitalis zegt:

  Wist niet dat hij zo erge bestralingen had moeten ondergaan…poor Guy en voor jou natuurlijk geel erg om te zien en meetemaken…
  Wat ben je toch een schat om ook nog eens zn buurman te helpen…
  Top Michelle en dat ook nog eens in jullie situatie, dan toch nog aan anderen te denken…❤❤❤

  Beantwoorden
   • Petra
    Petra zegt:

    Hoi Michelle,
    Verbrande plekken kun je boegemzalf smeren. Dat is super spul tegen brandwonden. Je kunt er informatie en verhalen over vinden op internet en bestellen bij oa bol.com. de zalf verzacht en laat het genezen zonder littekens. Sterkte☘

    Beantwoorden
    • Chantal
     Chantal zegt:

     Hoi Petra,
     Volgens mij heeft u de dik gedrukte letters bovenaan het artikel niet gelezen!
     Even goed lezen voordat u een reactie schrijft😊

     Beantwoorden
    • Chantal
     Chantal zegt:

     Hoi Petra ,
     Volgens mij heeft u de dik gedrukte tekst niet gelezen bovenaan het artikel.
     Volgende keer beter lezen voor het plaatsen van een reactie 😊

     Beantwoorden
    • Michelle
     Michelle zegt:

     Heel lief Petra
     Mijn man is inmiddels overleden. De eerste blog’s gaat over zijn ziekte proces.
     Maar bedankt voor de tip, misschien fijn voor andere mensen die het nu meemaken.
     Liefs Michelle

     Beantwoorden
  • Michelle
   Michelle zegt:

   Dank u wel 💕
   Ja als ik er bij stil sta wat er wel allemaal niet is gebeurd. Maar je word meegenomen en je bent op een andere wereld

   Beantwoorden
 2. Cynthia Vitalis
  Cynthia Vitalis zegt:

  Ach lieverd als ik dit leest het was heel moeilijk voor Guy en Jou kan me nog herinnerderen dat je de foto’s op app stuurde dat zal ik nooit vergeten net dat ik Guy nooit zal vergeten wens je sterkte lieverd ook met de kinderen xx😘😘

  Beantwoorden
 3. Monique
  Monique zegt:

  Phoe heftig Mich om zo terug te lezen. Ik hen alles natuurlijk van de zijlijn meegekregen toen. Ik vind het heel bijzonder om te lezen hoe jouw ervaring is geweest en hoe je je dikwijls afvroeg wat er allemaal in zijn hoofd en gevoelens omging. Ik vind het ook heel bijzonder mooi dat door dit met ons te willen en kunnen delen ik meer te weten kom en mezelf probeer te verplaatsen in jouw schoenen. Guy is het zo waard om over te schrijven en lezen. Heel mooi Mich dat je dit wilt en kunt doen. Xx

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *