Ondernemersblog van Leonie van Creamamalejow met winactie

Ondernemersblog van Leonie van Creamamalejow

 

Toen KusTerug mij vroeg om een ondernemersblog over Creamamalejow te schrijven, hoefde ik niet lang te aarzelen. Al zolang ik me kan herinneren, ben ik creatief bezig. Op zeer jonge leeftijd schreef ik altijd gedichten en verhaaltjes. Ik droomde ervan om schrijfster te worden en een boek uit te geven. Ooit maakte ik schilderen, sieraadjes en bakte ik taarten en decoreerde deze prachtig.

Voor mijn eigen bruiloft stond ik 2 dagen daarvoor nog van ’s morgens vroeg 7 uur tot laat in de avond in de keuken om mijn eigen bruidstaart te maken. Dat kon ik toch het allerbeste zelf. Maar na een aantal jaar gaf het me te weinig voldoening. Lichamelijk vond ik dat ook steeds zwaarder worden. Vaak ging het hele weekend op aan bakken en daarna volgde nog de decoratie in een thema.

stoel met unicorn

Van wie heb ik dat creatieve?

Mijn moeder is enorm creatief. Ze kan heel goed tekenen en heeft heel veel schilderijen gemaakt in encaustic art. Maar zij was ook ziek. Toen ze nog redelijk ter been was, zaten wij samen urenlang te tekenen en knutselen. Als ze weer eens in het ziekenhuis lag, maakte ze de meest prachtige creaties voor mijn traktaties als ik jarig was. Maanden was ze hiermee bezig. Helaas is mijn moeder in de herfst van 2014 overleden.

Creamamalejow

Verjaardagscadeau voor mezelf: investering in mijn bedrijf

Al jaren droomde ik van een snijapparaat om teksten te snijden, een plotter. Met een plotter snijd je teksten uit vinylfolie en deze teksten gebruik je later om dingen te bedrukken. Na de zomervakantie in 2015 besloot ik mezelf zo’n apparaat cadeau te geven voor een verjaardag. Geen verjaardagsbloemen of sierraad maar een bedrijfsinvestering op weg naar mijn droom. Op internet bekeek ik filmpjes hoe ik met de plotter om moest gaan en zo heb ik uiteindelijk alles onder knie gekregen.

Ik was al vrij snel van 1 ding zeker. Ik wil hiermee verder. Het voelt goed en het brengt mij energie. Maar het moest wel allemaal via de officiële weg. Wat zou mijn moeder trots zijn geweest op me. Ik had kleding voor haar kunnen maken die ze in het ziekenhuis kon dragen. Mijn moeder goed kennende zou ze ze verkopen aan alle verpleegkundigen van de hele afdeling;-). Maar door haar overlijden mocht dat helaas niet zo zijn. Eind oktober 2015 liet ik me officieel inschrijven en wel op de 22e. Mijn bedrijf zou Creamamalejow gaan heten.

De webshop moet online

Vele handen maken licht werk dus samen met mijn man en een aantal lieverds werkten we aan de webshop. Begin november had ik mijn eerste order binnen. Afgelopen 2.5 jaar is mijn assortiment vele malen veranderd en heb ik verschillende nieuwe apparaten bij gekocht waardoor ik bv. ook “knipbeurzen” en koffiebekers kan bedrukken. Ik krijg vaak de vraag of ik de enige ben die dit doet? Nee, natuurlijk niet. Er zijn meerdere bedrijven die dat doen maar ik probeer elke keer weer origineel te vinden en ik vind het zo’n eer dat er een steeds grotere groep trouwe klanten ontstaat.

En mijn dochter van 6…

Mijn 6-jarige dochter heeft het creatieve duidelijk niet van een vreemde. Vroeger hielp ze mee om de taarten te decoreren en nu helpt ze met het snijden van de stickers (de mallen). Zij mag elke keer als eerste een nieuw artikel showen en vaak draagt ze iets met haar naam erop tijdens het kerstfeest of het ontbijt met pasen.

 

Ik ben ook nog juf

3 Dagen per week ben ik juffrouw voor groep 5. Soms is dat best zwaar om naast mijn baan op school ook nog tijd en energie in mijn webshop te steken. Zeker in drukke tijden zoals sinterklaas en kerst. Maar het brengt me ook heel vaak een glimlach om mijn mond. Mijn man helpt me zo vaak hij kan. Hij en ik zijn samen een goed team. Hij neemt het commerciële en financiële aspect voor zijn rekening en ik mag me druk maken over het creatieve stuk van Creamamalejow. Zo benutten we ieders talenten optimaal.

Volg mij op Facebook en je bent altijd als eerste op de hoogte van mijn nieuwe ontwerpen.

Wil jij nu dit hele gave stoeltje winnen met jouw eigen afbeelding en naam? Laat dan in een reactie onder dit ondernemersblog de naam van jouw kindje achter met de geboortedatum. En wie weet staat dit prachtige stoeltje binnenkort bij jou binnen.

Groet Leonie van Doorn

 

Wil je graag een ander ondernemersverhaal lezen?

Juul is alleenstaande moeder en heeft knetterhard geknokt om haar mooie bedrijf op te zetten. Je leest er hier alles over.

Just Juul Anne-Marie van Rijn

 

Of Margriet… na haar universitaire studie werkte zij in het ziekenhuis de hele dag tussen de harten maar ze besloot haar passie te volgen als fotograaf. Lees hier over haar ondernemersblog.

Margiet Hulsker boudoir fotografie Margriet Hulsker fotografie gezin Margriet Hulsker fotograaf

Weet je niet wat je wilt eten vanavond? Denk dan eens aan asperges. De lekkerste recepten voor jou op een rijtje.

quiche met asperges

Ben jij op zoek naar een gaaf cadeau voor oma? Met moederdag, verjaardag kerst of sinterklaas.De tas bestel je hier.

origineel cadeau voor oma